Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

T.Šmēdiņš un Regža Malborkā ierindojas piektajā vietā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

T.Šmēdiņš un Regža Malborkā ierindojas piektajā vietā
Toms Šmēdiņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Toms Šmēdiņš un Haralds Regža Polijas pilsētā Malborkā notiekošajā Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes posmā ierindojušies piektajā vietā. Latvieši astotdaļfinālā trīs setu cīņā pieveica baltkrievus Aleksandru Dzjadkovu un Pāvelu Pjatrušku, bet ceturtdaļfinālā zaudēja lietuviešiem Patrikam Stankevičam un Audriusam Knasam.

Vakar Šmēdiņš un Regža turnīru sāka ar Grieķijas dueta pieveikšanu, bet cīņā par uzvaru grupā tikās ar mājinieku cerībām Mariušu Prudelu un Mikolaju Miščuku. Pēc sīvā cīņā zaudēta pirmā seta, otrajā latvieši guva vien trīs punktus. Pagaidām nebija izskanējusi informācija, ka kāds no spēlētājiem būtu savainots. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Šmēdiņam un Regžam pretī stājās baltkrievi Aleksandrs Dzjadkovs un Pāvels Pjatruška, kuriem latvieši zaudēja Gēteborgas turnīra finālā ar 0-2 (14:21, 14:21).

Spēli dueti iesāka līdzīgi, bet pirmie pie divu punktu pārsvara tika latvieši, kad Šmēdiņam izdevās pacelt bumbu aizsardzībā. Nākamajās izspēlēs latvieši tika pie vēl diviem punktiem, kad pretinieki kļūdījās uzbrukumā un Regža pacēla bumbu aizsardzībā (7:3). Baltkrievi paņēma pārtraukumu, pēc kura zaudēja vēl vienu punktu. Tam gan sekoja izrāviens, kas varēja beigties ar rezultāta izlīdzināšanu, bet atkal kļūda uzbrukumā un trīs punktu pārsvars Latvijas duetam. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 12:9. Pēc atpūtas Regža ar bloku panāca piecu punktu pārsvaru, ko seta otrajā pusē baltkrieviem neizdevās atspēlēt. Latvijas duets uzvarēja setu ar rezultātu 21:18.

Otrā seta sākumā dueti pa divām reizēm veica vadības maiņas. Latvieši neizmantoja iespēju iegūt divu punktu pārsvaru, bet pēc Šmēdiņa sliktās serves uzņemšanas to paveica Baltkrievijas duets (6:4). Nākamās divas izspēles bez lielas piepūles uzvarēja latvieši, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Slikta serves uzņemšana no baltkrievu puses ļāva latviešiem tikt pie divu punktu pārsvara (9:7). Pēc tehniskā pārtraukuma Baltkrievijas duets trīsreiz atzpēlēja divu punktu deficītu, bet vadībā izvirzījās vien pie rezultāta 16:15. Seta galotne ieilga, jo baltkrievi nespēja realizēt virkni setbumbu. Uzvara tomēr neizpalika - 26:24.

Tādējādi uzvarētāja noskaidrošanai vajadzēja trešo setu. To uz Šmēdiņa kļūdu rēķina labāk sāka baltkrievi, izvirzoties vadībā ar 5:2. Baltkrievi nespēja šo pārsvaru noturēt, Latvijas duetam pārņemot vadību pie rezultāta 7:6. Seta un spēles iznākumu izšķīra Regža, kurš ar diviem blokiem izvirzīja Latvijas duetu vadībā ar 12:9. Baltkrievi nespēja atspēlēties, Latvijas duetam izcīnot uzvaru ar 2-1 (21:18, 24:26, 15:13).

Ceturtdaļfinālā Šmēdiņam un Regžam pretī stājās jaunie Lietuvas pludmales volejbolisti, Ergo Open Alūksnes posma uzvarētāji Patriks Stankevičs un Audrius Knass, kuri spēja uzvarēt savā grupā.

Spēli ar 4:1 izrāvienu sāka lietuvieši, Stankevičam saimniekojot pie tīkla. Latvieši izvēlējās spēlēt uz augumā mazāko Knasu, kas ātri ļāva panākt izlīdzinājumu (5:5). Nākamajās izspēlēs Stankevičs uzlika vēl divus blokus, tādējādi dodot Lietuvas duetam trīs punktu pārsvaru (9:6). Lietuvieši ieguva arī četru punktu pārsvaru, bet Šmēdiņš ar eisu to samazināja. Tehniskajā pārtraukumā Latvijas duets pie minimāla deficīta (10:11). Seta otrajā pusē lietuviešiem vēlreiz izdevās iegūt trīs punktu pārsvaru (15:12), bet pie rezultāta 18:14 Latvijas duets paņēma pārtraukumu. Šmēdiņam un Regžam setu neizdevās izglābt, tam noslēdzoties ar nelabvēlīgu rezultātu 15:21.

Otrā seta ievadā Stankevičs pieļāva divas kļūdas, dodot latviešiem divu punktu pārsvaru. Nepagāja ilgs laiks, lai ar spēli blokā viņš situāciju labotu. Pēc tam divus blokus uzlika arī Regža, atjaunojot divu punktu pārsvaru (5:3). Turpinājumā cīņa ritēja ļoti līdzīgi, nevienai no komandām nespējot iegūt izšķirošu pārsvaru. Pirms seta galotnes lietuviešiem izdevās iegūt vajadzīgo divu punktu pārsvaru, bet latvieši spēja panākt izlīdzinājumu. Pie mačbumbas izdevās tikt Lietuvas duetam, kas arī izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:19).

Līdz ar to Šmēdiņš un Regža Malborkas turnīru noslēdza piektajā vietā, nopelnot 120 reitinga punktus un 300 Euro lielu naudas balvu.