Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Peldētājs Deičmans EYOF pusfinālā sasniedz personīgo rekordu 200m kompleksā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Peldētājs Deičmans EYOF pusfinālā sasniedz personīgo rekordu 200m kompleksā
Nikolass Deičmans. Foto: swimming.lv/E.Pālēns.

Šovakar Eiropas Jaunatnes vasaras olimpisko spēļu (EYOF) peldēšanas sacensību pusfinālā Latvijas peldētājs Nikolass Deičmans ar jaunu personīgo rekordu izcīnīja 13.vietu 200m kompleksā. Tikmēr Elijam Aleksejevam 200m tauriņstilā 14.vieta.

Iepriekš ziņojām, ka Latvijas jaunie peldētāji Nikolas Deičmans un Elijs Aleksejevs otrdien Eiropas Jaunatnes vasaras olimpisko spēļu peldēšanas sacensībās sasniedza pusfinālu. Deičmans priekšsacīkstēs distanci veica divās minūtēs un 12.43 sekundēs (2:12.43), tādējādi uzrādot 22.rezultātu 30 sportistu konkurencē, bet šoreiz ar to bija pietiekami, lai, ievērojot sacensību kvalifikācijas kritērijus un valstu kvotu, iekļūtu pusfinālā un turpinātu cīņu par vietu labāko sešpadsmitniekā. Savukārt Aleksejevs savā distancē finišēja divās minūtēs 14.88 sekundēs (2:14.88). Tas deva 19. vietu, bet tik un tā tiesības startēt pusfinālā peldētāju vidū pēc valstīm piešķirtajām kvotām.

Atēnu olimpisko spēļu dalībnieka Guntara Deičmana dēls Nikolass, kurš tiesības startēt pusfinālā ieguva kā pirmais rezervists, vakara programmā nelaida garām dāvāto iespēju un teju par sekundi uzlaboja priekšsacīkstēs uzrādīto rezultātu. Jelgavnieks pusfinālā distanci veica divās minūtēs un 11.48 sekundēs (2:11.48), kas ir jauns sportista personīgais rekords un ļāva ieņemt augsto 13.vietu starp 16 pusfināla dalībniekiem. Lai kvalificētos finālam mūsu sportistam šoreiz pietrūka nepilnas divas sekundes.

Tikmēr Elijs Aleksejevs, kurš vakara sesijā startēja 200m tauriņstilā, nespēja uzlabot savu sniegumu un finišu sasniedza pēc divām minūtēm un 14.96 sekundēm (2:14.96). Pusfinālā Aleksejevs apsteidza vienu konkurentu, bet vēl viens neizgāja uz starta, tādējādi mūsu sportistam kopvērtējuma tabulā 14.vieta.

Latvijas olimpiskajā delegācijā Slovākijā sacensībās piedalās četri peldētāji – Nikolass Deičmans, Elijs Aleksejevs un Maksims Rekstens.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija