Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Eksperta viedoklis: Dukure un Janevics tika pārtrenēti

Jānis Pārums

Eksperta viedoklis: Dukure un Janevics tika pārtrenēti
Aigars Fadejevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

"Ļoti svarīga ir reāla atpūta, bet domāju, ka Aivara Rumbenieka sportisti uz olimpiādi aizbrauca jau diezgan noguruši," pēc vakardienas un šodienas soļotāju startiem atzina eSports.lv Pekinas olimpisko spēļu vieglatlētikas eksperts Aigars Fadejevs.

Šoreiz Fadejevs, kurš šobrīd ir maratonists, bet savulaik pats bija soļotājs un 2000. gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs Latvijai izcīnīja sudraba medaļu 50 kilometru soļošanā, vērtē lielā mērā neveiksmīgos Latvijas soļotāju (izņemot Kazakeviču) startus, kā arī daudzcīņnieka Karlivāna sniegumu. Rīt - arī par šķēpmetēju Vasiļevska un Kovala izredzēm finālā.

Rumbenieks soļotājus ir pārtrenējis
"Jolantai bieži lielākajos čempionātos rezultāts ir sliktāks nekā kvalificējoties. Šoreiz piekritīšu tam, ko viņa teica pēc starta. Aivars Rumbenieks ir labs un pieredzējis treneris, taču ar to, ka viņš, ka viņš aizvedis šos sportistus, tai skaitā mani savulaik, līdz samērā augstai kondīcijai, nepietiek. Ļoti svarīga lieta tomēr ir atpūta un tieši reāla atpūta, nevis caur treniņiem."

"Pēc Jolantas sacītā es atsaucu atmiņā arī pāris momentus savā karjerā. Atpūta bieži izpalika un nereti mēs uz lielajām sacensībām izgājām ar samērā lielu noguruma fāzi. Ļoti žēl par Dukuri, jo 41. vieta nav viņas vieta. Ja viņa būtu nostartējusi savā līmenī, tad būtu samērā augstu, pat neskatoties uz to, ka šis bija viens no ātrākajiem soļojumiem vēsturē."

"Teikto par Dukuri es varu attiecināt arī uz Janevicu, jo viņš ir Rumbenieka audzēknis. Neilgi pirms došanās uz pēdējo treniņnometni es biju Ingu saticis un sapratu, ka kondīcija ir optimāla un viss ir kārtībā. Tāpēc bija cerības, ka viņš varētu nostartēt tādā līmenī kā varētu nostartēt Kazakevičs (jāpiebilst, ka Kazakēvičam nav trenera, viņš trenējas individuāli - aut.), kurš parādīja labu rezultātu. Cerēju, ka Ingus varētu nosoļot triju stundu un 50 minūšu (3:50) robežās. Puisis ir ļoti talantīgs un darbaspējīgs. 50 kilometri ir viņa distance."

"Kāpēc notika tā kā notika? Domāju, ka Aivara Rumbenieka sportisti uz olimpiādi aizbrauca jau diezgan noguruši. Es tomēr zinu Aivara treniņu metodiku, jo pats to izbaudīju. Treniņi bija diezgan nežēlīgi un teikšu atklāti – tādi treniņi ne visiem der. Neapšaubu to, ka Aivars ir augstas klases treneris, taču katram tomēr vajag individuālu pieeju."

"Augstie rezultāti gan 20 kilometros sievietēm, gan 50 kilometros vīriešiem mani nepārsteidza. To jau es prognozēju iepriekš un tā arī notika."

Sportistu, nevis kritisko līdzjutēju pusē
"Runājot par Karlivānu - sākums bija daudz maz OK, tad tālāk viss pajuka. Kā zināms, izstāšanās iemesls bija savainojums. Lieku reizi nākas nostāties sportistu, nevis to cilvēku pusē, kuri bariņā rej uz sportistiem. Sportists tomēr ir veltījis daudzus gadus un mērķtiecīgi gatavojies šai dienai. Desmitcīņā tomēr daudzos veidos tieši uz galvenajām sacensībām vajag sasniegt optimālo formu un savainojums vai pat vairāki var pārvilkt strīpu. Tas jau vien ir jāuzsver kā pozitīvs moments – viņš ir jauns, perspektīvs un mums olimpiādē ir arī daudzcīņnieks."

"Ja savainojums tiks saārstēts, tad viņš noteikti varētu uzrādīt krietni labāku(s) rezultātu(s). Taču negatīvi ir tas, ka šie savainojumi viņam velkas līdzi jau vairākus gadus. Patiešām žēl, ka sniegums bija tāds kāds bija."

Lasiet vēl:
Eksperta viedoklis: Fināls ir sasniedzams
Eksperta viedoklis: Ceram sadzirdēt Latvijas himnu
Eksperta viedoklis: Varēja būt labāk
Eksperta viedoklis: Grabuste var nostartēt...

Slēpts komentārs: Jānis-1975
Slēpts komentārs: McRELE

 +15 [+] [-]

, 2008-08-22 22:26, pirms 16 gadiem
ko varat muldeet!!! Agraak pashi Fadejevam pakalju buchojaat peec medaljaam, tgd noliekat kaa peedeejo suni... skumji, miiljie latvieshi
Slēpts komentārs: persik

  +8 [+] [-]

, 2008-08-22 22:29, pirms 16 gadiem
pirmie komentētāji izskatās pēc tiem, kas pēc Aigara vārdiem "bariņā rej". Un tas ir nožēlojami. Bet Fadejevam piekrītu - izskatās gan, ka pārtrenēti

     [+] [-]

, 2008-08-22 22:35, pirms 16 gadiem
vismaz kaads trenneejas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-08-22 22:45, pirms 16 gadiem
Visu cieņu Tavam olimpiskajam sudrabam, bet tas neattaisno šādi izteikties par savu bijušo treneri, kurš, starp citu, Tevi līdz šim panākumam aizveda..

