Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Točs un Fokerots eksperimentēs, pēdējo kopīgo turnīru, iespējams, jau aizvadījuši

Jānis Celmiņš

Točs un Fokerots eksperimentēs, pēdējo kopīgo turnīru, iespējams, jau aizvadījuši
Edgars Točs. Foto: FIVB

Viens no pēdējo gadu Latvijas labākajiem pludmales volejbolistiem Edgars Točs sarunā ar portālu Sportacentrs.com šodien neslēpa, ka tuvākajos turnīros grasās eksperimentēt un, iespējams, savu pēdējo kopīgo turnīru ar Kristianu Fokerotu jau ir aizvadījis.

Nav noslēpums, ka līdzšinējā kopīgā sadarbība abiem nav izvērtusies tik veiksmīga, kā gribētos, tāpēc pieņemts lēmums nedaudz paeksperimentēt un uzspēlēt kopā ar citiem pāriniekiem, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja Edgars Točs.

Sadarbību abi uzsāka pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm, kurās kopā ar Mārtiņu Pļaviņu Točs ierindojās augstajā ceturtajā vietā. Pēc gada sadarbības izskatās, ka katrs no spēlētājiem dosies katrs uz savu pusi. Abi gan turpinās trenēties vienā treniņu grupā pie Atvara Vildes. “Aizvadījām labu sagatavošanās posmu, taču sacensību režīmā tā spēle kaut kur pazūd. Pēc turnīra aprunājāmies un es piedāvāju Kristianam uzspēlēt ar citiem pāriniekiem. Viņam priekšā svarīgas jauniešu vecuma sacensības, kurās viņš varētu spēlēt kopā ar Gustavu Auziņu. Tie ir mači, kuros abiem svarīgi nodrošināt finansiālo atbalstu no valsts. Ne vienmēr tas, kas izskatās labi uz papīra, tik pat labi izskatās dzīvē. Man ir nepieciešams izteiktāks aizsargs. Arī situācija ar reitinga punktiem nav iepriecinoša. Trenēsimies vienā treniņu grupā, taču pamēģināsim spēlēt ar citiem pāriniekiem. Nekas traks nav noticis, var būt tikai labāk. Mani potenciālie pārinieki ir gados jaunie Olivers Bulgačs un Sandis Bērziņš,” skaidro Točs.

Viņš pagaidām nevar atbildēt, ar ko kopā spēlēs Jūrmalas “Challenge” turnīrā, kas no 15. – 18. jūnijam norisināsies Majoru pludmalē. “Skatīsimies! Trenēsimies, rotēsim un pieņemsim cerams, ka pareizākos lēmumus,” teic pludmales volejbolists, kurš šādu soli par pārsteidzīgu neuzskata. “Domāju, ka nē. Manai mammai nepieder avio kompānija, kas varētu dēlu lidināt pa pasauli tikai tāpēc, ka viņam patīk pludmales volejbols. Tas ir dārgs prieks, Latvijas Olimpiskās vienības normatīvi ir stingri, es vairs neesmu nekāds jaunais un arī turnīru sistēma šobrīd mums nav pateicīgākā,” klāsta pludmales volejbolists.

Viņš ir kritisks par pludmales volejbola kopējo situāciju uz pasaules sporta veidu kartes. “Neesmu optimists. Neviens nav priecīgs par esošo turnīru sistēmu, tā nav vērsta uz attīstību. Elites turnīros spēlē tikai 16 labākās komandas un tas nav pareizi. Arī aiz šī sešpadsmitnieka ir komandas, kurām jādod iespējas,” uzskata Točs. “Labiem spēlētājiem nemaz nav dota iespēja tikt pie lielā galda. Daudzi atmet ar roku un dara kaut ko citu. Līdzīgi arī Latvijā – jaunie neredz iespējas izsisties,” klāsta sportists, kurš sarunas noslēgumā joko, ka pludmales volejbolu spēlēt vajag, taču cerēt, ka tur izdosies nopelnīt lielu naudu, nevajadzētu…

  -2 [+] [-]

, 2023-04-03 17:54, pirms 2 gadiem
Točam pļaviņa skola kā nekā izpisīs visus jauniešu pārus tikai savām vajadzībām...

