Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:166, Did:0, useCase: 3

Eksperta viedoklis: Varēja būt labāk

Jānis Pārums

Eksperta viedoklis: Varēja būt labāk
Aigars Fadejevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

eSports.lv Pekinas olimpisko spēļu vieglatlētikas eksperts Aigars Fadejevs vērtē pirmos Latvijas vieglatlētu startus olimpiādē un atzīst, ka ar lielu interesi pirmdien vēros barjersprintera Staņislava Olijara skrējienu priekšsacīkstēs.

"Nekas labs jau nav. Žēl, ka Urtāns neizdarīja to, ko bija cerējis izdarīt, bet piekrītu viņam, ka šobrīd viņš nostartēja tā kā var. Sezonas gaitā viņam tomēr bija savainojumi, kas liedza sagatavoties maksimāli labi. Uzrādītais rezultāts nav nekas īpašs priekš Māra. Žēl arī Poluškinu, jo biju domājis, ka viņa nostartēs labāk un varbūt pat labos Latvijas rekordu," novērtēja vieglatlētikas eksperts.

"Parasti jau tie sportisti no kuriem neko negaida, mēdz pārsteigt. Diemžēl šoreiz rezultāts bija tāds kāds bija," uzsvēra Fadejevs, atzīstot, ka Latvijas sportisti varēja nostartēt labāk.

Eksperts bija gandarīts par mūsu septiņcīņnieces sniegumu, taču izteica arī nelielu repliku: "Visas Grabustes disciplīnas neredzēju, bet atmiņā palika augstlēkšana. Mazliet jocīgi, kāpēc Aigai tik sarežģīta frizūra uztaisīta, kura acīmredzami traucē tehniskajos sporta veidos, piemēram tajā pašā augstlēkšanā. Man tas krita acīs un šķita, ka viņas frizūra centimetru vai divus nogrieza nost. Kopumā Grabustes sniegums vērtējams atzinīgi. Viņa ir jauna un perspektīva. Beidzot mums atkal ir laba daudzcīņniece."

"Žolnerovičs vairāk vai mazāk nostartēja līmenī un tas ir labi. 3000 metru kavēkļu skrējiens ir melnādaino skrējēju disciplīna un baltajiem ir maz izredžu ar viņiem konkurēt. "

Fadejevs atzina, ka 20 kilometru soļošanu neskatījies, tomēr viņam žēl, ka draugs un bijušais cīņu biedrs Iļja Markovs nostartēja ne pārāk sekmīgi: "Žēl, ka tikai 17. vieta. Markovs bija nopietni gatavojies olimpiādei, bet augstu rezultātu neizdevās sasniegt. Šīs bija viņa pēdējās sacensības karjerā. Tagad, cik man zināms, viņš strādās par jaunatnes treneri."

Eksperts arī prognozēja, ka garajās distancēs, kur nepieciešama izturība, būs augsti rezultāti: "Tas karstais laiks, kas iepriekš tika minēts kā nopietns šķērslis, labi sagatavotam sportistam netraucēs uzrādīt labu rezultātu. Domāju, ka gan maratonā, gan 50 kilometru soļošanā būs augstvērtīgi rezultāti. 50 kilometrus labākie varētu nosoļot trīs stundās un 39 minūtēs vai nedaudz lēnāk."

"Noteikti skatīšos Staņislava Olijara startu pirmdien. Kā jau iepriekš minētu, agrāk viņš visus labākos rezultātus sasniedza sezonas gaitā, bet uz galveno startu aizbrauca patukšs un sanervozējies. Šogad viņš neko nav forsējis un viņam ir iespējas pielikt. Šis ir spēcīgākais čempionāts kādā Stasis jebkad ir startējis un ceru, ka viņš parādīs labu rezultātu."

"Prieks, ka parādās jauni sportisti," Fadejevs sacīja par 200 metru skrējēju Ronaldu Arāju, kuram arī starts pirmdien. "Ja Arājs noskries savā līmenī, tad tas būs apsveicami."

Piesardzīgi maratonists vērtēja Zundas izredzes: "Ieva parasti sevi lielā mērā izliek dzenoties pēc normatīviem, bet pašā čempionātā nostartē pieticīgi, nav tik labi gatava. Ceru, ka šoreiz būs savādāk un viņa olimpiādē nostartēs veiksmīgi."

