Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Peldētājs Maskaļenko kvalificējas Eiropas čempionāta pusfinālam

Andrejs Siliņš

Sestdien Dānijas pilsētā Henringā notiekošā Eiropas čempionāta sacensību trešās dienas rīta sesijā Latvijas izlases peldētājs Nikolajs Maskaļenko kvalificējies pusfinālam 50 metru brasa peldējumā, kas notiks jau šovakar.

Maskaļenko (treneris G.Jakubovskis) 50 metru brasa peldējumā finišēja ar rezultātu 27,11 sekundes, tādējādi priekšsacīkstēs ierindojoties to 20 labāko sportistu vidū, kas kvalificējas pusfinālam. Atgādināsim, ka Maskaļenko sasniegtais Latvijas rekords šajā distancē ir 27,03 sekundes. Ātrākais rīta peldējumos bija Turcijas sportists, kurš finišu sasniedza pēc 26,67 sekundēm. Čempionāta finālam kvalificēsies desmit labākie sportisti.

Pavisam nedaudz līdz pusfinālam pietrūka arī Aļonai Ribakovai, kura šorīt ar jaunu Latvijas rekordu - 1:07.80 – ierindojās 23. vietā un ir nominēta kā pirmā rezerviste gadījumā, ja uz startu neieradīsies kāda no pusfināla dalībniecēm. Lai kvalificētos pusfinālam, Ribakovai vajadzēja peldēt par nieka 0,16 sekundēm ātrāk.

Eiropas čempionāta vakara programma sāksies 17:00 pēc Latvijas laika, bet Maskaļenko peldējums notiks aptuveni 17:50.

Čempionāts tiešraidē tiek translēts Eurosport kanālā.

Informāciju sagatavoja
Latvijas Peldēšanas federācija

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja