Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Solovejs triumfē Anapā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Solovejs triumfē Anapā
Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs
Foto: fivb.org

Pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs izcīnījuši uzvaru Krievijā notiekošā Anapas "Open" turnīra finālā. Tajā Latvijas duets trīs setu cīņā pārspēja ar pirmo numuru izlikto Krievijas pāri Konstantīnu Semjonovu un Vjačeslavu Krasilņikovu - 2:1 (21:16, 24:26, 15:13).

Fināls

Cīņā par uzvaru turnīrā tikās ar pirmo numuru izliktie Krievijas pludmales volejbolisti Konstantīns Semjonovs un Vjačeslavs Krasilņikovs, kā arī ar otro numuru izliktie Latvijas spēlētāji Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs.

Finālu labi iesāka Latvijas duets, izvirzoties vadībā ar 5:2. Nākamos trīs punktus spēja gūt Semjonovs, ļaujot mājiniekiem atjaunot līdzsvaru uz tablo. Laukumā bija vērojams nopietns duelis pie tīkla starp Soloveju un Semjonovu. Jāsaka, ka krietni labāk veicās Latvijas pludmales volejbolistam, ar kura palīdzību latvieši ieguva četru punktu pārsvaru. Īstajā brīdī labi aizsardzībā nospēlēja arī Pļaviņš, līdz ar tehnisko pārtraukumu rezultātam kļūstot 13:8. Latvijas duets nedomāja atdot iniciatīvu pretinieku rokās, izcīnot uzvaru pirmajā setā ar rezultātu 21:16.

Otrā seta sākumā neapturams bija Pļaviņš, kurš guva pirmos divus punktus. Krievi atgriezās pie serves pa Soloveju, kas uz īsu brīdi deva rezultātu, ļaujot panākt neizšķirtu. Krievijas duets bija ieguvis iniciatīvu un arī trīs punktu pārsvaru (10:7). Līdz tehniskajam pārtraukumam situācija jau bija krasi mainījusies. Pļaviņš un Solovejs veica izrāvienu, atgūstot vadības grožus savās rokās (11:10). Pēc pārtraukuma atkal labi nospēlēja Krievijas pāris, izvirzoties vadībā ar 16:14. Pēc paša kļūdas labi blokā nospēlēja Solovejs, atspēlējot punktu, bet tad kļūdījās Semjonovs, rezultātam atkal kļūstot neizšķirtam (16:16).

Seta izskaņā lieliski aizsardzībā nospēlēja Mārtiņš Pļaviņš, dodot latviešiem divu punktu pārsvaru. Krievi spēja iziet no šīs situācijas, atkal panākot izlīdzinājumu. Latvieši servēja pa Krasilņikovu, kurš nebija tik labs uzbrukumā, bet īstajā brīdī viņš nepievīla. Pēc vairākām neizmantotām mačbumbām, Solovejs izsita bumbu autā, dodot iespēju Semjonovam un Krasilņikovam. Drīz vien sekoja vēl viena kļūda no latviešu puses, kas otro setu ļāva uzvarēt mājiniekiem - 26:24.

Trešo setu ar efektīgu bloku sāka Solovejs, bet vēl pēc trīs izspēlēm Latvijas pāris jau atradās vadībā ar 3:1. Semjonovs un Krasilņikovs ātri saņēmās un guva nākamos trīs punktus pēc kārtas. Krievi bija atraduši veidu kā biežāk apspēlēt Soloveja bloku, kā arī neitralizēt viņa uzbrukumus. Latvijas duets tomēr spēja salauzt Semjonova un Krasilņikova pretestību, seta galotni sākot ar divu punktu pārsvaru (10:8). Pēc pārtraukuma kļūdījās Semjonovs, kas latviešiem deva trīs mačbumbas. Pirmās divas tika atspēlētas, bet ar trešo tika pielikts punkts šai spēlei, Mārtiņam Pļaviņam un Aleksandram Solovejam triumfējot šajā turnīrā - 15:13.

Spēle par 3. vietu

Cīņā par bronzas godalgām piedalījās divi Šveices pāri, kas bija piedzīvojuši neveiksmi pusfinālā, Ševaljē/Štrāsers un Gabatūlers/Gersons. Lai arī jau pirmā seta ievadā divu punktu pārsvaru ieguva Gabatūlers ar Gersonu, Štrāsers ar labām darbībām blokā ļāva veikt labu izrāvienu un izvirzīt savu duetu vadībā ar 5:3. Rezultāts ātri vien atkal kļūva neizšķirts, duetiem cīnoties punkts punktā. Tehniskajā pārtraukumā vadībā devās Ševaljē un Štrāsers (11:10), kuri uzreiz pēc tā atguva divu punktu vadību. Šis Šveices pāris uzreiz veica arī izšķirošo izrāvienu, kas ļāva uzvarēt pirmo setu ar rezultātu 21:16.

