Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Parariteņbraucējs Gailišs nestartē piedalīšanās pēc un cer uz nākamo startu 4km

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Parariteņbraucējs Gailišs nestartē piedalīšanās pēc un cer uz nākamo startu 4km
Oskars Gailišs. Foto no sportista privātā arhīva.

Latvijas parasportists Oskars Gailišs, kurš piektdien Parīzē debitēja paralimpiskajās spēlēs, norādīja, ka nekad nav sacensībās startējis piedalīšanās dēļ un cer uz nākamo startu 4km distancē.

Vakar informējām, ka Latvijas parariteņbraucējs Oskars Gailišs piektdien ierindojās 23. vietā Parīzes paralimpisko spēļu treka riteņbraukšanas 1000 metru individuālajā braucienā C4-C5 medicīnas grupā. Viņš kļuva par pirmo latvieti, kurš paralimpiskajās spēlēs pārstāvējis Latviju parariteņbraukšanā.

"Vienalga kādā kondīcijā es esmu – vai pēc slimības, vai pat slims aizbraucot, man ir mērķis izdot no sevis visu, kas ir. Šīm paraolimpiskajām spēlēm es divus gadus gatavojos," Latvijas Televīzijai sacīja Gailišs.

Gailišs pēc finiša sarunā ar Latvijas Paralimpisko komiteju atzina, ka satraukuma dēļ iecerētā taktika aizmirsās, un labs rezultāts izpalika. "Pie sacensībām jau esmu pieradis, bet šodien laikam uztraukums bija pārāk liels. Domas sajaucās un aizmirsu, ko biju izplānojis. Plāns bija braukt nedaudz savādāk," teica Gailišs. "Šodien iesildīšanās sākās labi, bet trešajā aplī likās, ka spēki izsīkst. Tomēr lielā atbildības sajūta pret skatītājiem un atbalstītājiem palīdzēja turpināt. Rīt ir nākamās sacensības, un galvenais būs neizdarīt kļūdas ar divriteņa pārnesumiem, jo treks ir ļoti specifisks un prasa treniņus, kuri šogad šeit daudz nesanāca. Tagad jāsagatavojas, jāpārdomā stratēģija un jāatsildās, jo rīt būs četru kilometru distance, kas man labāk piemērota."

Gailišs treka riteņbraukšanā sestdien, 31. augustā, vēl sacentīsies 4km iedzīšanas distancē, kā arī viņam paredzēts starts šosejā braucienā ar atsevišķu startu un grupas braucienā.

Izmantotie resursi:
LSM.lv - Uzticamas ziņas