Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Ķekavā peldētāji sacentušies Latvijas kausa 8.posmā

Ķekavā peldētāji sacentušies Latvijas kausa 8.posmā
Foto: Latvijas Peldēšanas federācija.

Ķekavas sporta kompleksa peldbaseinā norisinājās Latvijas kausa izcīņas 8.posms, kurā, piedaloties vairāk kā 250 dalībniekiem no visas Latvijas, labākos rezultātus junioru konkurencē izcīnīja PK Ogre audzēknis Jānis Dzirkalis, bet jauniešu vidū kārtējo reizi nepārspēts palika SK Delfīns kluba pārstāvis Daņila Kuzmins.

Dzirkalis Ķekavā izcīnīja pārliecinošas uzvaras 50m un 100m br./st. peldējumā, nopelnot attiecīgi 640 un 628 FINA punktus. Ogrēnietis šoreiz bija vienīgais no sportistiem, kas kādā no distancēm ieguva vairāk par 600 FINA punktiem. Ar vairāk kā 100 punktu lielu deficītu otro vietu junioru konkurencē šoreiz ieguva Liene Vientiesa no RBJSS Rīdzene. Divu distanču summā pavisam nedaudz Vientiesai piekāpās jūrmalniece Jeļizaveta Savčenko. Abas sportistes šķīra vien nieka 9 punkti.

Jauniešu konkurencē trešo uzvaru astoņos aizvadītajos posmos izcīnīja Daņila Kuzmins, kurš, startējot 50m un 100m br./st., nopelnīja 840 FINA punktus. Zīmīgi, ka šoreiz sportistam uzvarai pietika arī ar otro vietu vienā no ieskaites disciplīnām. Kuzmina pāridarītājs 100m brīvajā stilā bija Kristians Učkuronis, kuram labākais rezultāts vienā distancē (424 FINA punkti), bet divu distanču summā otrā vieta (826 FINA punkti). Trešā vieta vēl vienai mājiniecei – Karlai Grīnbergai, kas brīvā stila sprintā ieguva 740 FINA punktus.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija


Ķīnas peldētājas. Foto: Reuters/Scanpix
1

Pasaules antidopinga aģentūra vēlas neatkarīgu izmeklēšanu Ķīnas peldētāju lietā

LETA. Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) aicina neatkarīgā izmeklēšanā vērtēt lietu, kurā paustas aizdomas par dopinga lietošanas gadījumu Ķīnas peldētāju vidū.
Foto: Roberts Voskāns.

LK 4. posmā peldēšanā uzvar Tolstihs un Magrins, kopējā ieskaitē līderpozīcijas nemainīgas

Aizvadītās nedēļas nogalē Liepājas sporta centra “Ezerkarsts” peldbaseinā norisinājās Latvijas kausa 6. posms peldēšanā, kurā pulcējās 200 dalībnieku no visas Latvijas un kur par uzvarētājiem kļuva Dmitrijs Tolstihs junioriem un Ēriks Magrins jauniešiem.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).