Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Maksims iegūst 11.vietu pasaules čempionātā paravieglatlētikā šķēpa mešanā

Agris Suveizda

Maksims iegūst 11.vietu pasaules čempionātā paravieglatlētikā šķēpa mešanā
Raivo Maksims. Foto: Ausma Cīrulniece/lpkomiteja.lv

LETA. Latvijas parasportists Raivo Maksims piektdien Kobē pasaules čempionātā paravieglatlētikā ar personīgo rekordu izcīnīja 11.vietu šķēpa mešanā.

Latvijas parasportists startēja F46 medicīnas grupā, un pirmais viņa mēģinājums netika ieskaitīts. Otrajā mēģinājumā Maksima raidītais šķēps piezemējās pie 38,76 metru atzīmes, bet trešajā un pēdējā mēģinājumā tika sasniegts rezultāts 47,92 metri, kas ir viņa personīgais rekords. Lai iekļūtu labāko astotniekā un tiktu pie vēl trim mēģinājumiem, Maksimam šķēps bija jāraida vismaz 56,24 metru tālumā.

Par čempionu kļuva kubietis Giljermo Varona Gonsaless, kurš pēdējā mēģinājumā raidīja šķēpu 65,16 metru tālumā un sasniedza jaunu pasaules čempionātu rekordu. Jau ziņots, ka Maksims šajās meistarsacīkstēs startēja jau lodes grūšanā, ieņemot 12.vietu.

Pasaules čempionāts Kobē ir pēdējā iespēja kvalificēties Parīzes paralimpiskajām spēlēm, kas notiks no 28. augusta līdz 8.septembrim. Spēļu ceļazīmi var iegūt, sacensībās izcīnot pirmo vai otro vietu. Gadījumā, ja pirmās trīs vietas ieņem sportisti, kas Parīzei jau ir kvalificējušies, ceļazīmi iegūs ceturtās un piektās vietas ieguvēji.

Latviju Kobes vieglatlētikas stadionā pārstāv Baiba Rorbaha, kura startē lodes grūšanā un vālītes mešanā, Edgars Bergs (lodes grūšana), Emīls Dzilna (lodes grūšana, šķēpa mešana), Jānis Juhņēvičs (lodes grūšana), Ingus Labanovs (šķēpa mešana), Gatis Niedre (diska mešana) un Raivo Maksims (šķēpa mešana, lodes grūšana).

Līdzšinējās sacensībās Latvijas parasportisti ir izcīnījuši vienu godalgu, lodes grūšanā sudraba medaļu izcīnot Emīlam Dzilnam, kurš vienlaikus ieguva arī Parīzes paralimpisko spēļu ceļazīmi. Sportistiem līdzi ir devušies treneri Ināra Aperāne, Laila Nagle un Andris Smočs, kā arī asistenti Marina Dambe un Ilze Juhņēviča. Ņemot vērā, ka Diāna Krūmiņa un Aigars Apinis jau ir kvalificējušies Parīzes paralimpiskajām spēlēm, viņi šajā pasaules čempionātā nepiedalās, gatavojoties Parīzes spēlēm.

Pasaules čempionātā paravieglatlētikā Kobē piedalās apmēram 1300 sportistu no 100 valstīm.

Izmantotie resursi:
LETA