Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Finsters/Točs Sočos pārsteidz favorītus Fijaleku un Prudelu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Finsters/Točs Sočos pārsteidz favorītus Fijaleku un Prudelu
Edgars Točs
Foto: FIVB

Negaidīti veiksmīgi Soču "Open" pamatturnīru sākuši Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Edgars Točs. Pirmajā mačā pret grupas favorītiem no Polijas, Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu, īpaši jau trešajā setā, Latvijas duets neatlaidīgi cīnījās līdz galam, svinot uzvaru ar rezultātu 2-1 (22:20, 17:21, 17:15).

Rihards Finsters un Edgars Točs vakar kā vienīgie no latviešiem spēja pārvarēt kvalifikācijas barjeru un iekļūt pamatsacensībās. Nokļūstot spēcīgu pāru kompānijā, latviešu pirmie pretinieki šodien bija pieredzes bagātie poļi Gžegožs Fijaleks un Mariušs Prudels.

Latvieši jau no spēles sākuma spēlēja uz Prudelu, kurš nepievīla, kļūdoties uzbrukumā un dodot Finsteram un Točam 5:3 vadību. Drīz vien poļi atspēlējās, panākot izlīdzinājumu (6:6). Īsi pirms tehniskā pārtraukuma Finsteram ar Toču izdevās atkal iegūt divu punktu pārsvaru, bet varēja just, ka Polijas duets lēnām iesilst. Latvieši spēlēja ļoti atraisīti, tā, it kā neko nebūtu ko zaudēt. Tas šoreiz nāca par labu pret smagnējajiem Polijas pludmales volejbolistiem, pret kuriem izdevās izvirzīties vadībā ar 16:13.

Pirms seta galotnes Finsteram ar Toču bija arī četru punktu pārsvars, bet poļi prata atspēlēties. Pēc Fijaleka izpildītā eisa rezultāts vairs bija 20:19, kam sekoja vēl viena neparocīga serve, kas noveda pie vēl vienas zaudētas izspēles. Latvieši pie 20:20 bija spiesti ņemt pārtraukumu, lai neatdotu setu. Pēc apspriedes pie mačbumbas Točs bloķēja Prudela sitienu, atnesot Latvijas pārim panākumu ar 22:20.

Pirms otrā seta Aleksandrs Samoilovs no tribīnēm skubināja Finsteru un Toču spēlēt vēl dzīvāk, lai pilnībā salauztu pretiniekus. Atkal pie astotās izspēles kļūdījās Prudels, Latvijas pārim izvirzoties vadībā ar 5:3. Drīz pēc tam sekoja Toča bloks pret Fijaleku un jau 7:4 uz tablo. Prudels gan uzreiz atbildēja ar to pašu pret Toču, iesākot izrāvienu, kas noslēdzās ar Polijas dueta izvizīšanos vadībā ar 9:7. Polijas duets atklāja, ka Točs uzbrukumā spēlē paredzamāk un novirzīja spēli uz viņu. Pēc paņemtā pārtraukuma Točs reabilitējās ar bloku, bet pēc Fijaleka kļūdas piespēlē Latvijas pāris tehniskajā pārtraukumā devās vadībā ar 11:10.

Pēc tehniskā pārtraukuma poļi atguva minimālu pārsvaru. Turpinājumā dueti cīnījās kā līdzīgs ar līdzīgu, punktus gūstot pārmaiņus. Lūzumu panāca Prudels, kurš ar riskantu servi tika pie eisa, izvirzot Polijas pāri vadībā ar 18:16. Vēlāk viņam padevās arī bloks, poļiem atspēlējot setu ar 21:17.

Līdz ar to uzvarētāja noteikšanai vajadzēja trešo setu. Tā ievadā tiesnesis pieļāva kļūdu, atdodot punktu pretinieku komandai. Tam sekoja skaidrošanās un sarkanās kartītes parādīšana Finsteram. Tas tajā brīdī pilnībā salauza spēli, sekojot vēl vienai kļūdai. Rezultāts kļuva 4:1 Polijas pāra labā. Pie četru punktu pārsvara pretinieki atslāba, kā rezultātā pusi no tā zaudēja. Polijas pāris atjaunoja iepriekš iegūto pārsvaru un varēja likties, ka mačs galā, bet nekā. Kļūdu sērija no Polijas volejbolistu puses, latviešu cīņasspars un uz rezultāta tablo jau neizšķirts (13:13). Prudels turpināja kļūdīties servju uzņemšanā, kas Latvijas duetam deva pirmo mačbumbu. To poļi atspēlēja, bet otro ne. Tika uzservēts pa Fijaleku, kurš raidīja bumbu Toča blokā, latviešiem svinot uzvaru ar rezultātu 2-1 (22:20, 17:21, 17:15).

Rīt Finsters un Točs aizvadīs atlikušās divas spēles grupu turnīrā, tiekoties ar Vācijas un Šveices pāriem. Šo duetu savstarpējā cīņā arī bija nepieciešami trīs seti, un spēle bija tikpat spraiga. Gala rezultātā Džonatans Erdmans un Kajs Matisiks ar 2-1 (19:21, 21:19, 16:14) pieveica šveiciešus Filipu Gabatūleru un Mirko Gersonu.

  +2 [+] [-]

, 2016-05-04 15:49, pirms 8 gadiem
Nu tiesneši arī kaut ko nesaprotamu darija 3 setā. Viss labi, kas labi beidzās! Jāpieliek pie servju uzņemšanas, un Rihardam ne tik daudz stresot! Spēle patika!

  +7 [+] [-]

, 2016-05-04 16:04, pirms 8 gadiem
Tiešām patīkams pārsteigums! Šiem poļiem pat Samoilovs/Šmēdiņš laiku pa laikam zaudē pasaules kausos. Nu malači. Par 2. vietu Latvijas reitingā nu tik sāksies rīvēšanās.

  +3 [+] [-]

, 2016-05-04 16:36, pirms 8 gadiem
Malači

  +5 [+] [-]

, 2016-05-04 19:36, pirms 8 gadiem
nu teicami! Ja vēl izdevās 3.setā pēc tiesneša/mudaka cūcības savākties un beigās novinnēt, tad šāda uzvara ir dubultā vērtē. Ne tikai punktu, bet arī psiholoģiskā ziņā. Tā tik uz priekšu!

  +1 [+] [-]

, 2016-05-04 20:50, pirms 8 gadiem
Apsveicu ar nozīmīgu panākumu!

     [+] [-]

, 2016-05-23 07:41, pirms 8 gadiem
video:Fijalek/Prudel POL [7]-Tocs/Finsters LAT [26]-Sochi Open-Pool G

https://www.youtube.com/watch?v=Joe...