Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:18, Did:0, useCase: 3

eSports.lv progresa ziņojums #1

eSports.lv
eSports.lv

Jauna kalendārā gada sākumā ar dažādām apņemšanām sevi apgrūtina gan wiedi pokemoni, gan klasiski ķemmēti ministri, kuru šī gadsimta jaungada rezolūciju sarežģītības līmenis, šķiet, nav pārsniedzis “nasing spešal” pakāpi. Lai vai kā, viena apņemšanās ir padomā arī eSports.lv kolektīvam – regulāri un plaši informēt eSports.lv apmeklētājus par jaunumiem mūsu portālā un iespēju robežās atbildēt arī uz jūsu jautājumiem.

Aizvadītajā gadā neesam niekojušies ar frontes līnijas iztaisnošanu, bet gan strauji tuvojušies Berlīnei. Šobrīd varam atmest pieticību un droši sevi saukt par sporta informācijas līderi Latvijas interneta vidē. Ja gada sākumā vidēji dienā eSports.lv aci iemeta aptuveni 15 000 lietotāju, tad decembrī mūsu auditorija dienā sasniedza jau 25 tūkstošus, kas eSports.lv ļauj ierindoties starp 15 apmeklētākajām interneta vietnēm valstī. Jāpiebilst, ka mēnesī eSports.lv lasa vairāk kā 100 000 Latvijas iedzīvotāju.

Šādi triecientempi nebūtu iespējami bez daudz nopietnāka redakcijas darba. 2008.gads bija pirmais, kad mūsu žurnālisti aktīvi strādāja ne tikai likteņupes krastos, bet arī klaidā. Esam gatavojuši ekskluzīvas teksta, foto un video reportāžas no Somijas, Zviedrijas, Lielbritānijas, Čehijas, Francijas, Polijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Spānijas un, protams, Ķīnas. Vairāki no šiem komandējumiem nebūtu iespējami bez Latvijas sporta organizāciju palīdzības, tādēļ īpašu “Paldies!” gribam teikt Latvijas Basketbola savienībai, Latvijas Florbola savienībai, Latvijas Futbola federācijai, Baltijas Futbola līgai, basketbola klubiem ASK un TTT.

Frontes līnija ir virzījusies ne tikai cīņā par labāku saturu, bet arī par ērtāku funkcionalitāti. Jāatzīst, ka portāla tehniskās puses attīstīšanā ātrums nekad nav bijusi mūsu stiprā puse. Jaunu uzlabojumu palaišanu dažkārt sagaidīt ir bijis grūtāk kā jaunās Indianas Džounsa filmas beigas, tomēr šis tas pēdējo mēnešu laikā ir sekmīgi paveikts. Pirmkārt, tā ir kalendāra un ar to saistīto iespēju izmantošana. Visticamāk, jau būsiet pamanījuši visaptveroša kalendāra un rezultātu datubāzes parādīšanos portālā. Tagad ikkatru eSports.lv ievietoto informāciju – rakstu, foto, video, interviju, blogu, utt. – cenšamies piesaistīt kādam notikumam kalendārā. Tādējādi, atverot kalendāra sadaļu, uzreiz ir iespējams redzēt visu informāciju, kas ievietota par kādu spēli. Tāpat, aplūkojot fotogaleriju par, piemēram, ASK un Ventspils dueli, pa rokai būs arī saites uz visu pārējo ar šo notikumu saistīto informāciju – rakstiem, video, pēcspēles intervijām. Pie saistītās informācijas gandrīz vienmēr būs arī saite uz turnīra tabulu, bet rezultāts ierakstīts kā saite uz spēles protokolu.

Panākt progresu ir izdevies arī video tiešraižu nodrošināšanā. Tehnisko problēmu ir arvien mazāk un droši var prognozēt, ka kustīgu bildi no sporta mačiem dzīvajā rādīsim arvien biežāk. Līdz šim problēmas radīja mēģinājumi signālu no arēnām līdz serveriem izmānīt, pielietojot dažādas bezvadu interneta ierīces. Šāda sistēma Latvijā izrādījās pārāk nestabila – regulāri “noraustoties” internetam, uz vairākām minūtēm pārtrūka arī tiešraide. Tagad izmantojam tikai fiksētos interneta pieslēgumus un tas ir atmaksājies.

Visbeidzot, sekojot jauno mediju attīstības tendencēm, esam bijuši ļoti moderni un pārstrādājuši wap.esports.lv izskatu. Tagad telefonā iespējams arī apskatīt foto un video, ir uzlabota navigācija. Tāpat esam atjaunojuši “Ziņo redakcijai” lauku – ja nu jūsu rīcībā ir kāds interesants fakts, ziņa vai rezultāts, par kuru eSports.lv portālā vēl nav ziņots, būsim pateicīgi, ja ar sev zināmo informāciju apgaismosiet arī mūsu redkolēģiju.

