Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Dreiškens: "Divnieki palīdzēs vieglāk pieņemt lēmumu par karjeras beigām"

Agris Suveizda

Dreiškens: "Divnieki palīdzēs vieglāk pieņemt lēmumu par karjeras beigām"
Daumants Dreiškens ar Latvijas karogu
Foto: AFP/Scanpix

Pieredzējušajam latviešu bobsleja stūmējam Daumantam Dreiškenam situācija ap Phjončhanas olimpisko spēļu divnieku sacensībām, kur viņš pirms to sākuma tika nomainīts ar citu stūmēju Jāni Strengu, palīdzēs vieglāk pieņemt lēmumu par karjeras beigām, aģentūrai LETA atklāja sportists.

Bobsleja pilota Oskara Melbārža vadītā divnieku ekipāža pirmdien izcīnīja Phjončhanas olimpisko spēļu bronzas medaļas. Dienu pirms sacensību sākuma izlases galvenais treneris Sandis Prūsis nolēma šīs ekipāžas ierasto stūmēju Dreiškenu aizstāt ar Strengu, pamatojot to ar sportistu sportiskās formas atšķirībām. "Jā, tas bija treneru lēmums. Pats jau labprātīgi neatteiktos no vietas divniekā. Šī situācija palīdzēs vieglāk pieņemt lēmumu par karjeras beigām," atzina 33 gadus vecais Dreiškens. "Protams, bija vilšanās. Sezonā nostūmu gandrīz visus mačus. Biju nodauzījies, turklāt Melbārdim bija arī veselības problēmas. Protams, gribējās jau piedalīties divniekos. Tomēr sportā izdzīvo spēcīgākais. Tāpat kā dabā."

Phjončhana Dreiškenam ir ceturtās olimpiskās spēles. Pirms četriem gadiem Sočos, startējot Melbārža ekipāžā, divniekos un četriniekos viņš izcīnīja attiecīgi piekto un otro vietu. Tiesa, pēc Krievijas sportistu diskvalifikācijām Dreiškens, visticamāk, četriniekos kļūs par čempionu, bet divniekos viņam pienākas bronza. "Protams, puiši divniekos medaļu bija pelnījuši. Gan starta, gan braukšanas ziņā reti kurš tik labi aizvadīja. Lielais Osis trīs braucienos nobrauca vienkārši ideāli. Protams, es gribētu būt viņu vietā, bet tā nav nekāda skaudība vai kas tāds," par Phjončhanas olimpisko spēļu divnieku sacensībām teica Dreiškens, kurš bija Latvijas delegācijas karognesējs atklāšanas ceremonijā.

Šorīt tika aizvadīti pirmie oficiālie treniņbraucieni četrinieku ekipāžām, kuros Melbārdis gatavojas braukt kopā ar Dreiškenu, Strengu un Arvi Vilkasti. Abos braucienos šis četrinieks bija desmitajā pozīcijā. Tiesa, Dreiškens atzina, ka nekāda īpaša pacēluma pašlaik neesot. "Pagaidām baigā pacēluma nav. Kad mači nāks tuvāk, tad varbūt būs citādi. Protams, cīnīsimies līdz galam," norādīja Dreiškens. "Trase ir laba. Var just, ka tā jau ir piebraukta. Otrajā braucienā salasījās mazi bortiņi, bet pirmais bija tiešām labs - reti kurā trasē tik patīkami braukt. Man šī trase patīk. Ja labi nobrauc, tad tiešām ir bauda - otra mīļākā trase pēc Sanktmoricas. Starts ir foršs, var izskrieties kārtīgi, bet pašā trasē nav lauzienu, virāžas ir maigākas - nemētā uz visām pusēm. Plūstošāka trase."

Pieredzējušais stūmējs uzsvēra, ka toni četriniekos noteiks pēdējo Pasaules kausa posmu vadošās ekipāžas, bet tumšais zirdziņš varētu būt mājinieksJončons Vons, kurš gan parasti divniekos startējis labāk. Četrinieku sacensības Phjončhanā notiks sestdien un svētdien, kad arī tiks noslēgtas olimpiskās spēles. Dreiškens 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs ieņēma sesto vietu divniekos un desmito četriniekos Jāņa Miņina pilotētajās ekipāžās, bet 2010.gadā Vankūverā bija astotais divnieku sacensībās ar pilotu Edgaru Maskalānu. Dreiškens ir 2016.gada pasaules čempions četrinieku sacensībās, kā arī planētas meistarsacīkstēs ir ticis pie viena sudraba un divām bronzas medaļām, kamēr Eiropas čempionātos viņam ir piecas medaļas, tostarp divas zelta.

