Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Lece un Liepiņlauska Ķīnas turnīrā paliek 9. vietā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Lece un Liepiņlauska Ķīnas turnīrā paliek 9. vietā
Ilze Liepiņlauska
Foto: FIVB

Pēc divām uzvarām grupu turnīrā Pasaules kausa divu zvaigžņu posmu Jinjangā ar zaudējumu astotdaļfinālā noslēgušas Latvijas pludmales volejbolistes Alise Lece un Ilze Liepiņlauska. Latvietes astotdaļfinālā atzina Vācijas dueta pārākumu, ieņemot 9. vietu.

Lece un Liepiņlauska vakar spēja izcīnīt uzvaru savā grupā, pieveicot japānietes Kumadu un Nagatu, kā arī lietuvietes Dumbauskaiti un Zobninu. Šodien abi šie pāri iekļuva ceturtdaļfinālā, bet Latvijas duetam, lai to paveiktu, vajadzēja pieveikt ar 10. numuru izliktās vācietes Līzu Ārnoldu un Leonī Velšu.

Vācietēm līdz šim bijusi lielāka pieredze Pasaules kausa apritē, bet pārsvarā zemākas raudzes turnīros, kas saprotams, jo Vācijā ir ļoti liela konkurence sieviešu pludmales volejbolā. Nevarētu teikt, ka latvietes būtu pastarīšu lomā, bet spēle parādīja pretējo. Jau pirmajā setā Lece un Liepiņlauska guva vien 10 punktus, bet otrajā arī nespēja pacīnīties par uzvaru.

Līdz ar to Alise Lece un Ilze Liepiņlauska noslēdza turnīru Ķīnā ar zaudējumu astotdaļfinālā - 0-2 (10:21, 17:21). Tas ļāva ierindoties devītajā vietā, nopelnīt 200 ranga punktus un 800 ASV dolāru lielu naudas balvu.