Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Brazīlijas sieviešu izlase iekļūst finālā

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Brazīlijas sieviešu izlase iekļūst finālā
Brazīlijas sieviešu izlase līksmo par
iekļūšanu turnīra finālā
Foto: AFP

Šodien Pekinas Olimpiskajās spēlēs sieviešu futbola turnīra pusfinālā Brazīlijas izlase, atspēlējoties no 0:1, ar 4:1 pieveica Vācijas valstsvienību, iekļūstot finālā. Brazīliešu pretinieces noskaidrosies šovakar.

Vācijas un Brazīlijas mačs izvērtās visai saistošs un interesants. Jau 10. minūtē vadībā izvirzījās vācietes - Birgita Princa uzvarēja divcīņu ar Brazīlijas aizsardzi Ēriku, nonāca aci pret aci ar vārtsardzi Barbaru un pārspēja to. Pēc nepilnām astoņām minūtēm Vācijas sievietēm bija lieliska iespēja palielināt pārsvaru - pēc perfektas Princas piespēles Mittāgas sitienu atvairīja Barbara.

Mača turpinājumā iniciatīvu pārņēma brazīlietes, un, ja pirmā izdevība pēc stūra sitiena 35. minūtē tika palaista garām, tad otrā neilgi pirms puslaika beigām ne - pēc Kristiānes piespēles Formiga no 14 metru attāluma guva vārtus, kas viņai bija pirmie šajās Olimpiskajās spēlēs. Dodoties pārtraukumā, rezultāts neizšķirts - 1:1.

Otro puslaiku ar lielu sparu sāka brazīlietes, un tas viņām atmaksājās - pēc stūra sitiena Marta apspēlēja divas vācietes un adresēja precīzu piespēli Kristiānei, kura izvirzīja vadībā savu valstsvienību. Vēl pēc četrām minūtēm Brazīlija gandrīz pilnībā noņēma no dienas kārtības jautājumu par mača uzvarētāju, panākot 3:1. Marta apspēlēja sedzēju un no asa leņķa precīzi sita tālajā stūrī.

Spēli labi sākušās vācietes arvien vairāk bija spiestas atzīt Brazīlijas pārākumu, un 76. minūtē par kroni visam kļuva Kristiānes sologājiens caur visu vāciešu aizsardzību un sekojošo loģisko nobeigumu - 4:1, un brazīlietes varēja svinēt iekļūšanu finālā.

Šovakar otrā pusfinālā Japānas izlase cīnīsies pret ASV sievietēm. 21. augustā paredzēta gan spēle par 3. vietu, gan lielais fināls.

Izmantotie resursi:
en.beijing2008.cn
kicker.de

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-08-18 16:31, pirms 16 gadiem
usa vinnes finalu...

     [+] [-]

, 2008-08-18 16:31, pirms 16 gadiem
ble cik atceros tad vacietas ar usa un norvegiju domineju sieviesu fuci, fak zaude brazilietem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-08-18 17:47, pirms 16 gadiem
ev kad veči spēlēs ?

  -3 [+] [-]

, 2008-08-18 18:10, pirms 16 gadiem
Labs! Galvenais, ka Vācija nedabūs zeltu! vai ne, Hose?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja