Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš/Točs ar neatlaidību uzvar ASV duetu un iekļūst izslēgšanas spēlēs

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš/Točs ar neatlaidību uzvar ASV duetu un iekļūst izslēgšanas spēlēs
Mārtiņš Pļaviņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs izcīnījuši pirmo uzvaru Vīnē notiekošajā Pasaules kausa tūres piecu zvaigžņu posmā. Latvieši cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs ar 2-1 (14:21, 21:19, 15:12) pārspēja ASV pludmales volejbolistus Viljamu Pridiju un Teodoru Bruneru.

Pēc zaudējuma kanādiešiem, Pļaviņam un Točam, lai paliktu turnīrā, vajadzēja uzvaru otrajā grupas mačā. Tajā pretī stājās ASV pludmales volejbolisti Viljams Pridijs un Teodors Bruners, kuri pirmajā mačā atzina brazīliešu Alisona Seruti un Alvaru Filju pārākumu. Abi dueti šosezon tikās Varšavas četru zvaigžņu turnīrā, kurā ASV duets bija pārāks ar 2-1 (19:21, 21:16, 15:9).

Spēli krietni labāk sāka ASV pludmales volejbolisti. Jau pirmajā izspēlē ar Bloku atzīmējās Bruners, pēc tam Pridijs izpildīja labu servi, bet Bruneram izdevās noslēgt arī trešo izspēli ar gūtu punktu (3:0). Točs spēja iekustināt Latvijas dueta spēli uzbrukumā, bet pēc Pļaviņa kļūdas uzbrukumā rezultāts kļuva 2:6. ASV pludmales volejbolisti nedomāja saudzēt Pļaviņu, tādējādi iegūstot arī piecu punktu pārsvaru (10:5). Neskatoties uz neizārstēto potītes savainojumu, Pļaviņš vēl joprojām labi darbojās aizsardzībā, bet tāpat deficīts bija gana liels, lai atspēlētos. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 13:8.

Uzreiz pēc pārtraukuma ar diviem blokiem pret Bruneru atzīmējās Točs, kas lika ASV duetam paņemt pārtraukumu. Pēc atelpas Pļaviņam neizdevās noslēgt savu uzbrukumu, kas pretiniekiem ļāva atjaunot piecu punktu pārsvaru (15:10). Brīdi vēlāk Točs netika galā ar Pridija servi, kas lika norakstīt pirmo setu pavisam. Tas noslēdzās ar rezultātu 14:21.

Otrajā setā ASV duets turpināja iesākto taktiku pārsvarā servēt pa Pļaviņu, kurš darīja visu iespējamo un arī neiespējamo, lai atstātu Latvijas duetu spēlē. Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, kad pēc atkārtotas izspēles Bruners tomēr nobloķēja Toču, pārņemot minimālu vadību. Drīz pēc tam bumbu autā no neērtas pozīcijas raidīja arī Pļaviņš, rezultātam kļūstot 5:7. Latvieši nepadevās, pēc Toča bloka atjaunojot līdzsvaru uz tablo, bet vēl pēc brīža arī iegūstot vadību, kas ļāva doties tehniskajā pārtraukumā pie rezultāta 11:10.

Pēc pārtraukuma Točs atzīmējās ar vēl vienu bloku. ASV duetam drīz vien radās iespēja atspēlēt deficītu, bet pēc nesekmīgā Pļaviņa uzbrukuma arī Bruners raidīja bumbu autā. Tam sekoja vēl viens bloks Toča izpildījumā un pārtraukums ASV duetam pie rezultāta 16:13. Atpūta nelīdzēja. Bruners turpināja kļūdīties, bet nedaudz pavilka Pridijs, kurš atzīmējās ar eisu. Nu jau latvieši paņēma pārtraukumu, lai neizlaistu uzvaru setā no rokām, kā to vakar izdarīja Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Lai arī ASV duets centās izvilkt seta galotni ar spēli uz Pļaviņu, pieredzējušais Latvijas pludmales volejbolists tomēr nokārtoja uzvaru setā ar 21:19.

Trešā seta ievadā Pļaviņš netrāpīja pilnīgi brīvā laukuma pusē, dodot pretiniekiem divu punktu pārsvaru. Blokā atdzīvojās Bruners, kurš apturēja Toču un izvirzīja ASV duetu vadībā ar 4:1. Bruners uzreiz atdeva divus punktus atpakaļ, nespējot apspēlēt Toču pie tīkla. Arī nākamajās izspēlēs Točs bija labāks, latviešiem izvirzoties vadībā ar 8:6. Arī Pļaviņš uzbrukumā neizrādīja nekādas noguruma vai vājuma pazīmes, veicot asus un precīzus uzbrukuma sitienus. ASV duetam radās ļoti laba iespēja panākt neizšķirtu, bet lieliski aizsardzībā nospēlēja Pļaviņš, kurš pēc tam arī izmisīgi guva punktu. Arī nākamajā izspēlē viņš bija uzdevumu augstumos, panākot trīs mačbumbas. Pirmo ASV duets atspēlēja, bet otro Pļaviņš nokārtoja, atnesot Latvijas duetam uzvaru ar rezultātu 2-1 (14:21, 21:19, 15:12).

Tādējādi Pļaviņš un Točs iekļuvuši izslēgšanas turnīrā, kuru piektdien sāks no pirmās kārtas. Pretinieki tajā noskaidrosies pēc grupu turnīra beigām.

  +4 [+] [-]

, 2019-08-01 17:38, pirms 5 gadiem
fūūū...labi,ka tā

  +3 [+] [-]

, 2019-08-01 17:57, pirms 5 gadiem
Pēc pirmā seta jau likās, ka ir vāks. Bet malači puiši savācās!!!

  +4 [+] [-]

, 2019-08-01 19:14, pirms 5 gadiem
Malači! Tikai uztraucos par to potīti, ka nesačakarē vēl vairāk. Trīsreiz nospļaujos un piesitu pie koka.