Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Peldētājs Šaltāns otrais ātrākais priekšpeldējumā Eiropas Jaunatnes olimpiādē

Jānis Pārums

Peldētājs Šaltāns otrais ātrākais  priekšpeldējumā Eiropas Jaunatnes olimpiādē
Foto: trabzon2011.org

Šodien, 28.jūlijā Trabzonā (Turcija) notiekošajā 11. Eiropas Jaunatnes olimpiskajā vasaras festivālā peldētājs Jānis Šaltāns (tr. G. Broka) ar otro labāko rezultātu kvalificējas 50metru brīvā stila. finālam.

Jaunais Latvijas peldētājs karalisko sprinta distanci veica 23.72 sekundēs, tādejādi pārliecinoši nodrošinot sev vietu astoņu labāko sportistu vidū, kas šodienas sacensību vakara programmā cīnīsies par medaļām. (Eiropas Jaunatnes festivālā peldēšanas sacensību nolikums paredz dalībnieku kvalifikāciju A un B finālos). Ātrāks par rīdzinieku bija tikai Krievijas pārstāvis Jevģēnijs Sedovs, kurš distanci veica 23.02 sekundēs. Savukārt kā trešais sacensībām kvalificējās Ukrainas peldētājs Bogdans Plavins, kurš Šaltānam piekāpās nieka divas sekundes simtdaļas.

Jāuzsver, ka Šaltāna uzrādītais rezultāts ir ne tikai jauns personīgais rekords (iepriekš. - 24.75!!) un augstākais sportiskais sasniegums līdzšinējās sportista gaitās, bet arī nebijis sasniegums Latvijas jaunatnes peldēšanā.
Tāpat šodien jaunatnes festivālā uz starta izgāja Dārta Eleonora Dakse (tr. A. Rudzīte), kas 200m brīvā stila distanci veica divās minūtēs un 20.65 sekundēs (2:20.65), tādejādi ieņemot 22. Pozīciju un Vladislavs Pokorejevs , kurš 200m tauriņstilā ar rezultātu divas minūtes un 20.24 sekundes (2:20.24) ierindojās pēdējā, 26.vietā.

Plašāka informācija par sacensību rezultātiem ir pieejama šeit: EYOF 2011 TRABZON - European Youth Olympic...

Informāciju sagatavoja:
Aivars Platonovs, Latvijas Peldēšanas federācijas projektu un komunikācijas vadītājs