Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Leģendārā Ludviga atgriezīsies pludmales volejbolā

Jānis Celmiņš

Leģendārā Ludviga atgriezīsies pludmales volejbolā
Laura Ludviga. Foto: worldtour.2019.fivb.com

Leģendārā vācu pludmales volejboliste Laura Ludviga nolēmusi atgriezties pludmales volejbolā. Kā atgriešanās galvenais mērķis tiek minēta kvalificēšanās Parīzes 2024. gada olimpiskajām spēlēm, ko viņa centīsies realizēt kopā ar savu jauno pārinieci Luīzi Lipmanu.

Laura Ludviga, kura rēķinā ir visi iespējamie pludmales volejbola tituli pārtraukumu no sporta bija ņēmusi ģimenes pieauguma dēļ. Nu spēlētāja, kura ir olimpiskā, pasaules un četrkārtēja Eiropas čempione nolēmusi atgriezties pludmales volejbolā, lai kvalificētos OS Parīzē.

Pirmais kopīgais turnīrs Maldīvu salās 2022. gada nogalē kopā ar 28 gadus veco Luīzi Lipmanu bija daudzsološs, tāpēc nolemts sadarbību turpināt. 191 cm slaidā Limpmana pamatā nodarbojusies ar klasisko volejbolu, bet nu nolēmusi nopietnāk pievērsties pludmales volejbolam, kas pilnīgi svešs viņai nav bijis arī iepriekš.

Par galveno startu 2023. gada sezonā duets nosaucis dalību Eiropas čempionātā, kas šogad norisināsies Vīnē, taču galvenais - ilgtermiņa uzdevums ir olimpisko spēļu kvalifikācija, kas startē ar šī gada 1. janvāri.