Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Paralimpiskais čempions Apinis dodas uz Londonu

Jānis Pārums

Paralimpiskais čempions Apinis dodas uz Londonu
Aigars Apinis
Foto: Andris Pimenovs

Šodien plkst.14:15 ar reisu caur Frankfurti uz Londonas vasaras paralimpiskajām spēlēm dosies mūsu "zelta cerība", divkārtējais paralimpisko spēļu un pasaules čempions – Aigars Apinis un LPK Vienības masiere - fizioterapeite Gunta Ozoliņa.

Savukārt trešdien ar agro reisu plkst. 6.20 caur Frankfurti uz paralimpiskajām spēlēm dosies visa pārējā LPK Vienība – sportisti Liene Gruzīte (lode, tāllēkšana), Taiga Kantāne (lode, disks), Edgars Kļaviņš (tāllēkšana, skriešana 200m), Dmitrijs Silovs (tāllēkšana), Andis Ozolnieks (lode), Rihards Snikus (jāšanas sports), Jānis Plotnieks (peldēšana). Treneru sastāvs: Uldis Kurzemnieks, Haralds Lučkovskis, Olga Šellere. Paralimpiskās vienības vadītājs un vieglatlētikas treneris Aldis Šūpulnieks uz Londonu devās jau 20. augustā.

Tāpat uz Londonu dodas LPK Vienības Sporta ārste Sandra Rozenštoka un Latvijas Jāšanas federācijas Paralimpiskās sekcijas vadītāja Darja Tikhomirova.

Vasaras paralimpiskās spēles norisināsies Londonā no 29. augusta līdz 9. septembrim. Vairāk informācijas par mūsu sportistu starta laikiem, tiešraides internetā un cita informācija pieejama Latvijas Paralimpiskās komitejas mājas lapā lpkomiteja .

Informāciju sagatavoja:
LPK Sabiedrisko attiecību speciāliste Z.Skujiņa

  -2 [+] [-]

, 2012-08-21 11:20, pirms 12 gadiem
Avtor mudak! ParaOlimpiskais! Pats tu esi limpiskais! :-D

  -2 [+] [-]

, 2012-08-21 12:59, pirms 12 gadiem
Autor, lai rakstītu laikam jāiet skolā un jāmācās:
LZA Terminoloģijas komisija (TK), atzīst, ka nav ne valodiska, ne jēdzieniska pamata mainīt jau 1996. gadā par pareizu atzīto un turpmākā periodā latviešu valodā plaši lietoto formu paraolimpisks,
un apstiprina īpašības vārdu paraolimpisks turpmākai konsekventai lietošanai sporta terminoloģijā, arī vārdkopnosaukumos paraolimpiskās spēles, paraolimpiskā komiteja, paraolimpiskā kustība u. c.

Piebilde. Darinājuma paralimpisks otrais komponents "limpisks" kā aizguvums no angļu valodas asociējas ar citu angļu valodas vārdu limp, ko latviski tulko kā klibums; klibot, kleberēt, tādēļ forma paralimpisks vērtējama kā dezorientējoša, turklāt tā ir arī pretrunā ar īpašības vārda paraolimpisks lietojumu valodas praksē.