Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Auziņa: "Šīs spēles Latvijas distanču slēpotājām būs labs atspēriena punkts"

Agris Suveizda

Auziņa: "Šīs spēles Latvijas distanču slēpotājām būs labs atspēriena punkts"
Kitija Auziņa. Foto: LOK/ Edijs Pālens/ LETA

Latvijas distanču slēpošanas komandas gan sieviešu, gan vīriešu sprintā ieņēma 21. vietu. Sieviešu konkurencē triumfēja Vācija, bet vīriešiem – Norvēģija. Latvijas Olimpiskā komiteja piedāvā intervijas ar visiem četriem Latvijas slēpotājiem.

Latvijas vīriešu komandas līderis Raimo Vīgants: "Sajūtas, ka darbs ir padarīts līdz pusei. Ir kaut kādas labas sajūtas un prieks, ka spējām pirmos četrus apļus turēties grupā un pat braukt pa priekšu. Tas tiešām priecēja, un biju patīkami pārsteigts par Roberta [Slotiņa] sniegumu – viņš savus braucienus aizvadīja labi. Varbūt es dažbrīd varēju nobraukt labāk, bet kopumā ir O.K.. Turējāmies labi, arī slēpes bija labas – bija labi."

Roberts Slotiņš bija gandarīts par stafeti un grasās startēt arī 50 kilometru distancē: "Emocijas, protams, ir patīkamas. Tāda kontaktcīņa pret labākajiem slēpotājiem – katru dienu nesanāk pret viņiem sacensties aci pret aci, plecu pie pleca. Tas ir patīkami. Sākumā sajūtas bija diezgan labas, bet beigām spēka diemžēl nepietika. 50 kilometri ir slēpošanas kroņa distance, jo īpaši šajā trasē, un tas ir kaut kas tāds, kas kaut reizi dzīvē ir jāpiedzīvo."

Latvijas sieviešu komandai trūka abu vadošo slēpotāju Patrīcijas Eidukas un Baibas Bendikas, un viņu vietā startēja 16 gadus vecā Estere Volfa un 25 gadus vecā Kitija Auziņa. "Grūtākās sacensības, kādas man šeit bija, bet ļoti liels prieks par to, kā mums izdevās, - nobraucām godam un izdarījām visu, kā bija plānots," teica Volfa. Ļoti priecīga bija arī Auziņa: "Noskaņojāmies šim pasākumam, šim braucienam, šai stafetei, šim sprintiņam un gājām uz savu mērķi – finišēt un sasniegt labāko rezultātu, kādu šodien varam. To arī izdarījām! Bija ļoti liela cīņa ar sevi, ar trasi – kā jau visas šīs dienas."

Atšķirībā no Vīganta un Slotiņa, Volfai un Auziņai gan olimpiskās spēles ir noslēgušās – viņas 30 kilometru distancē nepiedalīsies. Ja Auziņa no konkrētas atbildes izvairījās, Estere Volfa ir apņēmības pilna uz olimpiskajām spēlēm braukt arī pēc četriem gadiem: "Šīs spēles man ir ļoti motivējošas, un domāju, ka tas ir atspēriena punkts, lai zinātu, uz ko esmu spējīga un kādām sacensībām varu braukt. Noteikti motivē treniņos darīt vairāk, būt stiprākai. Domāju, ka arī citiem slēpotājiem tā būs laba motivācija tiekties uz mērķi sasniegt olimpiskās spēles."

Kitija Auziņa uzsvēra, ka šīm olimpiskajām spēlēm jākalpo kā grūdienam Latvijas sieviešu distanču slēpošanai: "Viss vēl ir tikai priekšā, it īpaši Esterei, un šis meitenēm ir labs atspēriena punkts, lai nākotnē startētu olimpiskajās spēlēs un pārspētu mūsu rezultātu – to tikai novēlam, jo Latvijai ar kaut ko ir jāsāk. Spēles aizvadītas fantastiski, ļoti daudz un dažādu emociju – ar plusa zīmi. Esam izbaudījušas spēles un lepojamies ar savu pēdējo startu. Uzskatu, ka Latviju sieviešu sprinta stafetē pārstāvējām cienīgi."

Izmantotie resursi:
LOK

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

     [+] [-]

, 2022-02-16 15:25, pirms 2 gadiem
Ekkk, tomēr Auziņa nestartēs 30 km distancē. Izlaida arī skiatlonu. Bet nu labi, pārējās distancēs nostartēja daudz labāk nekā tika prognozēts. Pozitīvi. Kā saprotu, tad Auziņa neturpinās profesionāli sportot? Šķiet, ka tas bija zināms jau pirms olimpiādes. Žēl, pārliecinošs Latvijas otrais numurs (ja neskaita Bendiku).

Volfa taču par primāro disciplīnu uzskata biatlonu? Kāpēc tad jārunā par slēpošanas plāniem? Ja nu vienīgi atkal rodas līdzīga situācija kā šoreiz, kad Eiduka izcīnīja četras kvotas (beigās pat piecas sanāca).

Slotiņš normāli nokapajā, izbaudīja arī atrašanos pirmajā vietā. Respekts, ka startēs arī 50 km distancē. Vīgantam līdz šim garākās distances te Pekinā ne pārāk labi sanāca, varbūt latviešu duelī Slotiņš var būt pat pārāks piecdesmitniekā.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-16 15:55, pirms 2 gadiem
do dies sniegu Latvijā vismaz 3 vai pat 4 mēnešus gadā, katru gadu!

     [+] [-]

, 2022-02-16 15:56, pirms 2 gadiem
Kapec Auziņa nestartēs 30km?

  -1 [+] [-]

, 2022-02-16 16:32, pirms 2 gadiem
Labi,ka pašai Auziņai ir skaidrs,ka 25 gados vairs neko kardināli nevar uztrenēt.

Volfa metīsies uz biatlonu,jo tur arī viņas vecuma nav vairs īpašas konkurences,bet ir vis maz kaut kādā iespēja aizbraukt uz kaut kādām nometnēm.
Slēpotājiem tādu iespēju nav,tur viss caur vecāku maciņiem.

Krampei arī izskatās,ka metīs mieru.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-16 16:47, pirms 2 gadiem
Easton77 rakstīja: Kapec Auziņa nestartēs 30km?
Tamdēļ ka par maz auzas ir ēdusi trenējoties

     [+] [-]

, 2022-02-16 18:04, pirms 2 gadiem
Jā šīm meitenēm vēl tik daudz ir jātrennējas, salīdzinot pat ar Eiduku un Bendiku, nerunājot nemaz par norvēģietēm vai zviedrietēm

     [+] [-]

, 2022-02-16 19:23, pirms 2 gadiem
Sorry, neviena no šī brīža Lv slēpotājām nekad nesasniegs Eidukas līmeni!!

     [+] [-]

, 2022-02-16 19:30, pirms 2 gadiem
Smagi šaubos par virsraksta atbilstību dzīvei.
Volfas māte jau tagad LA par meitas plāniem izsakās šādi:
Viņa domā, ka turpinājumā Estere vairāk koncentrēsies uz biatlonu, kur Latvijā ir lielāka sakārtotība nekā distanču slēpošanā, šaušana procesu padara aizraujošāku.