Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Finsters/Solovejs lieliski nospēlē seta galotnes un pieveic čehus

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Finsters/Solovejs lieliski nospēlē seta galotnes un pieveic čehus
Aleksandrs Solovejs
Foto: FIVB

Pasaules kausa tūres Hāgas četru zvaigžņu turnīra kvalifikāciju ar uzvaru sākuši Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs. Latvieši pirmajā kārtā ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:15) pieveica čehus Vaclavu Berciku un Janu Dumeku.

Novembrī Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs palika piektie Sidnejas divu zvaigžņu turnīrā, kas bija abu pēdējais turnīrs pirms nopietnā pārbaudījuma Hāgā, kur turnīrs tiks aizvadīts hallē. Jauno gadu Latvijas potenciāli trešajam duetam vajadzēja sākt ar četru zvaigžņu turnīra kvalifikāciju, pirmajā kārtā tiekoties ar čehiem Vaclavu Berciku un Janu Dumeku.

Spēli ļoti labi sāka Latvijas duets, uzreiz izvirzoties vadībā ar 5:1. Čehiem uzreiz izdevās atspēlēt trīs punktus, pēc tam, kad Solovejs raidīja bumbu autā, bet Finsters pretinieka blokā. Arī nākamo Soloveja uzbrukumu čehi atņēma, bet ar otro piegājienu punktu izdevās gūt (6:4). Drīz vien čehi izlīdzināja rezultātu, bet tad arī sodīja latviešus par to kļūdām, izvirzoties vadībā ar 11:8. Pēc tehniskā pārtraukuma Čehijas duets ieguva arī četru punktu pārsvaru, bet pāris kļūdas lika tam sadilt uz pusi. Finsteram bija iespēja to vēl vairāk sadeldēt, bet čehiem izdevās atņemt ne tik sarežģīto uzbrukumu un pašiem gūt punktu.

Čehi uz brīdi atjaunoja četru punktu vadību, bet tikpat ātri to zaudēja, pieprasot pārtraukumu (16:15). Pēc pārtraukuma latviešiem izdevās arī panākt izlīdzinājumu, atgriežoties cīņā par uzvaru pirmajā setā. Finsters un Solovejs ļoti sekmīgi turpināja izrāvienu, guva arī nākamos četrus punktus, tiekot pie tikpat daudzām setbumbām. Pirmā palika nerealizēta, bet otrā ar vieglu māņu sitienu Finstera izpildījumā sasniedza pretinieka laukuma puses smiltis - 21:17.

Ja pirmo setu labāk sāka latvieši, tad otro čehi, izvirzoties vadībā ar 4:1 un esot tuvu piektajam punktam. Finsters un Solovejs sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet tad nesadalīja bumbu serves uzņemšanā, atkal paliekot iedzinējos ar trīs punktu deficītu (5:8). Spēle turpināja ritēt kā pa viļņiem, latviešiem neizmantojot savas iespējas izlīdzināt rezultātu. Tuvojoties tehniskajam pārtraukumam, Solovejs labi nospēlēja blokā, atkal sadeldējot deficītu līdz minimumam. Čehiem nereti bija problēmas ar Soloveja atspēlēšanu, riskanti sitot māņu sitienus pāri rokām uz laukuma gala līniju.

Pēc tehniskā pārtraukuma Finsters centās atspēlēto bumbu pēc slikta cēliena sist, bet kritienā to raidīja tīklā, izniekojot vēl vienu iespēju panākt izlīdzinājumu. Ilgi gan nebija jāgaida, kad uzbrukumā kļūdījās Berciks. Pēc tam viņam bija jāpasvīst aizsardzībā, bet Solovejs ar otro piegājienu trieca bumbu laukumā (14:13). Pēc pārtraukuma latviešiem izdevās palielināt pārsvaru līdz vēlamajiem trīs punktiem, labi iesākot seta izskaņu (17:14). Seta izskaņā Finsters vēl izcēlās ar netveramu servi, bet Solovejs bloķēja pretinieka uzbrukumu, liekot punktu mačam. Latvieši svinēja uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:15), iekļūstot kvalifikācijas izšķirošajā, 2. kārtā.

Otrā kārta paredzēta ceturtdien, kad Finsters un Solovejs plkst. 10:50 pēc Latvijas laika izšķirošajā cīņā 3. laukumā cīnīsies pret krieviem Ruslanu Baikanovu un Maksimu Hudjakovu, kuri sīvā trīs setu cīņā no turnīra izslēdza šveiciešus Andrianu Haidrihu un Mirko Gersonu - 2-1 (21:16, 18:21, 15:10).

     [+] [-]

, 2018-01-03 20:49, pirms 7 gadiem
Labs, pirmajā pie 12:16 jau likās viss, iet pie tiesneša sūdzēties, bet blociņš šeit, aizsardzības tur un 19:16. Malaci
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-01-03 21:13, pirms 7 gadiem
Domāju. ka rīt varēs krāmēt somas.