Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Maļuka sacensībās ASV labo Latvijas rekordu 200 metros kompleksajā peldējumā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Maļuka sacensībās ASV labo Latvijas rekordu 200 metros kompleksajā peldējumā
Ieva Maļuka. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

Latvijas sportiste Ieva Maļuka ceturtdien ASV atklātajā čempionātā peldēšanā laboja valsts rekordu 200 metros kompleksajā peldējumā, vēsta Latvijas Peldēšanas federācija (LPF).

Maļuka priekšsacīkstēs distanci veica divās minūtēs un 15,91 sekundē, tādējādi sasniedzot 18. labāko rezultātu starp 71 dalībnieci un kvalificējoties C finālam.

Vakara sesijā Latvijas olimpiete spēja ievērojami uzlabot gan priekšsacīkstēs uzrādīto rezultātu, gan arī sev piederošo valsts rekordu, finiša sienu sasniedzot pēc divām minūtēm un 14,18 sekundēm. Latvijas rekordu, kas tika sasniegts šī gada pasaules čempionātā Fukuokā, rīdziniece laboja par 1,15 sekundēm.

Maļukas uzrādītais rezultāts atbilst arī LPF noteiktajam starptautiskās klases sporta meistara normatīvam. Viņa ir pirmā peldētāja, kas izpildījusi šo normatīvu pēc kritēriju pārskatīšanas 2016. gadā.

ASV atklātajā čempionātā Maļuka startēs arī 100 un 200 metros brīvajā stilā. Tāpat šajā čempionātā starp dalībniekiem ir Marko Priednieks, kas kāps uz starta blokiem 200 metros brasā.