Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Lece/Liepiņlauska Ķīnā apspēlē lietuvietes un triumfē grupā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Lece/Liepiņlauska Ķīnā apspēlē lietuvietes un triumfē grupā
Alise Lece un Ilze Liepiņlauska
Foto: FIVB

Ar divām uzvarām Ķīnas pilsētā Jinjangā notiekošo Pasaules kausa tūres divu zvaigžņu posmu sākušas Latvijas pludmales volejbolistes Alise Lece un Ilze Liepiņlauska. Ar uzvarām pār Japānas un Lietuvas duetiem latvietes uzvarēja savā grupā un iekļuva astotdaļfinālā.

Alise Lece un Ilze Liepiņlauska šosezon jau aizvadīja vienu Pasaules kausa tūres posmu, ierindojoties 25. vietā. Ķīnā latvietēm nevajadzēja spēlēt kvalifikācijā, bet grupu turnīra pirmajā spēlē Leces un Liepiņlauskas pretinieces bija kvalifikācijas turnīru pārvarējušās Minori Kumada un Jui Nagata no Japānas.

Spēles pirmajā setā cīņa bija līdzīga, nedaudz labāk seta galotni aizvadot Latvijas duetam, bet otrajā setā Lece un Liepiņlauska ieguva gana labu pārsvaru, lai pēc pus stundu garas cīņas uzvarētu spēlē ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:16) un garantētu vietu izslēgšanas spēlēs.

Cīņā par uzvaru grupā latvietēm pretī stājās ar piekto numuru izliktās Lietuvas pludmales volejbolistes Ieva Dumbauskaite un Irina Zobnina, kuras ļoti pārliecinoši pirmajā spēlē pieveica Kanādas pludmales volejbolistes Kruikšanku un Naģi ar 2-0 (21:11, 21:15).

Spēli daudz labāk sāka Lietuvas pludmales volejbolistes, iekrājot lielu pārsvaru un uzvarot pirmo setu ar graujošo 21:12. Lece un Liepiņlauska saņēmās un otrajā setā spēja gūt revanšu, apspēlējot lietuvietes ar 21:18. Iniciatīva un spēles groži bija pārgājuši Latvijas dueta pusē. Trešajā setā Lece un Liepiņlauska satrieca Dumbauskaiti un Zobninu, svinot uzvaru un pirmo vietu E grupā - 2-1 (12:21, 21:18, 15:8).

Līdz ar to Lece un Liepiņlauska astotdaļfinālā iegūs potenciāli vājākas pretinieces, kas noskaidrosies pēc grupu turnīra beigām. Cīņa par iekļūšanu ceturtdaļfinālā paredzēta naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika.