Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Juhņēvičam pasaules čempionātā paravieglatlētikā sestā vieta lodes grūšanā

Agris Suveizda

Juhņēvičam pasaules čempionātā paravieglatlētikā sestā vieta lodes grūšanā
Jānis Juhņēvičs. Foto: Latvijas Paralimpiskā komiteja

LETA. Latvijas parasportists Jānis Juhņēvičs sestdien Kobē pasaules čempionātā paravieglatlētikā ieņēma sesto vietu lodes grūšanā F-33 medicīnas grupā.

Juhņēvičs otrajā mēģinājumā sasniedza rezultātu 8,22 metri, ierindojoties sestajā vietā astoņu dalībnieku vidū. Pārējos mēģinājumos viņš lodi aizgrūda 8,18, 7,98, 8,19, 7,76 un 8,14 metru tālumā.

Par uzvarētāju ar pirmajā mēģinājumā sasniegto rezultātu 11,91 metrs kļuva Cai Binčeņs, kurš vēl trīsreiz pārsniedza 11 metru līniju. Otrais ar otrajā mēģinājumā sasniegtajiem 11,68 metriem bija uzvarētāja tautietis Liu Li, bet trešais ar otrajā sērijā sasniegto rezultātu 11,02 metri - marokānis Zakariajs Derems.

Pasaules čempionāts Kobē bija pēdējā iespēja kvalificēties Parīzes paralimpiskajām spēlēm, kas notiks no 28.augusta līdz 8.septembrim. Spēļu ceļazīmi varēja iegūt, sacensībās izcīnot pirmo vai otro vietu. Gadījumā, ja pirmās trīs vietas ieņēma sportisti, kuri Parīzei jau bija kvalificējušies, ceļazīmi ieguva ceturtās un piektās vietas ieņēmēji.

Latviju Kobes vieglatlētikas stadionā pārstāvēja Baiba Rorbaha, kura startēja lodes grūšanā un vālītes mešanā, Edgars Bergs (lodes grūšana), Emīls Dzilna (lodes grūšana, šķēpa mešana), Jānis Juhņēvičs (lodes grūšana), Ingus Labanovs (šķēpa mešana), Gatis Niedre (diska mešana) un Raivo Maksims (šķēpa mešana, lodes grūšana).

Par labāko sasniegumu Latvijas parasportistiem kļuva Emīla Dzilnas izcīnītā sudraba medaļa lodes grūšanā F-12 veselības grupā, vienlaikus iegūstot arī Parīzes paralimpisko spēļu ceļazīmi. Sportistiem līdzi bija devušies treneri Ināra Aperāne, Laila Nagle un Andris Smočs, kā arī asistenti Marina Dambe un Ilze Juhņēviča. Ņemot vērā, ka Diāna Krūmiņa un Aigars Apinis jau ir kvalificējušies Parīzes paralimpiskajām spēlēm, viņi šajā pasaules čempionātā nepiedalījās, gatavojoties Parīzes spēlēm. Pasaules čempionātā paravieglatlētikā Kobē piedalījās apmēram 1300 sportistu no 100 valstīm.