Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Parabobslejists Klots Leikplesidā ceturtais pirmajā braucienā, otrajā noslīd uz devīto vietu

Agris Suveizda

Parabobslejists Klots Leikplesidā ceturtais pirmajā braucienā, otrajā noslīd uz devīto vietu
Arturs Klots. Foto: Ģirts Kehris/bobslejs.lv

LETA. Latvijas parabobslejists Arturs Klots svētdien Leikplesidas trasē ASV izcīnīja devīto vietu Pasaules kausa sezonas otrajā posmā.

Pirmajā braucienā Klots uzrādīja ceturto labāko laiku - viena minūte un 1,79 sekundes, vien par 0,34 sekundēm atpaliekot no līdera Israela Blanko no Spānijas. Tomēr otrais brauciens bija nesekmīgs. Ar rezultātu viena minūte un 3,38 sekundes nācās samierināties ar 12.vietu, kas summā deva devīto pozīciju 14 startējušo vidū.

Uzvaru izcīnīja Blanko, kurš summā par 0,38 sekundēm pārspēja pirmā posma uzvarētāju ASV parabobslejistu Giljermo Kastiljo. Bronzas godalgu izcīnīja vēl viens amerikāns Roberts Balks, kurš no Blanko atpalika 0,69 sekundes, kamēr Klots uzvarētājam summā zaudēja 1,87 sekundes.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem Klots ar 280 punktiem ieņem 11.vietu 14 sportistu konkurencē. Līderis ar 435 punktiem ir Kastiljo, otrais ar 425 punktiem ir Blanko, bet labāko trijnieku ar 394 punktiem noslēdz brits Korijs Meps.

2022./2023.gada sezonā parabobslejā starptautiskās sacensības norisināsies četrās dažādās trasēs. Pasaules kausā iecerētas seši posmi trīs trasēs - no 14. līdz 20.novembrim Leikplesidā, ASV, no 22. līdz 27.janvārim Insbrukā, Austrijā, kā arī no 7. līdz 12.februārim Lillehammerē, Norvēģijā. Insbrukā 27.janvārī norisināsies cīņas arī par Eiropas čempionāta medaļām.

Plānots, ka posmos Eiropā startēs arī Alvils Brants un Viesturs Masteiko.

Izmantotie resursi:
LETA