Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Latvijas atklātais čempionāts peldēšanā pulcēs 470 dalībnieku no sešām valstīm

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas atklātais čempionāts peldēšanā pulcēs 470 dalībnieku no sešām valstīm
Foto: Latvijas Peldēšanas federācija.

98.Latvijas atklātajā čempionātā peldēšanā, kas laika posmā no 24.-26. februārim norisināsies Ķīpsalas peldbaseinā (50m), pulcēsies 470 sportisti. Šogad dalībnieku vidū ne vien Latvijas, bet arī Igaunijas, Somijas, Ukrainas, Maltas un Itālijas sportisti.

Starp pieteiktajiem dalībniekiem ir vairums Latvijas izlases pamatsastāvā iekļauto sportistu, tai skaitā olimpisko spēļu dalībnieki Daniils Bobrovs un Gabriela Ņikitina, kā arī viens no izlases līderiem Ģirts Feldbergs. Diemžēl Ieva Maļuka, kas studē un trenējas ASV, kā arī pārējie ārvalstīs dzīvojošie Latvijas izlases sportisti šajā čempionātā nepiedalīsies. Olimpisko spēļu, pasaules un Eiropas čempionātu dalībnieki ir atrodami arī citu pieteikto komandu vidū.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad čempionātam ir mainīta sacensību programma, kā arī ieviests noteikums, ka 50m, 100m un 200m individuālajās disciplīnās Latvijas čempionāta ieskaitē uzvarētāji un medaļnieki tiks noskaidroti jau rīta sesijā, bet vakara programmā šajās disciplīnās tiks apbalvoti uzvarētāji atklātajā vērtējumā. Savukārt 400m, 800m un 1500m disciplīnās Latvijas čempioni tāpat kā uzvarētāji atklātajā vērtējumā tiks noskaidroti vakara sesijās notiekošajos spēcīgākajos peldējumos.

Arī šogad atklātais čempionāts ir Starptautiskās Peldēšanas federācijas (World Aquatics) apstiprinātas 2023.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensības, kas nozīmē, ka sportistiem šajās sacensībās paralēli Latvijas čempiona titulam būs iespēja cīnīties arī par pasaules čempionāta kvalifikācijas normatīvu izpildi. Vienlaikus pašmāju sportistiem šīs sacensības ir arī atlase iekļūšanai Latvijas izlases sastāvā dalībai Baltijas valstu čempionātā, kas jau pēc nedēļas norisināsies tepat Rīgā.

LPF aicina ikvienu interesentu apmeklēt sacensības klātienē vai vērot tās tiešraidē kanālā TV4.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija

     [+] [-]

, 2023-02-27 09:23, pirms 2 gadiem
Tiešām 6 ? Protams,Peldēšanas federācijai ir savs attaisnojums,bet redzēt TV ekrānā,ka Latvijas čempionātā piedalās dalībniece no RUS ,bija nepatīkams pārsteigums.