     [+] [-]

, 2023-04-03 18:16, pirms 2 gadiem
Kādi pārinieki bija/ir Bugačam un Bērziņam? Stabili?

     [+] [-]

, 2023-04-03 19:19, pirms 2 gadiem
.“Labiem spēlētājiem nemaz nav dota iespēja tikt pie lielā galda. Daudzi atmet ar roku un dara kaut ko citu. Līdzīgi arī Latvijā – jaunie neredz iespējas izsisties”

Gan Pļaviņam gan Točam un ari Sam/Šmē pa lielam viss profesionālajā pludmales volejbolā ir beidzies, laiks kko citu darīt!

Te var citēt Armandu Puči - ejat mācīties, būs izglītība, būs labs darbs!

     [+] [-]

, 2023-04-03 20:02, pirms 2 gadiem
Jāgaida ergo open kalendārs, bet tas laikam maijā būs. Jācer ka nepārklāsies ergo open posms ar Jūrmalu.

     [+] [-]

, 2023-04-03 20:21, pirms 2 gadiem
Jauniešiem derētu lielāks atbalsts no LOK, kas, atbilstoši saviem kritērijiem, nespēj pilnvērtīgi finansēt visus U-sacensību medaļniekus, jo trūkst naudas!
ASV meitenes (Klota / Nasa u.c.) parādīja, ka mazāk nekā vienā gadā var izsisties pat pasaules top desmitniekā. Sāka ar uzvaru "Futures" sacensībā.

     [+] [-]

, 2023-04-03 20:24, pirms 2 gadiem
Aldis Br rakstīja: Jāgaida ergo open kalendārs, bet tas laikam maijā būs. Jācer ka nepārklāsies ergo open posms ar Jūrmalu.
https://sportacentrs.com/pludmales_...

     [+] [-]

, 2023-04-03 20:34, pirms 2 gadiem
Visu nezinu par jauniem talantiem LV bīčā, bet sekoju.
Ja runājam par šā brīža un tuvāko nākotni, tad...
visu cieņu mūsu leģendām SAM / ŠMĒ un PLA / SAM uz Parīzi netikt, uzspēlēt prieka pēc un izbaudīt karjēras noslēgumu.
Kas par tuvāko nākotni, tad lielā problēma / neziņa kas ar Fokerota kungu, varbūt mācības USA.
Pie šā brīža scenārija skatītos tuvākā nākotnē (Losandželosa) OS, es liktu Toču / Rinkeviču, Fokerotu / Bedrīti!
Var taču kādreiz izteikt savu viedokli.... varbūt arī nepareizu!

     [+] [-]

, 2023-04-03 20:41, pirms 2 gadiem
Slīpais rakstīja: https://sportacentrs.com/pludmales_volejbols/29032023-latvijas_cempionats_pludmales_volejbola_s
Paldies! Biju palaidis garām.

     [+] [-]

, 2023-04-03 21:38, pirms 2 gadiem
Folerots neapšaubāms talants, bet visus sasniegumus izcīnījis kā bloķētājs (pie jauniešiem)

Bloķētāji Točs, Samoilovs, Bedrītis, Fokerots, Teteris. Aizsargi Rinkēvičs, Bulgačs, Auziņš, Bērziņš (gan jau vēl ir gan bloķētāji gan aizsargi). jautājums pie kā trenēsies Samoilovs?
Mana prognoze:
Rinkēvičs/Bedrītis - paliks pie Finstera
Fokerots/Auziņš - grib spēlēt kopā
Pēdējie 2 pāri neloģiski, nemot vērā ka Teteris/Bulgačs ir Pasaules vicečempioni:
Točs/Bulgačs - jo Bērziņam nav LOV finansējums
Teteris/Bērziņš - jo Bulgačs ar Toču
Samoilovs spēlēs kopā ar Pļaviņu līdz parīzes OS