Izmantotie resursi:
LETA

Slēpts komentārs: pikolo

 +18 [+] [-]

, 2018-02-21 10:18, pirms 6 gadiem
pikolo rakstīja: daumantam derētu apstāties. sandis var nesaprast. trenerim ir jādomā par rezultātu un jāizvēlas tajā brīdī labākais.
Viņš jau neko TĀDU nepateica.
Cilvēcīgi būtu gribējies braukt, bet brauca stiprākais - tā tas reāli notika un viņš to tā arī pasaka.
Neredzu iemeslu pārpratumiem.

  +5 [+] [-]

, 2018-02-21 10:30, pirms 6 gadiem
Dreiškens vienmēr var atgriezties basketbolā.
Spēlētāji | LBL 2 | Latvijas Basketbola savienība

  +7 [+] [-]

, 2018-02-21 11:10, pirms 6 gadiem
Tāda sajūta ka Daumants ir salūzis pēc šīs nomaiņas un tā arī nav spējis ar to sadzīvot! Galvā viņš jau ir beidzis karjeru bet vai par to jārunā skaļi pirms nozīmīgām sacensībām.. nu tas lai paliek uz paša sportista sirdsapziņas, bet tas liecina ka viņš ar to (divnieku nomaiņu) nav mierā un sadzīvot nevar!

  +1 [+] [-]

, 2018-02-21 11:12, pirms 6 gadiem
zzk rakstīja: Viņš jau neko TĀDU nepateica.
Cilvēcīgi būtu gribējies braukt, bet brauca stiprākais - tā tas reāli notika un viņš to tā arī pasaka.
Neredzu iemeslu pārpratumiem.
Vārdi ir pareizie, bet, ja redzēji interviju, tad gan ķermeņa valoda, gan tonis jau liecināja par kko citu. Lai vai kā, ja arī beigs karjeru, tad lai izdodas to beigt virsotnē.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-21 11:26, pirms 6 gadiem
Kurš gan nesalūztu pec tādas nodevības? Jebkuram tas būtu trieciens un pilnīgi iztēlojos kā šobrīd jūtas Daumants. Viņš izdarīja melno darbu n-tos gadus pēc kārtas, bet augļus saņem citi... nenoniecinu sportistus un viņu sasniegto, bet to kā tas notika. Daumant, turies- atrodi motivāciju, pabeidz uz labas nots un neatskaties atpakaļ! Oskaram šobrīd butu jābūt kā psihologam un atbalstam... diemžēl simts interviju laikā, no viņa puses neatskanēja neviena pateicības vārda Daumantam. Par visu smago darbu vairāku gadu garumā... bet medaļa ir un cerams, ka arī būs turpinājumā!

  +6 [+] [-]

, 2018-02-21 11:51, pirms 6 gadiem
Par karjeras beigām nav jārunā pirms svarīgām sacensībām, par kkādām beigām būs pietiekami daudz laika izteikties pēc OS.

Pats Daumants pirms OS teica ka par karjeras turpinājumu vai beigām varēs runāt tikai martā pēc OS noslēguma, bet nenoturējās Daumants, tas ir pārsteigums, biju domājis ka viņš psiholoģiski ir spēcīgākais no bobsleja izlases džekiem, bet no malas liekas ka viņš ir salūzis.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-21 12:08, pirms 6 gadiem
Par ko gan tur brīnīties- tas viss, kas notika un kā tas notika spētu izsist no līdzsvara jebkuru rūdītāko un psiholoģiski noturīgāko veci.

     [+] [-]

, 2018-02-21 13:24, pirms 6 gadiem
Nav ko brīnīties, ka Daumants sarūgtināts, viņu nomainīja pēdējā brīdī pirms mačiem, treniņos vēl viņš brauca. Prūsis teica, ka viņam no iekšpuses viss labāk redzams!

