Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Aišpurs nespēj iegūt vadību un ar zaudējumu izstājas no Varšavas turnīra

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Aišpurs nespēj iegūt vadību un ar zaudējumu izstājas no Varšavas turnīra
Mihails Samoilovs un Rinalds Aišpurs. Foto: FIVB

Polijas galvaspilsētā Varšavā notiekošo Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes turnīru noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Mihails Samoilovs un Rinalds Aišpurs. Latvieši cīņā par izkļūšanu no grupas un vietu izslēgšanas spēlēs piekāpās Nīderlandes duetam ar 0-2 (12:21, 9:21).

Mihails Samoilovs un Rinalds Aišpurs turnīru sāka ar zaudējumu Izraēlas duetam ar 0-2 (17:21, 15:21). Līdz ar to šodien vajadzēja cīnīties par izkļūšanu no grupas un vietu izslēgšanas spēlēs. Latviešu pretinieki bija Leons Luini un Tijs Nijebors, kuriem šī bija jau ceturtā spēle, jo nīderlandieši, lai iekļūtu pamatturnīrā, izcīnīja divas uzvaras kvalifikācijā.

Spēli ļoti pārliecinoši sāka Nīderlandes duets, uzreiz izvirzoties vadībā ar 5:0. Latvieši uz brīdi sadeldēja deficītu līdz trim punktiem, bet tikpat ātri nonāca iedzinējos ar 4:10. Seta otrajā pusē Samoilovs un Aišpurs netika tuvāk par četru punktu starpību, seta galotnē piedzīvojot pārliecinošu zaudējumu ar 12:21.

Arī otrā seta sākumā nīderlandieši pirmie ieguva divu punktu pārsvaru, neļaujot latviešiem pirmo reizi spēlē izvirzīties vadībā. Vēl pēc brīža Samoilovs un Aišpurs pieļāva pretinieku izšķirošo izrāvienu, nonākot iedzinējos ar 4:11. Līdz tehniskajam pārtraukumam situācija kļuva vēl sarežģītāka, Latvijas duetam vairs necerot uz labvēlīgu iznākumu (5:16). Spēles turpinājums vairs bija tikai formalitāte, Samoilovam un Aišpuram veicot nelielu izrāvienu, bet kopumā tas nemainīja cīņas gaitu. Latvieši zaudēja spēlē ar 0-2 (12:21, 9:21), turnīrā ierindojoties dalītā 13. vietā.

Tikmēr Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis vakar ar uzvaru grupā nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā, ko aizvadīs šovakar, plkst. 19:00. Pretinieki noskaidrosies pēc astotdaļfinālu beigām.