Otrā seta sākumā Ševaljē un Štrāsers turpināja spēlēt pārliecinoši, bet tad Gabatūlers ar Gersonu lauza cīņas gaitu, izvirzoties vadībā ar 8:6. Dodoties tehniskajā pārtraukumā, Gabatūlers un Gersons palielināja rezultāta starpību līdz trīs punktiem (12:9). Ševaljē un Štrāsers nedomāja tik viegli atdot setu, atspēlējot šo palielo deficītu un panākot izlīdzinājumu (14:14). Seta izskaņā ļoti labu sniegumu parādīja Gersons, palīdzot savam pārim uzvarēt ar rezultātu 21:17 un ievirzīt spēli trešajā setā.

Trešajā setā Šveices dueti cīnījās punkts punktā, tuvāk iespējai iegūt divu punktu pārsvaru bija Ševaljē un Štrāsers. Pie rezultāta 8:7 muļķīgi kļūdījās Gabatūlers, dodot pretiniekiem šo vēlamo divu punktu pārsvaru. Vairākās izspēlēs volejbolisti izcili darbojās aizsardzībā, punktus gūstot ļoti smagā cīņā. Īstajā brīdī divas veiksmīgas serves padevās Gersonam, kurš atguva savam pārim vadību. Ar otro piegājienu Gabatūlers un Gersons realizēja mačbumbu, svinot uzvaru ar 16:14 un izcīnīto trešo vietu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-06-01 15:06, pirms 10 gadiem
Viens no balvu pasniedzējiem, Ruslans Olihvers.

  +3 [+] [-]

, 2014-06-01 15:07, pirms 10 gadiem
uzvarētājiem 11000$ čekiņš.

  -1 [+] [-]

, 2014-06-01 15:12, pirms 10 gadiem
Prieks! Tagad jādomā, ar ko jāspēlē turpmāk.

  +2 [+] [-]

, 2014-06-01 15:12, pirms 10 gadiem
Paskaidrojiet man lūdzu , šie turnīri ir otrās šķiras vai pirmās ? Pēc dalibniekiem vairāk izskatās pēc otrās KO reāli reitingā dot šīs uzvaras šādos turnīros ?

     [+] [-]

, 2014-06-01 15:13, pirms 10 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: Vai šis ir kkāds otrās šķiras turnīrs??
šādas pašas raudzes turnīru pavisam nesen vinnēja ari Samoilovs/Šmēdiņš! Neatceros kur, bet šķiet D-āfrikā tas bija!

  +6 [+] [-]

, 2014-06-01 15:15, pirms 10 gadiem
objektiivais rakstīja: Paskaidrojiet man lūdzu , šie turnīri ir otrās šķiras vai pirmās ? Pēc dalibniekiem vairāk izskatās pēc otrās KO reāli reitingā dot šīs uzvaras šādos turnīros ?
pasaules kausa posms! tads pats, ko vineja S/Š mexika

  +1 [+] [-]

, 2014-06-01 15:20, pirms 10 gadiem
Domāju, ka viņiem jāpaliek kopā! Solovejs blokā lielisks. Mārčam uzreiz vieglāk digot! Ir kur pielikt Aleksandram, galvenokārt piespēlē! Malači!

  +1 [+] [-]

, 2014-06-01 15:25, pirms 10 gadiem
Lieliski !

  +1 [+] [-]

, 2014-06-01 15:26, pirms 10 gadiem
Tas priekš sliņķiem..... Domāju, ka jābūt visam skaidram
Anapa Open | Country Quota Ranking

  +2 [+] [-]

, 2014-06-01 15:38, pirms 10 gadiem
ļoti labs panākums!

un, kas galvenais - spēle ir tālu no pilnības un ir lielas progresa iespējas!

     [+] [-]

, 2014-06-02 10:07, pirms 10 gadiem
Loti patīkami bija redzēt cik Plavins nosvērti spēlēja, un smieklīgi(ne ļauni domāts) kā Solovejs pēc katras otrās bumbas kā vista bez galvas uzvedās, vārdsakot gandrīz visi 100% no spēlētājiem diemžēl neklausās un nemācās no pieredzējušākajiem( arī Plavinsh gāja tam cauri )neizniekot enerģiju kur nevajag un koncentrēties, redzēt to ko vajag! ...bet vispār ja Solovejs ar šādu spēli pieliek vēl briedumu klāt = monstrs! .... bet nu pagaidām kamēr Solovejs ir kā puika uz laukuma rezultāti visdrīzāk būs kā pa viļņiem.
Vēlreiz jāsaka Plavinsh = bauda skatīties.

P.S un tas timeout pirms pēdējā sitiena!