Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Rīt Baltijas valstu čempionātā peldētāji sāks cīņu par Parīzes olimpisko spēļu kvotām

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rīt Baltijas valstu čempionātā peldētāji sāks cīņu par Parīzes olimpisko spēļu kvotām
Foto: Roberts Voskāns.

Šajā nedēļas nogalē, 3. un 4. martā, Ķīpsalas peldbaseinā norisināsies Baltijas valstu čempionāts, kas vienlaikus būs arī 2024. gada Vasaras olimpisko spēļu kvalifikācijas cikla pirmās sacensības, un tieši tāpēc tajās visticamāk būs redzami arī nākamie olimpieši, tai skaitā divu olimpisko spēļu dalībnieks un finālists, titulētais lietuviešu peldētājs Danas Rapšis.

Rīgā uz sacensībām ieradīsies arī citi labākie Baltijas valstu peldētāji gan no Lietuvas, gan Igaunijas. Tieši igauņi jau tradicionāli šajos čempionātos piesaka viskuplāko dalībnieku skaitu un arī šogad sacensībās šo kaimiņvalsti pārstāvēs vairāk kā 100 sportistu. No Lietuvas sacensībās startēs 68 sportisti.

Pašmāju karoga krāsas aizstāvēs 65 peldētāji, kuru vidū būs jau olimpisko pieredzi guvušie Daniils Bobrovs un Gabriela Ņikitina, mūsu izlases šī brīža līderis Ģirts Feldbergs, kā arī sportisti, kas vēl cer piepildīt savu lielo mērķi sportā.

Baltijas čempionātā vienlaikus startē visu vecuma grupu peldētāji – jauniešu un junioru vecuma grupās uzvarētāji tiek noskaidroti pēc viena starta principa, bet tā dēvētājā open grupā uzvarētāji tiek noskaidroti finālos, kas norisinās vakara sesijās.

Čempionāts sāksies piektdien plkst. 10.00 ar priekšsacīkstēm, bet vakara sesija plkst. 17.00. Noslēdzošajā dienā sportisti abās sesijās uz startu dosies stundu agrāk.

Sacensību translācija būs pieejama kanālā TV4.

Izmantotie rerursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija