Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Valsts prezidents pateicas Parīzes paralimpisko spēļu sportistiem par panākumiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Valsts prezidents pateicas Parīzes paralimpisko spēļu sportistiem par panākumiem
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piektdien Rīgas pilī sveica Parīzes paralimpisko spēļu sportistus un pateicās viņiem par panākumiem, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Viņš uzsvēra, ka Latvijas paralimpiskās kustības vēsturē tik daudz zelta medaļu kā šogad vēl nav bijis. Valsts prezidents atzīmēja, ka visa sabiedrība sekoja līdzi sportistu sniegumam.

"Jūs visi esat lieli malači - gan tie, kuri atbrauca ar medaļām, gan tie, kuri sasniedza ļoti augstvērtīgus rezultātus. Latvija lepojas ar jums un Latvija vēl jums visiem panākumus arī turpmāk," teica Rinkēvičs.

Divas zelta godalgas Parīzes paralimpiskajās spēlēs paraiejādē izcīnīja Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance", Diāna Krūmiņa kļuva par paralimpisko čempioni šķēpa mešanā, bet Aigars Apinis tika pie sudraba godalgas diska mešanā.

Latviju Parīzes paralimpiskajās spēlēs pārstāvēja Apinis, Krūmiņa, Emīls Dzilna un Raivo Maksims (visi - vieglatlētika), Oskars Gailišs (riteņbraukšana), Jurijs Semjonovs (peldēšana), Margita Kanopka (šaušana) un Snikus (paralimpiskā iejāde).