Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Pārdots rekordskaits biļešu uz paralimpiskajām spēlēm

Andrejs Siliņš

Pārdots rekordskaits biļešu uz paralimpiskajām spēlēm
Foto: AFP/Scanpix

Pārdotas jau 2,3 no 2,5 miljoniem Londonas paralimpisko spēļu biļešu, ziņo organizatori. Tas ir jauns rekords paralimpisko spēļu vēsturē. Trešdien dažu stundu laikā līdzjutēji izķēra 140 000 pārdošanā laistās biļetes.

Kopumā pārdotas jau 2,3 miljoni biļešu, vēl biļetes tiks laistas pārdošanā pirms atklāšanas ceremonijas, bet vēl atlikušās tiks pārdotas jau spēļu laikā. Jau šobrīd pārdoto biļešu skaits ir lielāks nekā jebkurās iepriekšējās spēlēs kopumā pārdotais biļešu skaits. Organizatori gan cer, ka izdosies pārdot pilnīgi visas paredzētas biļetes, jo tas nozīmētu, ka Londonas paralimpiskās spēles būtu pirmās 52 gadus ilgajā vēsturē, kurās izpārdotas pilnīgi visas biļetes.

Interesanti, ka 100 000 no 140 000 pārdoto biļešu trešdien dod iespēju apmeklēt Olimpisko parku, nevis sacensības.

14. Paralimpiskās spēles Londonā norisināsies no 29. augusta līdz 9. septembrim. Tās būs otrās lielākās sporta sacensības Apvienotās Karalistes vēsturē pēc olimpiskajām spēlēm. Paredzams, ka spēlēs piedalīsies aptuveni 4200 paralimpiešu, kas sacentīsies 203 disciplīnās 21 sporta veidā.

Izmantotie resursi:
BBC

  +1 [+] [-]

, 2012-08-24 08:03, pirms 12 gadiem
Autoriem:
LZA Terminoloģijas komisija (TK), atzīst, ka nav ne valodiska, ne jēdzieniska pamata mainīt jau 1996. gadā par pareizu atzīto un turpmākā periodā latviešu valodā plaši lietoto formu paraolimpisks,
un apstiprina īpašības vārdu paraolimpisks turpmākai konsekventai lietošanai sporta terminoloģijā, arī vārdkopnosaukumos paraolimpiskās spēles, paraolimpiskā komiteja, paraolimpiskā kustība u. c.

Piebilde. Darinājuma paralimpisks otrais komponents "limpisks" kā aizguvums no angļu valodas asociējas ar citu angļu valodas vārdu limp, ko latviski tulko kā klibums; klibot, kleberēt, tādēļ forma paralimpisks vērtējama kā dezorientējoša, turklāt tā ir arī pretrunā ar īpašības vārda paraolimpisks lietojumu valodas praksē.
';