Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Dānijā strādājošs treneris Strauss: "Dāņi savējos uzskata par favorītiem"

Dānijā strādājošs treneris Strauss: "Dāņi savējos uzskata par favorītiem"
Latvijas hokeja izlase. Foto: LOK/Edijs Pālens/LETA

Latvijas un Dānijas hokeja izlašu cīņa būs viena no intriģējošākajām Pekinas olimpisko spēļu astotdaļfinālā. Dānijā strādājošais latviešu hokeja treneris Toms Strauss sarunā ar portālu Sportacentrs.com gan norāda – šajā duelī dāņi savējos uzskata par favorītiem.

Ja Latvijas izlase savā olimpiskajā apakšgrupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju zaudējumus piedzīvoja visos mačos, tad Dānija guva divas uzvaras pār Čehiju un Šveici, bet piekāpās Krievijas Olimpiskajai komitejai, paliekot bez pirmās vietas grupā.

“Latvijas un Dānijas mača iznākumu ir ļoti, ļoti grūti prognozēt. Dānijas izlase šajā turnīrā ir spēlējusi labi, turklāt nevaram teikt, ka arī Latvija pret zviedriem un somiem būtu spēlējusi slikti. Domāju, būs ļoti interesants mačs. Dānija paļausies uz pretuzbrukumiem, un jautājums, vai šī komanda spēs izmantot savus momentus – tie būs pilnīgi noteikti,” drošs ir Strauss.

Strauss par Dānijas hokeju ir ļoti labi informēts, jo viņš ir šīs valsts augstākās līgas komandas Odenses “Bulldogs” galvenā trenera asistents, turklāt pats pārrauga šī kluba otro un U-20 vienības. Šajā valstī viņš kopš 2018./19. gada sezonas, bet pirms tam bija “Liepājas” klubā.

“Savukārt Latvijai ir labs sastāvs, arī Lauris Dārziņš ir atpakaļ. Domāju, Latvijas un Dānijas spēle būs viena no intriģējošākajām astotdaļfināla cīņām. Abas tikās gan pārbaudes turnīrā Dānijā, tām spēlējot eksperimentālos sastāvos, kā arī bija tikšanās pirms olimpisko spēļu sākuma. Tas to visu padara tikai interesantāku,” domā speciālists.

“Pirms spēles abām izlasēm kārtis ir pilnīgi vienādas, kaut gan paši dāņi savējos pilnīgi noteikti uzskata par favorītiem. Taču viņi Latviju kā pretinieku uztver ļoti nopietni. Visi, ar kuriem esmu runājis, paredz ļoti labu spēli,” pauž Strauss.

Viņš uzskata, ka šim turnīram Dānija ir paveikusi labu mājasdarbu, un šīs izlases galvenais treneris Haincs Īlerss savācis labu sastāvu.

“Pazīstot šo treneri personīgi un zinot viņa prasības, Dānijas izlase tās izpilda par visiem 100%. Visi strādā kā vienota mašīna, turklāt viņiem tās ir pirmās olimpiskās spēles. Dāņi noteikti sev grib pierādīt – ka nav ne ar ko sliktāki par citām pasaules komandām,” uzsver Strauss.

Ja pirms gadiem 15-20 varējām teikt, ka Latvijas hokejs ir vairākus soļus priekšā Dānijas līmenim, tad mūsdienās situācija ir mainījusies. Dāņi spēruši būtiskus soļus uz priekšu ne tikai nacionālo izlašu līmenī, bet arī bērnu un jauniešu hokejā. Šajā valstī šis sports veids ir pieejamāks nekā Latvijā, kas galu galā vēlāk nes augļus arī profesionālā līmenī.

“Ja mēs varētu apvienot Latvijas gribēšanu ar Dānijas varēšanu gan no finansiālās, gan no infrastruktūras puses, mēs hokejā būtu labākā valsts pasaulē. Tas gan pilnīgi nekad nenotiks,” spriež Strauss.

“Ja Latvijā, runājot par bērniem un jauniešiem, nosacīti var teikt, ka hokejs ir elitārs sporta veids, tad šeit, Dānijā, tas ir pieejams pilnīgi visiem. Izmaksas ir ievērojami zemākas. Šeit ir pašvaldības dotācija. Bērniem stunda uz ledus klubam maksā 20 kronas (2,70 eiro),” atklāj Strauss.

Savukārt Latvijā ledus stunda ir ievērojami lielāka. Piemēram, Ozolnieku “Ozo ledus halles” mājaslapā norādīts, ka stunda ledus maksā 135 – 170 eiro, un šī cena tiek uzskatīta par vienu no zemākajām Latvijā.

