Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Latvija pasaules čempionātu pludmales paravolejbolā sāk ar uzvaru un zaudējumu

Agris Suveizda

Latvija pasaules čempionātu pludmales paravolejbolā sāk ar uzvaru un zaudējumu
Foto: worldparavolley.org

LETA. Latvijas izlase ceturtdien Ķīnā pasaules čempionātā pludmales paravolejbolā uzvarēja vienā no divām pirmās dienas spēlēm.

Pirmajā mačā Latvijas komanda ar 0-2 (18:21, 8:21) zaudēja Polijas pirmajai izlasei, bet otrajā ar 2-0 (21:14, 21:15) pārspēja Austrāliju. Piektdien Latvija tiksies ar Polijas otro izlasi un Indiju, bet sestdien spēkosies ar Slovākiju. Pēc tam tiks aizvadītas izslēgšanas turnīra spēles.

Turnīrs Ķīnas pilsētā Čuncjinā norisināsies līdz 2. jūnijam. Pasaules čempionātā kopumā piedalās astoņas komandas no Indijas, Slovākijas Polijas, Ķīnas, Austrālijas un Latvijas. Latvijas izlasi meistarsacīkstēs pārstāv Vjačeslavs Grimailovs, Uldis Ektermanis, Andrejs Filipavičus, Dmitrijs Silovs un Maksis Kārlis Grandbergs.

Septembrī Rīgā norisināsies starptautisks trīs zvaigžņu reitinga turnīrs, kurā sacentīsies gan pludmales paravolejbola komandas, gan pludmales sēdvolejbola vienības. Pludmales paravolejbols atšķirībā no pludmales sēdvolejbola tiek spēlēts stājā, bet tajā tāpat piedalās personas ar kustību traucējumiem.

Gan sēdvolejbols, gan pludmales paravolejbols tika virzīts uz iekļaušanu 2028.gada Losandželosas paralimpisko spēļu programmā. Sākotnēji no 33 pietiekumiem paralimpisko spēļu programmai tika apstiprināti 22 sporta veidi, starp kuriem ir arī sēdvolejbols.

Izmantotie resursi:
LETA