Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Latvijas peldētājiem 19. vieta pasaules čempionāta stafetes sacensībās

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas peldētājiem 19. vieta pasaules čempionāta stafetes sacensībās
Gabriela Ņikitina
Foto: swimming.lv

Latvijas peldēšanas komanda, kuras sastāvā bija Ģirts Feldbergs, Daniils Bobrovs, Ieva Maļuka un Gabriela Ņikitina, otrdien Ķīnā ieņēma 19. vietu pasaules čempionāta īsajā baseinā 4x50 metru jauktajā brīvā stila stafetē.

Priekšsacīkstēs uzvarēja ASV, kas finišēja pēc minūtes un 29,80 sekundēm, bet Latvija atpalika par 6,91 sekundi. Konkurence bija liela, jo kopā pie ieskaitīta rezultāta tika 41 valsts. No labāko astotnieka, kas ļautu startēt finālā, Latvija atpalika par gandrīz astoņām sekundēm.

Zīmīgi, ka talantīgā Maļuka savā peldējumā bija gandrīz sekundi lēnāka nekā pieredzējušākā Ņikitina. Tāpat Feldbergs bija sekundi ātrāks par Bobrovu.

Ņikitina otrdien uz starta izgāja divreiz, pirms tam piedaloties 100 metru brīvā stila priekšsacīkstēs, kur guva 33. vietu starp gandrīz 100 sportistēm. Ņikitina finišēja pēc 55,81 sekundes, no pusfināla sešpadsmitnieka atpaliekot par divām sekundēm, bet no Maļukai piederošā Latvijas rekorda par 1,29 sekundēm.