“Dāņi pacietīgi savā skandināvu mierā iet savu ceļu un lēnām maziem solīšiem tos sper uz priekšu. Tam visam apakšā ir liels finansiāls pamats. Joprojām saņemam naudu no federācijas, kas iegūta pēc pasaules čempionāta rīkošanas,” min Strauss. Dānijā šis turnīrs notika jau pirms gandrīz četriem gadiem.

Latviešu treneris ieskicē, ka arī Dānijas augstākā līga progresē, turklāt tiek iepirkti kvalitatīvi importa spēlētāji. Vēl nupat tieši Odenses klubam pievienojās Gunārs Skvorcovs.

“Visi, kuri šeit ir bijuši, saprot, ka ārpus šejienes līga ir nenovērtēta. Kā labs piemērs bija 300 KHL spēles nospēlējušais krievu spēlētājs Aleksandrs Torčeņuks, kuru parakstījām no Maskavas “Spartak”. Pēc 14 mačiem mēs viņu atbrīvojām, jo viņš nevilka,” piebilst Strauss.

Kura komanda uzvarēs Latvijas un Dānijas mačā?

  • 335

  • 191


  -1 [+] [-]

, 2022-02-14 19:33, pirms 2 gadiem
Zinot kā LV izlase tradicionāli mokas ar sava līmeņa, vai pat zemāka, izlasēm, tad absolūti neprognozējams rezultāts. Spriežot pēc apakšgrupu spēlēm, tad nebūšu izbrīnīts, ka LV izlase zaudēs.

     [+] [-]

, 2022-02-14 19:35, pirms 2 gadiem
Tiešām? Nez - kāpēc?

  -2 [+] [-]

, 2022-02-14 19:47, pirms 2 gadiem
Šitādu Štrausu vajadzētu Jurim ,lai slavinātu čeku un cccp.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-14 19:52, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Zinot kā LV izlase tradicionāli mokas ar sava līmeņa, vai pat zemāka, izlasēm, tad absolūti neprognozējams rezultāts. Spriežot pēc apakšgrupu spēlēm, tad nebūšu izbrīnīts, ka LV izlase zaudēs.
Praktiski viena līmeņa komandas, neviena nav favorīts, loģiski, ka iespējams ir viss, var uzvarēt, var zaudēt.

  +4 [+] [-]

, 2022-02-14 20:00, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Zinot kā LV izlase tradicionāli mokas ar sava līmeņa, vai pat zemāka, izlasēm, tad absolūti neprognozējams rezultāts. Spriežot pēc apakšgrupu spēlēm, tad nebūšu izbrīnīts, ka LV izlase zaudēs.
būtu dīvaini ja "sava līmeņa" komandām brauktu pāri Tāpēc jau mokās, jo līdzīgas pēc spēka.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-14 20:15, pirms 2 gadiem
Ir jau ar bet ceram ka mūsējie izšaus

     [+] [-]

, 2022-02-14 20:20, pirms 2 gadiem
Šveicieši sevi arī uzskatīja par topošajiem medaļniekiem.

Latvija - Dānija: vai nu 1:0, vai arī ielaidīsim divus, trīs, un pēc tam spēle aizies galīgā pakaļā.

     [+] [-]

, 2022-02-14 20:24, pirms 2 gadiem
Viss jau ir diezgan loģiski

  -2 [+] [-]

, 2022-02-14 20:34, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: būtu dīvaini ja "sava līmeņa" komandām brauktu pāri Tāpēc jau mokās, jo līdzīgas pēc spēka.
Aha! Tikai nez kāpēc līmeni augstāku komandu kontekstā rāda tīri sakarīgu hokeju. Pat zaudējot.
Apakšgrupu spēles parādīja tiesības manai teorijai būt, jo LV izlase pret zviedriem un somiem cīnījās salīdzinoši labi, bet pret līmeni zemākiem slovākiem zaudēja bez variantiem uzvarēt.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-14 20:36, pirms 2 gadiem
Latvija uzvarēs 3:0 un Meija iemetīs vismaz 1 vārtus

     [+] [-]

, 2022-02-14 20:38, pirms 2 gadiem
Vies pašu rokās, ar tādu spēli, kā pret Slovākiju būs zaudējums, ja spēs saņemties tad ir varianti uz panākumu.

  +3 [+] [-]

, 2022-02-14 20:44, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Aha! Tikai nez kāpēc līmeni augstāku komandu kontekstā rāda tīri sakarīgu hokeju. Pat zaudējot.
Apakšgrupu spēles parādīja tiesības manai teorijai būt, jo LV izlase pret zviedriem un somiem cīnījās salīdzinoši labi, bet pret līmeni zemākiem slovākiem zaudēja bez variantiem uzvarēt.
spēle ar slovakiem vispār bija viena no retajām tiešām sliktajām spēlēm pēdējos 4 - 5 gados
kopumā spēlējuši ok pret dažādiem pretiniekiem, vairāk pamokās spēlēs, kur jāspēlē ar pirmo nr, visādiem itāliem, korejāņiem.
Nesen bija kvalis pret zemlīmeni, pārbraua pāri.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-14 21:11, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: spēle ar slovakiem vispār bija viena no retajām tiešām sliktajām spēlēm pēdējos 4 - 5 gados
kopumā spēlējuši ok pret dažādiem pretiniekiem, vairāk pamokās spēlēs, kur jāspēlē ar pirmo nr, visādiem itāliem, korejāņiem.
Nesen bija kvalis pret zemlīmeni, pārbraua pāri.
Drīz tādu slikto būs aizvien vairāk. Vēl jau Hārtlija iestrādnes nav piemirsušās, līdz ar to ir spēle, bet kad Vītoliņš kārtīgāk pastrādās, tad viss būs kā Beļavska laikā

  -1 [+] [-]

, 2022-02-14 21:21, pirms 2 gadiem
Latvija varbūt uzvarētu vien Ķīnu. Varbūt. Ne nu redzams Vītoliņa līmenis.

     [+] [-]

, 2022-02-14 21:23, pirms 2 gadiem
Ar asinīm rakstīts normatīvais akts rakstīja: Drīz tādu slikto būs aizvien vairāk. Vēl jau Hārtlija iestrādnes nav piemirsušās, līdz ar to ir spēle, bet kad Vītoliņš kārtīgāk pastrādās, tad viss būs kā Beļavska laikā
es necenšos komentēt kas būs.
pie kam pesimistu prognozes ir vispateicīgākās, ja piepildās var parlaimē ķērkt "es tak teicu", bet ja nepiepildās, tad cilvēki līksmo un par tādiem pat nedomā. praktiski ērta, nezaudējoša nostāja.

     [+] [-]

, 2022-02-14 21:29, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: es necenšos komentēt kas būs.
pie kam pesimistu prognozes ir vispateicīgākās, ja piepildās var parlaimē ķērkt "es tak teicu", bet ja nepiepildās, tad cilvēki līksmo un par tādiem pat nedomā. praktiski ērta, nezaudējoša nostāja.
Nejauc pesimismu ar realitāti. Kamēr bija Hārtlijs, es biju optimistiski noskaņots un tam bija pamats. Šobrīd redzu kā viss atkal iet uz grunti

     [+] [-]

, 2022-02-14 21:30, pirms 2 gadiem
Baigi sliktais koefs uz Dānijas uzvaru ! Bukiji galīgi nolaiž podā Latviju ...

     [+] [-]

, 2022-02-14 21:38, pirms 2 gadiem
Ar asinīm rakstīts normatīvais akts rakstīja: Nejauc pesimismu ar realitāti. Kamēr bija Hārtlijs, es biju optimistiski noskaņots un tam bija pamats. Šobrīd redzu kā viss atkal iet uz grunti
es redzu ka bija viena slikta spēle, kura baigi neko neizškīra
nākotnes pareģošanai nav nekāda sakara ar realitāte, tur ir prognozes, minējumi.
atgādināšu - es nebiju sajūsmā par Vītoliņa kandidatūru. Bet nu heitot nav iemesla.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-14 21:44, pirms 2 gadiem
Interesanti
Pədējās 10 spēlēs attiecība ir7:3 mūsu labā, no tām 3 dāņiem divas uzvaras ārpus pamatlaika
Pārliecība ir, protams, laba lieta
Tiesa, mūsējie arī nefontan pie hara šoagad
Pie bobika teiktu, ka dāņi ierītu bez variantiem

     [+] [-]

, 2022-02-14 22:02, pirms 2 gadiem
Jā tik smieklīgi. Viena sūdīga spēle ar slovākiem un visi Hartlija heiteri ir pazuduši. Bet par rītdienu 2 atslēgas lietas vai Kalniņš pavilks un vai ar Dārziņa atgriešanos turpināsies sekmes vairākumā. Redzot cik fiziski ņipri dāņi spēlēja savā zonā pirmajās spēlēs mūsu uzbrukumam klāsies baigi plāni varam cerēt tik uz vairākumiem un uz to, ka nospīdēs un izvirzīsimies pirmie vadība. Ja dāņi pirmie iemetīs, tad palielam brīnumam ir jānotiek, jo tie viņu pretuzbrukumi ir ļoti bīstami. Par to jau Šveice pārliecinājās.

