Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Rorbahai pasaules čempionātā paravieglatlētikā desmitā vieta lodes grūšanā

Agris Suveizda

Rorbahai pasaules čempionātā paravieglatlētikā desmitā vieta lodes grūšanā
Baiba Rorbaha. Foto: Lpkomiteja.lv

LETA. Latvijas parasportiste Baiba Rorbaha trešdien Kobē pasaules čempionātā paravieglatlētikā ieņēma desmito vietu lodes grūšanā.

Rorbaha F-32 veselības grupā finišēja ar otrajā mēģinājumā sasniegto rezultātu 3,28 metri. Pirmajā mēģinājumā viņas raidītā lode piezemējās 2,62 metru tālumā, trešajā mēģinājumā rezultāts bija 2,89 metri, ceturtajā - 2,94 metri, piektajā - 2,74 un sestajā - 3,03 metri. Sasniegtais rezultāts Latvijas sportistei ļāva noslēgt sacensības desmitajā pozīcijā desmit sportistu konkurencē.

Par uzvarētāju kļuva Brazīlijas pārstāve Britu Oliveira, kura lodi raidīja 7,74 metrus tālu un laboja sacensību rekordu. Otro vietu ar rezultātu 6,97 metri ieņēma krieviete Jevgeņija Galaktionova, bet labāko trijnieku ar sasniegtiem 5,93 metriem noslēdza Tunisijas parasportiste Maroa Ibrahimi.

Rorbaha Kobē jau bija devusies sektorā, vālītes mešanā izcīnot 12. vietu. Jau ziņots, ka Raivo Maksims trešdien F-46 medicīnas grupā lodes grūšanā ieņēma 12. vietu. Pasaules čempionāts Kobē ir pēdējā iespēja kvalificēties Parīzes paralimpiskajām spēlēm, kas notiks no 28.augusta līdz 8.septembrim. Spēļu ceļazīmi var iegūt, sacensībās izcīnot pirmo vai otro vietu. Gadījumā, ja pirmās trīs vietas ieņem sportisti, kas Parīzei jau ir kvalificējušies, ceļazīmi iegūs ceturtās un piektās vietas ieguvēji.

Latviju Kobes vieglatlētikas stadionā pārstāv Baiba Rorbaha, kura startē lodes grūšanā un vālītes mešanā, Edgars Bergs (lodes grūšana), Emīls Dzilna (lodes grūšana, šķēpa mešana), Jānis Juhņēvičs (lodes grūšana), Ingus Labanovs (šķēpa mešana), Gatis Niedre (diska mešana) un Raivo Maksims (šķēpa mešana, lodes grūšana).

Līdzšinējās sacensībās Latvijas parasportistu augstākais saniegums ir Emīla Dzilnas lodes grūšanā izcīnītā sudraba medaļa, vienlaikus iegūstot arī Parīzes paralimpisko spēļu ceļazīmi. Sportistiem līdzi ir devušies treneri Ināra Aperāne, Laila Nagle un Andris Smočs, kā arī asistenti Marina Dambe un Ilze Juhņēviča. Ņemot vērā, ka Diāna Krūmiņa un Aigars Apinis jau ir kvalificējušies Parīzes paralimpiskajām spēlēm, viņi šajā pasaules čempionātā nepiedalās, gatavojoties Parīzes spēlēm.

Pasaules čempionātā paravieglatlētikā Kobē piedalās apmēram 1300 sportistu no 100 valstīm.

Izmantotie resursi:
LETA