Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

U20 Eiropas meistarsacīkstēs Rīgā spēlēs arī sešas Latvijas komandas

U20 Eiropas meistarsacīkstēs Rīgā spēlēs arī sešas Latvijas komandas
Kristians Fokerots un Olivers Bulgačs. Foto: Gheorghe Grozav/Laura Ardelean / CEV U22 Beach Volleyball European Championships

17.-20. augustā Rīga uzņems U20 Eiropas meistarsacīkstes pludmales volejbolā, kur startēs arī Kristians Fokerots/Olivers Bulgačs, Līva Ēbere/Deniela Konstantinova un vēl četri Latvijas dueti, informē volejbola federācija.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēs trīs vīriešu un trīs sieviešu dueti. Vīriešiem tie būs Kristiāns Fokerots/Olivers Bulgačs, Dāvis Teteris/Kaspars Kronbergs un Matīss Šalkovskis/Kārlis Jaundžeikars, bet sievietēm – Deniela Konstantinova/Līva Ēbere, Karmena Struka/Katrīna Struka un Kitija Martini-Ādamsone/Bonija Runce. Kristiāns ar Oliveru pagājušajā nedēļā Rumānijā izcīnīja Eiropas U22 čempionāta bronzas medaļas, bet Līva Timišoarā sekmīgi aizstāja Varvaru Brailko, kopā ar Aneti Namiķi tiekot līdz pusfinālam.

Kā jau ziņots, federācijas piešķirtos īpašos ielūgumus izpelnījās Teteris/Kronbergs un Ēbere/Konstantinova, bet pārējie cīnījās nacionālajā atlasē, kur pirmajā kārtā uzvarēja Fokerots/Bulgačs un Struka/Struka.

“Eiropas U20 čempionātu rīkojam, jo, manuprāt, šīs vecuma grupas spēlētāji ir visspēcīgākie – pagājušajā gadā mums pasaules U19 meistarsacīkstēs bija pirmā un otrā vieta. Turklāt, ja mēs nerīkotu čempionātu, pagājušā gada otrās vietas ieguvēji pasaulē nevarētu piedalīties šā gada Eiropas U20 čempionātā,” sacensību rīkošanu Latvijā pamato volejbola federācijas valdes priekšsēdētājs Arnis Tunte.

“Man ir gandarījums, ka tieši mēs un tieši šobrīd spējam sarīkot šādas sacensības pašā Rīgas centrā, un ceram, ka arī turpmāk Rīgā notiks starptautiskas sacensības. Galvenā sacensību finansētāja Rīgas pašvaldība piekrita rīkot čempionātu, cerot nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu. Pirmkārt, tas var palīdzēt mūsu sportistiem izcīnīt medaļas, un, otrkārt, Rīga apņēmās atbalstīt pludmales volejbolu, ja tiek celts pilnīgi jauns stadions, kas paliek Rīgas infrastruktūrā vismaz piecus gadus. Stadionu šobrīd ceļ “O-Sands” kopā ar “Merks”,” turpina Tunte. “Rīgai atgriešanās augsta ranga sacensību apritē ir liels solis uz priekšu. Pilsētai ir sava pludmale, kas robežojas ar jūru, kā arī visvairāk pludmales volejbola haļļu Latvijā. Protams, Rīgai ir arī savi ekonomiskie ieguvumi, un šis pasākums veicina tūrismu pilsētā un pašas Rīgas atpazīstamību.”

Lūgts prognozēt iespējamos Latvijas sportistu panākumus, LVF valdes priekšsēdētājs atgādina, ka “jaunatnes turnīri ir neprognozējami, tomēr Kristiāns Fokerots ar Oliveru Bulgaču, kuri tikko izcīnīja Eiropas U22 meistarsacīkšu medaļas, ir favorīti. Tāpat Deniela Konstantinova ar Līvu Ēberi, kuras sevi ir pierādījušas jau pagājušajā gadā. Tomēr es nesaku, ka pārējiem nav izredžu. Arī no viņiem varam gaidīt kādu pārsteigumu.”

Pagājušajā gadā Turcijas pilsētā Izmirā Konstantinova/Ēbere kļuva par U20 Eiropas meistarsacīkšu vicečempionēm, bet Fokerots/Bulgačs izcīnīja devīto vietu.

Volejbolisti Rīgā, Skanstes ielā 16, par medaļām cīnīsies četros “O-Sands” laukumos, centrālajā stadionā spēles vērojot 750 skatītājiem. Ieeja uz visām spēlēm būs bez maksas.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv


Līva Ēbere un Deniela Konstantinova. Foto: Artūrs Stiebriņš, CEV
2

Ēbere/Konstantinova Madridē piekāpjas galvenajām favorītēm un turpinās rīt

Spānijas galvaspilsētā Madridē risinās "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Latvijas tandēms Līva Ēbere/Deniela Konstantinova (#9) otrajā mačā zaudēja (21:16, 18:21, 10:15) pirmo kopīgo turnīru aizvadošām spānietēm Marijai Karro/Sofijai Gonsalesai (#1) un ieguva otro vietu A grupā. 18. maijā plkst. 12.00 izslēgšanas spēļu pirmā kārta.
Deniela Konstantinova un Līva Ēbere. Foto: volleyballworld.com

Ēbere/Konstantinova Madridē sāk ar uzvaru pār polietēm

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Latvijas tandēms Līva Ēbere/Deniela Konstantinova (#9) pamatturnīra pirmajā mačā apspēlēja (21:19, 21:18) polietes Martu Lodeju/Jūliju Kelaku (#8).
Olivers Bulgačs. Foto: Artūrs Stiebriņš / CEV

Latvijas dueti Itālijā un Ķīnā neiekļūst "Futures" turnīru pamatsacensībās

LETA. Latvijas duets Olivers Bulgačs un Markuss Graudiņš ceturtdien nepārvarēja pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) Červijas "Futures" turnīra kvalifikāciju, bet Bruno Bulgačs/Sandris Bērziņš neiekļuva pamatturnīrā tāda paša ranga sacensībās Ķīnas pilsētā Uhaņā.