     [+] [-]

, 2018-02-21 13:42, pirms 6 gadiem
A kā justies Intaram Dambim? Kurš n-tos gadus gatavojas iziet uz olimpiskā starta, bet visu laiku netiek - tad Miņins atsakās no startēšanas Vankūverā, tad traumas, tad vēl kaut kas, bet viņš visu laiku ir kā galvenais rezervists. Es kāda no to čaļu vietā vienā braucienā palaistu kā vienu no 4 stūmējiem tieši Intaru.
Dreiškena pārdzīvojumi ir pupu mizas pret viņējiem.

  +7 [+] [-]

, 2018-02-21 13:47, pirms 6 gadiem
Tas ir 4 gadu perioda nozīmīgākais starts, tad ir jābrauc uz to brīdi spēcīgākajiem, nevis kādam par agrākiem nopelniem (lai cik lieli tie būtu bijuši). Sentimentiem lai paliek PK posmi sezonas garumā.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-21 13:48, pirms 6 gadiem
Andree rakstīja: Es kāda no to čaļu vietā vienā braucienā palaistu kā vienu no 4 stūmējiem tieši Intaru.
Un ja nu kāda simtdaļa (dēļ pavisam mazliet vājāka sportista) maksātu medaļu?
Tas būtu tā vērts?

  +1 [+] [-]

, 2018-02-21 14:06, pirms 6 gadiem
Jānis Derumspirms 39 min.
Nav ko brīnīties, ka Daumants sarūgtināts, viņu nomainīja pēdējā brīdī pirms mačiem, treniņos vēl viņš brauca. Prūsis teica, ka viņam no iekšpuses viss labāk redzams!

Pēdējos 2 treniņus brauca Strenga! Nevajag skatīties kas rakstīts protokolā, tur visos treniņos ir Daumants ielikts, bet tā nebija! Par to ka pēdējos treniņos brauca Strenga par to ziņoja arī LTV kas atrodas uz vietas Korejā!

  +2 [+] [-]

, 2018-02-21 14:08, pirms 6 gadiem
Interesanti.. cilvēki neapmierināti ka Latvijai ir medaļa! Ja ar Daumantu mēs netiktu pie medaļas tad Dreiškens būtu pirmais kuru jūs pakārtu pie kaunu staba!

  +1 [+] [-]

, 2018-02-21 14:09, pirms 6 gadiem
Un ja baigi nekļūdos tad arī Olimpiādes dienasgrāmatas apskatā varēja redzēt (video) ka ar Melbārdi pēdējos treniņus aizvadīja tieši Strenga!

     [+] [-]

, 2018-02-21 15:25, pirms 6 gadiem
Parasti sportā treneris ir tas, kas atbild par sportistu formu, respektīvi izstrādā programmu, slodzes utt, lai uz galvenajām sacensībām sportists būtu vislabākajā formā, izmanto mazākas sacensības, lai sagatavotos utt.. Man ir grūti saprast tikai vienu.. ja jau Daumants nebija labākajā formā utt, vai šo nomaiņu nevarēja veikt savlaicīgāk? Protams, ka trenerim ir labāk redzams... bet ja Daumantam nebija traumu vai neradās kādas citas problēmas jau turnīra laikā, un sagatavošanās posmā viss bija labi, tad es šo lēmumu nesaprotu! Tas ir tāpat, kā bērnam sasolīt konfektes, aizvest uz veikalu ar vislielāko izvēli un neko nenopirkt.
Nekur jau arī nav teikts, ka ar Daumantu nebūtu Zelts, tā ka slavēt treneri arī īsti neredzu iemeslu, paldies par bronzu protams, bet kā būtu bijis mēs nekad vairs neuzzināsim! Paldies Daumantam par visu šo gadu garumā padarīto darbu un daudzajām medaļām!