Lasiet vēl:
Eksperta viedoklis: Grabuste var nostartēt...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: zigiss

  +3 [+] [-]

, 2008-08-16 21:30, pirms 16 gadiem
zigiss rakstīja: Jocīgi ka tāds dīvainis visdrīzāk nepamatoti atļaujas kritizēt frizūru, sievietei...


Tas diivainis galu galaa atnesa LV olimpisko sudrabu 2000
Slēpts komentārs: McRELE

  +1 [+] [-]

, 2008-08-16 21:41, pirms 16 gadiem
Marinka rakstīja: Tas diivainis galu galaa atnesa LV olimpisko sudrabu 2000


Iepriekšējie panakumi (kuri gan ir iespaidīgi) neatbrīvo viņu no kritikas ja viņa komentāri ir neizdevušies.

  -4 [+] [-]

, 2008-08-16 21:44, pirms 16 gadiem
Piedevām pats Fadējevs neveiksmīgi mēģinaja kvalificeties maratonam uzrādot laikus, kas pat atpalika no musu labākās maratonistes (Prokupčukas) rezultātiem.

  +2 [+] [-]

, 2008-08-16 21:48, pirms 16 gadiem
zigiss rakstīja: Jocīgi ka tāds dīvainis visdrīzāk nepamatoti atļaujas kritizēt frizūru, sievietei...
Jau līdz tam esam nodzīvojušies, ka cilvēku, kurš saka, ko domā (un pat spēj savu domu pamatot), uzskata par dīvaini...

  +6 [+] [-]

, 2008-08-16 21:51, pirms 16 gadiem
zigiss rakstīja: Jocīgi ka tāds dīvainis visdrīzāk nepamatoti atļaujas kritizēt frizūru, sievietei...

Viņš tak nesaka: "Griezt nost", viņš izsaka pieņēmumu, ka frizūra varētu traucēt. Fedja vispār abos viedokļos (arī pirmajā, kurš tika publicēts pāris dienas atpakaļ) ļoti atzinīgi izsakās par Grabusti, tāpēc nav ko viņu ēst nost tikai par to, ka viņš pasaka, ka Aigas frizūra traucē tehniskajos sporta veidos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: LeBaron!

  +2 [+] [-]

, 2008-08-17 01:10, pirms 16 gadiem
changtaichu rakstīja: Piedevām pats Fadējevs neveiksmīgi mēģinaja kvalificeties maratonam uzrādot laikus, kas pat atpalika no musu labākās maratonistes (Prokupčukas) rezultātiem.


Prokupčukai pers. rek. : 2.22:56
Fadējavam pers. rek. : 2.18.19
Kurš laiks atpaliek no kura laika? Otrkārt, atradis salīdzināt sieviešu un vīriešu rezultātus!

     [+] [-]

, 2008-08-17 03:27, pirms 16 gadiem
domaaju ka Aigai frizuura paliidzeeja psihaloghiski justies labaak un daudziinjaa psihaloghija ir ljoti svariiga ja vinja taa juutaas labaak tad lai taa arii buutu...

  -2 [+] [-]

, 2008-08-17 10:45, pirms 16 gadiem
Gribas pajautaat Aigaram, kuros lielajos machos Olijars bijis sanervozeejies un tuksh. Varbuut Eiropas chempionataa 2006. un 2002.g?, Pasaules chempionataa telpaas 2004., 2006.,2008.g? Vai varbuut Pasaules Junioru chempionaataa 1998.g? Vai tomeer Pasaules kausos 2002. un 2006.gadaa? Visu cienju Aigaram, galu galaa OS medalnieks, tachu shaads izteiciens liecina tikai par to, kavinsh nav speejiigs analizeet un atrunaa preses viedokli.
Zheel, ka vinsh ir eksperts, dveeselee neveiksminieks.

     [+] [-]

, 2008-08-17 13:17, pirms 16 gadiem
Fadejevs vienkārši izgrūž tagad žulti, jo pats sanācis tāds neizdevies puskoka lēcejs. Vienmēr sola, bet nekad nedabōn. Sidneja, manā izpratnē, bija izņēmums visam tam ko viņs solīja savā karjeras laikā.
--------------------------------------------------------------

Kaut nu mums katram gadītos šādi "izņēmumi", čomiņ...