     [+] [-]

, 2022-02-14 22:20, pirms 2 gadiem
Hz
Par ko kas tur pārliecinājās
Jebkurā gadījumā, spēle uz ātrajiem pretuzbrukumiem ir parocīga
Tā vācieši ir daudzus izjājuši un franči vateņus arī
Vai to spēsim mēs pret dāņiem
Nezinu
Vai dāņi pret mums
Arī nē
Ja haris neizvəlēsies aplamu taktiku
Pieļauju, ka abas komandas spəlēs no 2. Numura
Spēle būs saspringta
Daudz kas būs atkarīgs no līderiem
Mūsəjie švaki, tostarp, daugava, miks, dārzs gados
Ar forčeku dāņi mūs varētu nospiest kā slovāki
Bet viņiem nav izpildītāju
Tāpēc būs bakstīšanās 50/ 50
Nevienādie sastāvi izšķirs

     [+] [-]

, 2022-02-14 22:21, pirms 2 gadiem
Viss ir ļoti vienkārši, vairāki dāņi spēlē/spēlēja Jokerit pirmajās maiņās un tagad padomāsim vai kāds no mūsējiem (izņemot Kalniņu) reāli tiktu Jokerit sastāvā...

  -1 [+] [-]

, 2022-02-14 22:21, pirms 2 gadiem
Kas dānis pa hokejistu? Tur tak ledus vispār nekad nesasalst. Golfa straumes no visām pusēm.
Viņiem viss rosās ap velopārvietošanos un kvalitatīva alus pārvēršanu čurūdenī.
Mūsu vinne +1 un pat +2.
Dāņiem Rīgā ir vēstniece jeb vēstnieks?

     [+] [-]

, 2022-02-14 22:23, pirms 2 gadiem
Erikovič rakstīja: Viss ir ļoti vienkārši, vairāki dāņi spēlē/spēlēja Jokerit pirmajās maiņās un tagad padomāsim vai kāds no mūsējiem (izņemot Kalniņu) reāli tiktu Jokerit sastāvā...
Tie ākstu dāņi nespēlēs 60 minūtes
Sastāvs mums ir dziļāks
Ja tikai štābs neizvēlēsies mīzēju taktiku

  -1 [+] [-]

, 2022-02-14 22:26, pirms 2 gadiem
purva_velns rakstīja: Tie ākstu dāņi nespēlēs 60 minūtes
Sastāvs mums ir dziļāks
Čaļi paņēma līdzi kārtīgu Latvijas speķi un pelēkos zirņus? Pārtika arī kalorijām bagātāka.

     [+] [-]

, 2022-02-15 00:32, pirms 2 gadiem
purva_velns rakstīja: Tie ākstu dāņi nespēlēs 60 minūtes
Sastāvs mums ir dziļāks
Ja tikai štābs neizvēlēsies mīzēju taktiku
un kā vēl izvēlesies būt par mīzējiem !

  -1 [+] [-]

, 2022-02-15 01:28, pirms 2 gadiem
Ja es izslēdzu to ka esmu LV pilsonis un patriots, tad teiktu ka es liktu uz Dānijas uzvaru. Lai vai kā būtu nepatīkami teikt, bet uzskatu ka LV hokeja attīstība un spēja šobrīd ir Norvēģijas, Francijas, Austrijas, Baltkrievijas līmenī (ar izņēmumiem kā izšaut var). Būtu forši, ja mēs kvalitātē un spējā spētu noķert Slovākiju, Vāciju, Šveici.

     [+] [-]

, 2022-02-15 02:58, pirms 2 gadiem
Vēl 5-10gadi un būsim ar Angliju un Poliju vienā līmenī. Valdība sportam naudu nogrieza. Katrs treneris, kurš māk uz slidām stāvēf nenormālu naudu plēš. Cik vecāki var atļauties, tik ir. Pēc Lipmaņa nekas nav manījies. Bet bija tādi plāni. Silda savas kabatas.

     [+] [-]

, 2022-02-15 05:19, pirms 2 gadiem
Oi! Kārtējie seksperti! Jūsu zināšanām hokejistu skaits ir tikai audzis. Un- ja jūs esat akli- mūsējie NHL pilns!