  +2 [+] [-]

, 2018-02-21 15:41, pirms 6 gadiem
Palasiju vecu interviju ar Miņinu par bardaku federācijā un slikto attieksmi, tāpēc nebrīnos par šito. Miņinam vienkārši raksturs bija tāds, kas neļāva kāpt uz galvas, pārējie pieklusē, jo tomēr vadība un tā.. un negrib jau konfliktēt ar vadību neviens

  +2 [+] [-]

, 2018-02-21 18:05, pirms 6 gadiem
1vo6m1t5 rakstīja: Parasti sportā treneris ir tas, kas atbild par sportistu formu, respektīvi izstrādā programmu, slodzes utt, lai uz galvenajām sacensībām sportists būtu vislabākajā formā, izmanto mazākas sacensības, lai sagatavotos utt.. Man ir grūti saprast tikai vienu.. ja jau Daumants nebija labākajā formā utt, vai šo nomaiņu nevarēja veikt savlaicīgāk? Protams, ka trenerim ir labāk redzams... bet ja Daumantam nebija traumu vai neradās kādas citas problēmas jau turnīra laikā, un sagatavošanās posmā viss bija labi, tad es šo lēmumu nesaprotu! Tas ir tāpat, kā bērnam sasolīt konfektes, aizvest uz veikalu ar vislielāko izvēli un neko nenopirkt.
Nekur jau arī nav teikts, ka ar Daumantu nebūtu Zelts, tā ka slavēt treneri arī īsti neredzu iemeslu, paldies par bronzu protams, bet kā būtu bijis mēs nekad vairs neuzzināsim! Paldies Daumantam par visu šo gadu garumā padarīto darbu un daudzajām medaļām!
Pilnīgi neloģiski tavi salīdzinājumi. Sportā nav nekas garantēts, par savu vietu zem saules ir jācīnās arī savā starpā, un tas, ka konkurence pastāv, ir jāuztver kā ĻOTI pozitīva lieta. Vai tiešām kādam liekas, ka Daumants pār pārējiem stūmējiem ir galvas tiesu pārāks ? Tur starpība starp viņiem 6 visdrīzāk nav mērāma tūkstošdaļās trasē. Vai tad Kanādieši un vācieši nemainīja stūmējus visas sezonas garumā ? Kurš bija formā arī stūma par medāli. Pilnīgi nevietā te ir pārmest Prūsim kaut ko. Zinot Latviešu mentalitāti, te var vainot tikai pašu Daumantu, ja nepiedalīšanās iemesls bija nepietiekama sagatavotība. Iedzīvojies varbūt pārāk ērtā vietā zem saules bij.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-21 19:49, pirms 6 gadiem
un ja neiegūtu bronzu,tad Dreiškens neko neteiktu...

  +2 [+] [-]

, 2018-02-21 21:22, pirms 6 gadiem
Gugugu12 rakstīja: Kurš gan nesalūztu pec tādas nodevības? Jebkuram tas būtu trieciens un pilnīgi iztēlojos kā šobrīd jūtas Daumants. Viņš izdarīja melno darbu n-tos gadus pēc kārtas, bet augļus saņem citi... nenoniecinu sportistus un viņu sasniegto, bet to kā tas notika. Daumant, turies- atrodi motivāciju, pabeidz uz labas nots un neatskaties atpakaļ! Oskaram šobrīd butu jābūt kā psihologam un atbalstam... diemžēl simts interviju laikā, no viņa puses neatskanēja neviena pateicības vārda Daumantam. Par visu smago darbu vairāku gadu garumā... bet medaļa ir un cerams, ka arī būs turpinājumā!
Kāda nodevība???
Dreiškens kas - n-tos gadus pēc kārtas viens pats to vezumu vilka/stūma, bet pārējie tikai luni laida?!!
Galavārds ir trenerim.
Un viss!

  +1 [+] [-]

, 2018-02-21 21:27, pirms 6 gadiem
Pamatā ir nauda (naudas balva) par izcīnītām medaļām un pārējām privilēģijām, saistībā ar to! Ja par bronzu sanāk 50 štukas un tās aiziet gar degunu... Naudas dēļ, cilvēki brīžiem vairs nav cilvēki un pats skarbākais, ka To var arī saprast... Tādā sistēmā diemžēl mēs visi dzīvojam...

  -1 [+] [-]

, 2018-02-22 01:42, pirms 6 gadiem
Платить в двое меньше за электричество? Легко, но есть единственный секрет, как не нарушая законы платить в двое меньше при том же потреблении, вот почитайте ЛЕГАЛЬНАЯ ЭКОНОМИЯ ЭЛЕКТРОЭНЕРГИИ - РЕАЛЬНА! Я уже давно пользуюсь, знакомый электрик одобрил такой метод и, даже, себе поставил!