Par nākotni - jau tuvāko nedēļu laikā ir plānots atklāt eSports.lv jauno dizainu – darba lielākā daļa ir aiz muguras, šobrīd notiek kaitinoša ķibināšanās ar virkni nelielu, bet nozīmīgu detaļu. Tehniski jau gatavs ir arī eSports.lv interneta veikals, kurā paredzēts tirgot sporta atribūtiku. Būtiski, ka savu mantu, izmantojot šo veikalu, varēs pārdot jebkurš eSports.lv lietotājs – andelēšanās iespējas mūsu portālā būs savdabīgs Latvijā ierasto interneta veikalu un ebay.com krustojums. Pašlaik vēl strādājam ar Latvijas sporta organizācijām, lai nodrošinātu maksimāli plašu preču izvēli, bet janvāra laikā ceram pabeigt arī šo darbu.

Nākamais jaunumu izklāsts jau pavisam drīz. Jūsu jautājumiem atvēlēta neierobežota vieta šī ieraksta komentāros.

1 2 61 komentārs

  -3 [+] [-]

, 2009-01-01 15:49, pirms 15 gadiem
:thumbsup:
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +20 [+] [-]

, 2009-01-01 15:54, pirms 15 gadiem
wiedi pokemoni

bet salīdzonot veco esportu (kas man vēl joprojām ir manās atmiņās palicis ar labu iespaidu) progress ir milzīgs. Ne jau izskata ziņā, bet gan iespēju ziņā. Veikal būs tiešām noderīga vieta daudziem. Paldies esportam par šo lielo darbu, ko Jūs veicat!

Ja tā turpināsies, tad esportam vien pēc gadiem diviem būs jātaisa vaļā ENG versija, kas domāta pārējai pasaulei un tad pēc 10 gadiem esports būs viens no labākajiem pasaulē (pozitīvs humos, bet kas zina)

Vēlreiz paldies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: wildo

  +3 [+] [-]

, 2009-01-01 16:00, pirms 15 gadiem
Paldies esportam par ieguldiito darbu lidz shim!!!
Noveelu jums tik pat strauji progreseet arii turpmaak! Nebaidiishos teikt, ka esports ir labaakais sporta portaals ne tikai Latvijaa, bet ari Baltijaa!
Un ieteikt es vareetu parasto banu vietaa, ieviest IP banu, lai noveerstu ''pokemonu'' uzbrukumus Un fanu karus
Paldies!

  +1 [+] [-]

, 2009-01-01 16:01, pirms 15 gadiem
nice.... nice

  +8 [+] [-]

, 2009-01-01 16:01, pirms 15 gadiem
Njā, manā laikā ar avīzēm un pasta baložiem tik uzzināja rezultātus!
tagad viss tā attīstījies!
nez ko tajā šopā varēs nopirkt? man kā vecam vīram interesētu, lai tur prekš manis ar kas būtu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-01-01 16:03, pirms 15 gadiem
Būtu jāpiedomā arī pie banošanas sistēmas.

Ja nevēlaties šim darbam piesaistīt adminus un rakstu autorus, lai balso paši lasītāji... piemēram, sistēma, ka katrs lietotājs var citam likt 'warningu', kā sakrājas 100 'warningi', automātiski lietotājam bans. Nevajadzētu žēloties arī ar IP baniem.

Bet citādāk, visu cieņu čaļi, eSports progresē un man par to prieks.
Ražīgu 2009o!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-01-01 16:03, pirms 15 gadiem
wiedi pokemoni...

Tas uz mani

 +13 [+] [-]

, 2009-01-01 16:04, pirms 15 gadiem
blaaa rakstīja: Un ieteikt es vareetu parasto banu vietaa, ieviest IP banu, lai noveerstu ''pokemonu'' uzbrukumus Un fanu karus
Paldies!
kā jūs nesaprotiet, pat man vecam vīram skaidrs, ka ip bans neko nedod, jo ja tev ir dinamiskā ip tad tev var dot banus cik uziet!
vajag mac adresei vai kam tādam likt banu tad tas līdzēs!

un vislabākā sistēma ir ar reģistrēšanos maksu! teiksim 1 ls par iespēju komentēt! tad šiem mazulīšiem ātri beigtos prieki! jo es ar savam mazdēlam tik daudz naudas nedodu, lai šis katru dienu reģistrētos esportā ar jaunu niku!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-01-01 16:07, pirms 15 gadiem
masalskis123 rakstīja: Jā vēl varētu aizvākt to + un - sistēmu neredzu baigo jēgu tiem plusiem un mīnusiem..!!
Jēga nav pašos plusos un mīnusos, jēga ir filtrā. Nezinu, vai esi pamanījis, bet var lietotāja iestatījumos uzlikt, ka nerāda komentārus, kam reitings mazāks par izvēlēto.

Vienīgais, kas man šajā un citās filtrēšanās (bloķētie lietotāji) nepatīk, ir ka šie komentāri joprojām parādās kā slēptie komentāri un ne vien aizņem vietu ekrānā, bet man tā vien niez viņus atvērt tāpat.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-01-01 16:17, pirms 15 gadiem
Progress ir acīmredzams, tomēr vēl lielāku popularitāti iegūt traucē brīžiem nekvalitatīvais autoru darbs.Visu cieņu tiem autoriem, kuri savā jomā ir zinoši un tiešām seko līdzi notikumiem,taču daži autori brīžiem šķiet pat turnīra tabulā neieskatās...

  +4 [+] [-]

, 2009-01-01 16:20, pirms 15 gadiem
Par banošanu piekrītu. Vai nu raksta autori paši to dara vai piesaistiet brīvprātīgos - esporta lietotājus, kas ik pa brīdim pārskatītu visus komentārus.

Nedomāju, ka rasistiskiem izteicieniem un personīgiem apvainojumiem šeit ir vietas. Internetā jau visi esam lieli un vareni...

  +2 [+] [-]

, 2009-01-01 16:24, pirms 15 gadiem
masalskis123 rakstīja: bet vai tas ir baigi vajadzīgs , kā tev liekas?
Man noteikti, jo ne vienmēr ir laiks lasīt 100 komentārus, tāpēc paskatos uz + un izlasu tos, kas visaugstāk novērtēti, man pat šķiet, ka vairākiem Latvijas portāliem pietrūkst šāda sistēma, jo vienmēr ir kādi idiņi, kas rakstīs kaut kādas muļķības, kurām nezinātājs var noticēt.
esprtam vēlu turpināt lielisko darbu!

     [+] [-]

, 2009-01-01 16:25, pirms 15 gadiem
kaskulis rakstīja: vins nekadigi nevar bur labakais Baltija, jo te tikai info ir viena valodaa. pokemons
es nerunaju par piejamiibu Baltijas valstiim, bet gan par informaacijas daudzumu

  +1 [+] [-]

, 2009-01-01 16:26, pirms 15 gadiem
ew a kur ir taa sadaļa ''Ziņo redakcijai'' ? Nevaru atrast!

     [+] [-]

, 2009-01-01 16:28, pirms 15 gadiem
kondrats rakstīja: kā jūs nesaprotiet, pat man vecam vīram skaidrs, ka ip bans neko nedod, jo ja tev ir dinamiskā ip tad tev var dot banus cik uziet!
vajag mac adresei vai kam tādam likt banu tad tas līdzēs!

un vislabākā sistēma ir ar reģistrēšanos maksu! teiksim 1 ls par iespēju komentēt! tad šiem mazulīšiem ātri beigtos prieki! jo es ar savam mazdēlam tik daudz naudas nedodu, lai šis katru dienu reģistrētos esportā ar jaunu niku!
tas ip bans bija mineets kaa piemers, es gribeeju teikt, ka vispaar kka ir jaasak risinat shiis probleemas

     [+] [-]

, 2009-01-01 16:29, pirms 15 gadiem
Malaci ta turpinat

     [+] [-]

, 2009-01-01 16:30, pirms 15 gadiem
blaaa rakstīja: tas ip bans bija mineets kaa piemers, es gribeeju teikt, ka vispaar kka ir jaasak risinat shiis probleemas
Arī IP bans atrisinātu daļu no problēmām. Ne jau visiem ir zināšanas un laiks ņemties ar kaut kādām programmām, kas slēpj/maina IP adresi.

     [+] [-]

, 2009-01-01 16:38, pirms 15 gadiem
Nešaubīgi esports.lv ir piemērs, kā jāattīstās Interneta vidē. Malači!

  +1 [+] [-]

, 2009-01-01 16:47, pirms 15 gadiem
Novēlu eSportam visu to labāko turpmākajos gados, tikai neaizmirstiet par lietotāju interesēm.

     [+] [-]

, 2009-01-01 16:47, pirms 15 gadiem
polārlācēns rakstīja: Arī IP bans atrisinātu daļu no problēmām. Ne jau visiem ir zināšanas un laiks ņemties ar kaut kādām programmām, kas slēpj/maina IP adresi.
Bet tas ir čakarīgi. Teorētiski var piekļūt, bet tas nav tik ērti.

     [+] [-]

, 2009-01-01 16:48, pirms 15 gadiem
Portāls,kas aizrauj un informē jebkurā gadījumā.
Augt,attīstīties - to arī novēlu..

Par banošanu- tiešām vajag izvēlēties atseviškus lietotājus,nezinu kādā atlases kārtā, un katram iedod pa sadaļai,lai skatās,pārlasa un soda nepieklājīgos esporta.lv lietotājus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 61 komentārs