Arī Tavējie ir negatīvi izteikumi, pret kādiem pats vērsies attiecībā uz Olijaru..

  +2 [+] [-]

, 2008-08-22 22:46, pirms 16 gadiem
Paldies Fadejevam par visu sasniegto... Bet tomēr, kritizēt savu treneri nav pareizi... Treneri, kas Tevi aizvedis līdz medaļai! Fadejevs kaut kā palicis manā atmiņā kā sportists, kas nesaprot trenera domas un uzskata, ka tiesneši viņu nesaprot! Diemžēl, bet Fadejevs ir par maz kritisks pret sevi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-08-22 23:23, pirms 16 gadiem
pilniigs sviests, kaads tur nogurums, bija pargurusi no treniniem. Jebkurs labs specialists zinas kaa pieiet pie maciem, ar kadu laika atstarpi jasak laizt valjaa slodzi pirms galvena starta, tada veida radot superkompensaciju sportisa organismam un psihologiskajai sagatavotibai To jau var stastit jauniesu olimpiades lidzigos macos, nu ne jau tada limeni... Peace Yo

  -4 [+] [-]

, 2008-08-22 23:33, pirms 16 gadiem
Ta ir pilniiga tasiniba .. murjanos tak pirms pasham sacensibam ir lielaks slodzes un tur ir riktiga parteneshana... pats gribeju iet uz murjaniem iet ...
Mans draugs aizgaja pagajusho gad un tagad vinsh lideriem soloshana zaude 2 MIN ... un vina personigais ir daudz sliktaks neka bija trenejoties tepat...
vinsh menesi skrien un soljo kopa 400km .... un janevic un dukure pirms olipiades noteikti trenejas daudz vaiarak...

  -1 [+] [-]

, 2008-08-22 23:54, pirms 16 gadiem
un kur tad palika viedoklis par šķēpmetējiem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-08-23 08:38, pirms 16 gadiem
Nu šī jau nav pirmā reize ,kad Rumbinieks pazudin talantīgus sportistus....Kaut vai Māris Putenis un varētu vēl nosaukt vismaz trīs.

  +1 [+] [-]

, 2008-08-23 09:25, pirms 16 gadiem
tikai tie, kuri pasi nav nopietnak sportojusi un nav nonakusi lidzigas situacijas, tikai tie skiet nepiekritis Fadejevam. nu ir taa, ka slodze katram cilvekam ir nepieciesama savadaka .. nevar visi maukt pec vienas programmas vai slodzes limena. pats to esmu pieredzejis gan uz savas adas, gan arii redzejis uz citu piemeriem.

  +7 [+] [-]

, 2008-08-23 09:50, pirms 16 gadiem
laacis1981 rakstīja: Nu šī jau nav pirmā reize ,kad Rumbinieks pazudin talantīgus sportistus....Kaut vai Māris Putenis un varētu vēl nosaukt vismaz trīs.

Nu tā nu gan nesaki. Rumbenieks padarīja Puteni par zvaigzni - Eiropas junioru čempionu. Bet Putenim ļoti garšoja grādīgie dzērieni, un tur nu Rumbenieks viņu nespēja pārmācīt.......tā arī tā karjera beidzās....

  +7 [+] [-]

, 2008-08-23 11:02, pirms 16 gadiem
un tagad naak pats galvenais.....aptuveni citeeju pašu Fadejevu peec sudraba Sidnejaa(ir plaši pieejams peecstarta intervijas video) !!! "Puse no medaļas pienaakas Rumbenieka metodikai,saakumaa likaas ka fiziski esmu iedziits bedree,likaas ka nomiršu distancee,bet tagad zinu,ka tas attaisnojaas,visu cieņu Rumbenieka metodikai!" nekas personiigs,bet izskataas,ka Aigars pats sevi un arii citus sportistus tagad aplauž!!! kaa saka "Peec kaujas visi ģeneraaļi gudri"

  +1 [+] [-]

, 2008-08-23 11:59, pirms 16 gadiem
Es tikai par to bildi... tiešām nezinu apstākļus, bet man ir ļoti skumīgi par Aigaru. Tiešām nezinu viņa fizisko kondīciju, tikai atceros, ka pats teica, ka tomēr būtu varējis skriet Rīgas maratonā kvalifikāciju. Manuprāt, to viņam arī vajadzēja darīt, savējo atbalstam ir milzīga nozīme. Vai nu par tām 2 nedēļām viņš tā sev pielika (atpūtās), grūti teikt.

     [+] [-]

, 2008-08-23 12:19, pirms 16 gadiem
Es jau teicu:nevajadzēja treniņos nēsāt tos kartupeļu maisus,bet hanteles cilāt.
Fadejevs-dubultnieks.

     [+] [-]

, 2008-08-23 13:25, pirms 16 gadiem
Un kā Aigars skaidro savu aplūzšanu Edmontonā. Soļotāju aprindās runāja, ka ar himpodgotovka nogāja greizi, nepareiza bija attīrišanās fāze? Varbūt tagad iemesli līdzīgi?