Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā Japānā startēs četri Latvijas peldētāji

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules čempionātā Japānā startēs četri Latvijas peldētāji
Latvijas komandas peldētāji un treneri. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija.

Japānas pilsētā Fukuokā World Aquatics pasaules čempionātā peldēšanas sporta veidos Latviju pārstāvēs daiļlēcēja Džeja Dalanija Patrika un četri mūsu peldētāji – Ieva Maļuka, Daniils Bobrovs, Ģirts Feldbergs un Kristaps Miķelsons.

Daiļlēcējiem sacensības sākas jau čempionāta pirmajā dienā, 14. jūlijā, un tajā piedalījās arī Patrika, kura sacensībās no viena metra tramplīna ierindojās 28. pozīcijā. Tāpat mūsu pārstāve šajā čempionātā startēs lēcienos no 10m torņa, kas notiks rīt, 18. jūlijā.

Savukārt mūsu peldētāji, kas šobrīd aizvada treniņnometni Malaizijā, Fukuokā ieradīsies 19.jūlijā, bet peldēšanas sacensību programma sāksies ar startiem 23.jūlijā. Sacensību pirmajā dienā uz starta blokiem kāps trīs no mūsu pārstāvjiem – Ieva Maļuka startēs 200m kompleksā, Daniils Bobrovs 100m brasā, savukārt Kristaps Miķelsons pasaules čempionātā garajā ūdenī debitēs ar startu 400m kompleksā.

Čempionāta turpinājumā Maļukai paredzēts starts 50m un 200m brīvajā stilā, Bobrovam 200m brasā, Miķelsonam 200m kompleksā, savukārt Feldbergam 50m un 100m uz muguras.

Latvijas izlases sportistu dalība pasaules čempionātā tiek līdzfinansēta no Izglītības un zinātnes ministrijas piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem, kā arī ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta un Valmieras novada Sporta pārvaldes atbalstu.

Izmantoite resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija