Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa un Kravčenoka netiek Vīnes 5* turnīra astotdaļfinālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa un Kravčenoka netiek Vīnes 5* turnīra astotdaļfinālā
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka. Foto: worldtour.2019.fivb.com

Austrijas galvaspilsētā Vīnē turpinās gada otrais Pasaules tūres piecu zvaigžņu posms. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka šodien piekāpās amerikānietēm Kellijai Larsenai/Emīlijai Stokmenai (0-2) un finišēja 17. pozīcijā.

Kā jau ziņots, pamatturnīra pirmajā mačā Graudiņa/Kravčenoka vakar piekāpās spēcīgām slovākietēm (1-2), bet izšķirošajā cīņā par tikšanu tālāk apspēlēja mājinieču dvīnes (2-0).

Vīnes izslēgšanas spēļu pirmā kārtā pretī stājās amerikānietes Kellija Larsena/Emīlija Stokmena (#14), kurām tika zaudēts Itapemas 4* posma pirmajā mačā - 13:21, 18:21. Toreiz mūsējām tā bija pirmā kopīgā spēle pēc septiņu mēnešu pārtraukuma, tāpēc šodien varēja cerēt, ka tagad rezultāts sanāks labāks.

Starta seta sākumā amerikānietes eiss (1:3) un triumfs virs tīkla - 1:4. Kārtējā sliktā uzņemšana noveda pie 6:11, bija vajadzīga pauze. Pēc vēl vienas avārijas mūsējās samainījās vietām, bet amerikāniete tik un tā mērķēja pa savu "klienti". Pēc tehniskā pārtraukuma uzņemšana joprojām bija neapmierinoša (10:17). Kravčenokas eiss - 12:17. Pirmajā setā zaudējums - 14:21.

Nākamā seta sākumā Graudiņa iesita pareizi (1:0), savukārt ilgu izspēli sekmīgi noslēdza Kravčenoka - 2:1. Uzņemšana jau bija krietni labāka, tas atspoguļojās arī uz tablo - 6:5. Graudiņa ar sitienu no apakšas pārsteidza amerikānietes (8:7), kuras tūlīt atbildēja pieciem punktiem - 8:12. Izdevās pievilkt līdz diviem punktiem, taču ne tuvāk. Mūsu dāmu serves oponentēm nesagādāja grūtības. Kravčenoka triumfēja pie tīkla 18:19, bet Graudiņa panāca 19:20. Amerikānietes pēdējais trieciens bija neatvairāms - 19:21.

Pasaules tūres piecu zvaigžņu posmā iegūtā 17. vieta dod 6000 ASV dolāru naudas balvu un 480 punktus rangam.

5. augustā Maskavā sāksies Eiropas čempionāts. No mūsējiem tur lielākā motivācija varētu būt Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam, jo jācīnās par vietas saglabāšanu Latvijas Olimpiskajā vienībā. Savukārt pjedestāls ļaus pretendēt uz valsts naudas balvu.

Izmantotie resursi:
worldtour.2019.fivb.com
bvbinfo.com