Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Snikum pirms paralimpiskajām spēlēm trīs uzvaras Nīderlandē

Agris Suveizda

Snikum pirms paralimpiskajām spēlēm trīs uzvaras Nīderlandē
Rihards Snikus. Foto: Kate Ansone/LJF Preses dienesta vadītāja

No 18. līdz 21. jūlijam Nīderlandē starptautiskajās CPEDI3* Deurne paralimpiskās iejādes sacensībās startēja divi Latvijas paralimpieši – Rihards Snikus un Alise Muižniece, informē Latvijas Jātnieku federācija.

Sacensību pirmajā dienā, spēcīgā konkurencē, Rihards Snikus ar savu ilglaicīgo sporta partneri, Latvijas šķirnes zirgu King Of The Dance (no Kadillak/ Kings) izcīnīja spīdošu uzvaru Grade I shēmā ar augstu rezultātu - 76,597%. Sestdien duets izcīnīja otru uzvaru ar 77,847%.

Rihards Snikus nepārspēts palika arī svētdien Para Grand Prix shēmā pēc brīvās izvēles programmas ar mūzikas pavadījumu (Para Grand Prix Freestyle). Kopā ar zirgu King Of The Dance, sportists ieguva fantastisku rezultātu - 81,833%, tikai par 0,254% atpaliekot no sava labākā paraolimpiskā rezultāta brīvās izvēles shēmā.

Augstākais Alises Muižnieces rezultāts CPEDI3* Deurne paralimpiskās iejādes sacensībās - ar zirgu Baily - izcīnīta 9. vieta Grade IV shēmā ar 68,243%.

Riharda Snikus būtiskākie rezultāti:

Londona 2012 (ar zirgu Chardonnay)
4.vieta - 70.400%
6.vieta - Freestyle 72.050%

Rio 2016 (ar zirgu King Of The Dance)
6.vieta - 73.174%
5.vieta - Freestyle 72.900%

Tokija 2020 (ar zirgu King Of The Dance)
Sudrabs - 80.179%
Sudrabs - Freestyle 82.087%

2020 Macon - Freestyle 82.2%
2021 Kronenberg - Freestyle 83.345%
2022 Herning - FEI Para shēma 80.393%

CPEDI3* Deurne sacensībās par FEI paralimpiskās iejādes stjuartu strādāja Latvijas Jātnieku federācijas Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale: “Šīs sacensības Rihardam bija pēdējās pirms paraolimpiskajām spēlēm Parīzē, un tām bija ļoti liela nozīme. Trīs dienu sacensību maratonā Riharda un Kinga veiksmīgie starti un augstie rezultāti parādīja, ka, gan jātnieks, gan zirgs, ir tehniski, fiziski un morāli gatavi Parīzei. Arī es uzskatu, ka pāris ir gatavs paraolimpiskajām spēlēm. Novēlam veiksmi Parīzē!”

Zirga King Of The Dance īpašniece Irina Andrusa: "Man ir liels prieks, ka Rihards un Kings ir atkal ierindā! Kingam, pēc gandrīz gadu ilga laika perioda, izdevās atgriezties sportā lieliskā formā, veiksmīgi pārstāvot Latviju, Latvijas Paralimpisko komiteju un Latvijas Jātnieku federāciju starptautiskajā arēnā. Esmu bezgalīgi lepna par Riharda un Kinga panākumiem. No savas puses esmu izdarījusi visu, kas bija manos spēkos, lai Kings varētu atgriezties sportā. Izsaku lielu pateicību Riharda trenerēm, kuras palīdzēja sagatavot zirgu startiem, un visiem cilvēkiem, kuri palīdzēja Kinga rehabilitācijas periodā!"

Informāciju sagatavoja:
Kate Ansone,
LJF Peses dienesta vadītāja