Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Bendika: ''Cerams, šī bija mana sliktākā diena olimpiskajās spēlēs''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Bendika: ''Cerams, šī bija mana sliktākā diena olimpiskajās spēlēs''
Baiba Bendika. Foto: Edijs Pālens/LETA

LETA. Latvijas biatloniste Baiba Bendika cer, ka pirmdien sasniegtais rezultāts 15 kilometru individuālajā bija viņas sliktākais šajās olimpiskajās spēlēs, sarunā ar aģentūru LETA pauda sportiste.

Jau ziņots, ka Bendika Pekinas olimpisko spēļu ievadā individuālajā distancē pieļāva sešas kļūdas un ierindojās 58. vietā. Sacensības viņa sāka straujā tempā, bet cerības uz labu rezultātu zuda otrajā ugunslīnijā, kurā latviete pieļāva trīs kļūdas.

"Iesāku labā tempā, bet pēc tam organisms iegāja "sarkanajā" un ļoti mocījos, tāpēc arī bija grūti šaut un galīgi netiku līdzi," teica Bendika, atzīstot, ka vējš bija pietiekami labs. "Šodien apstākļi bija tādi, lai šautu uz nulli, ja salīdzina ar iepriekšējām treniņu dienām."

Sacensību laikā termometra stabiņš noslīdēja zem desmit grādiem pēc Celsija. "Trašu, kurā sacensības notiek tik lielā aukstumā, nav daudz, taču tai nevajadzēja būt problēmai. Kaut kā negaidīti grūti gāja. Slēpojot, nesekoju līdzi pulsam, bet, iespējams, tas bija augstāks nekā man ierasti ir sacensībās," stāstīja Bendika.

Cēsniece pirms tam iemēģinājusi olimpisko trasi. Vakar tika veikts neliels ātruma treniņš un sajūtas bijušas labas. "Šķita, ka šī trase man būs ļoti parocīga, bet šodien vienkārši nebija mana diena. Pagaidām esmu ļoti veiksmīgi pielāgojusies laika zonai, zinu principus, ko ievērot, lai labi pārslēgtos, tāpēc miegs un visa atjaunošanās ir bez problēmām," stāstīja Bendika.

Viņai šajās olimpiskajās spēlēs priekšā vēl starts sprintā ar mērķi iekļūt iedzīšanā un arī sacensībās ar kopēju startu. "Jācenšas aizmirst šodienu un paņemt kādas mācības. Cerams, šī bija mana sliktākā diena olimpiskajās spēlēs," atzina sportiste.

Tāpat olimpisko spēļu noslēgumā viņai paredzēts startēt distanču slēpošanā 30 kilometru distancē ar kopēju startu. "Plāns nav mainījies, taču tas vēl ir tālu, tāpēc tagad koncentrējos tikai biatlonam," atzīmēja Bendika, kura pēc ierašanās olimpisko spēļu mājvietā saskārās ar nelielām neērtībām. "Kaut ko viņi lidostas testos sakasīja tur dziļumā, bet pārējos testos viss bijis kārtībā. Dažas dienas vēl ir kontaktpersonas statuss. Nedaudz jāpielāgojas un ir lietas, kas jāievēro, taču treniņos un sacensībās piedalīties drīkstu."

Pekinas olimpiskās spēles norisināsies līdz 20.februārim.

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas saites:

Mūsējo startus Pekinā pie lielajiem ekrāniem, gardu maltīti, boulingu un citas spēles vari baudīt lielākajā sporta bārā Latvijā – O’Learys Akropole Rīga

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  +1 [+] [-]

, 2022-02-07 13:05, pirms 2 gadiem
Ar muti braukt nav Everestā kāpt!

  +9 [+] [-]

, 2022-02-07 13:06, pirms 2 gadiem
Jācer, ka šī tiešām vienkārši nebija Baibas diena. Treniņdarbs taču paveikts milzīgs, bet šodien noplīsa jau pēc otrā kilometra. Lai izdodas nākamie starti!

  +2 [+] [-]

, 2022-02-07 13:38, pirms 2 gadiem
Kura te runāja ka tūristus sūta uz OS...

  +3 [+] [-]

, 2022-02-07 14:55, pirms 2 gadiem
Jāskatās uz priekšu, neviens nešauj perfekti, vienmēr būs veiksmīgākas un mazāk veiksmīgas dienas. Turam īkšķus un lai Baibai izdodās

     [+] [-]

, 2022-02-07 15:04, pirms 2 gadiem
Nu vismaz nemeklē attaisnojumus savam failerim,tas ir apsveicami! ...ja vēl pirms sezonas nebrūķētu muti par pjedestāliem,vispār būtu superīgi! Labums vien ir tas,ka slēpotāju(izņemot Eiduku) rezultāti liks izvemties,šī tāda maza izgāšanās vien ir,varēja būt vēl sliktāk!

  +2 [+] [-]

, 2022-02-07 19:51, pirms 2 gadiem
Laikam jāpavada biatlonā 60 gadi, lai saprastu kā slēpot un šaut 15km.

Jāskatās no gaišās puses - var toties ar Līziņu un Uļjanu sastiķēt pa trim un nosvinēt perfekto šaušanu.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-07 19:59, pirms 2 gadiem
Kauns pa visu ģīmi

     [+] [-]

, 2022-02-07 21:07, pirms 2 gadiem
Njā, citus noliek, pati neko nespēj parādīt. Vajadzētu tā kā atvainoties, ka slēpotājas par ekskursantēm nosauca, pati vien ekskursijā esi aizbraukusi.

     [+] [-]

, 2022-02-07 21:10, pirms 2 gadiem
Interesanti par tiem ekskursantiem...Biatlonā uz OS, kur startē tikai viena Baiba, ir līdzi trīs cilvēki, Bricis un 2 slēpju meistari, bet slēpošanā, kur ir 6 dalībnieki ir līdzi 4 cilvēki. Tad, kurš gan te brauc ekskursijā, vai tik ne Baibas smērētāji?

     [+] [-]

, 2022-02-07 23:29, pirms 2 gadiem
Nāks jauni sūdi
Šie aizmirsīsies

     [+] [-]

, 2022-02-08 00:01, pirms 2 gadiem
Zinātājs123 rakstīja: Njā, citus noliek, pati neko nespēj parādīt. Vajadzētu tā kā atvainoties, ka slēpotājas par ekskursantēm nosauca, pati vien ekskursijā esi aizbraukusi.
Nu vēl gan neviena slēpotāja nav startējusi, lai gan vieni mači jau garām! Paskatīsimies kā rīt ies!

     [+] [-]

, 2022-02-08 07:23, pirms 2 gadiem
Pārējās dienas olimpiskajā ciematā esot bijušas ok 🤣