Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Latvijas karogu Parīzes paralimpisko spēļu noslēguma ceremonijā nesīs Dzilna

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas karogu Parīzes paralimpisko spēļu noslēguma ceremonijā nesīs Dzilna
Emīls Dzilna. Foto: lpkomiteja.lv

LETA. Latvijas karogu Parīzes paralimpisko spēļu noslēguma ceremonijā nesīs paravieglatlēts Emīls Dzilna, informē Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK).

Noslēguma ceremonija Parīzes stadionā "Stade de France" sāksies plkst.21.30 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijai (LTV).

Karoga nesēja izvēle Parīzes paralimpisko spēļu noslēguma ceremonijā Latvijas komandā notika aizklātā visas delegācijas balsojumā, kur pārliecinošu balsu vairākumu ieguva paralimpisko spēļu debitants Dzilna.

''Man liekas forši, ka lielākā daļa komandas uzticēja man šo godu, tas ir liels pagodinājums," LPK citē Dzilnas teikto.

Pasākuma laikā paralimpiskais karogs tiks nodots nākamajai paralimpisko spēļu rīkotājai ASV pilsētai Losandželosai, kā arī tiks ievēroti visi pārējie noslēguma ceremonijas protokoli, ieskaitot noslēguma runas, himnas, pateicības organizētājiem un brīvprātīgajiem.

Parīzes paralimpiskās spēles norisinājās no 28.augusta līdz 8.septembrim un tajās sacentās aptuveno 4400 parasportisti no 186 valstu paralimpiskajām komitejām.

Divas zelta godalgas Parīzes paralimpiskajās spēlēs paraiejādē izcīnīja Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance", Diāna Krūmiņa kļuva par paralimpisko čempioni šķēpa mešanā, bet Aigars Apinis tika pie sudraba godalgas diska mešanā.

Latviju Parīzes paralimpiskajās spēlēs pārstāvēja Apinis, Krūmiņa Emīls Dzilna un Raivo Maksims (visi - vieglatlētika), Oskars Gailišs (riteņbraukšana), Jurijs Semjonovs (peldēšana), Margita Kanopka (šaušana) un Snikus (paralimpiskā iejāde).

Vietu spēlēs bija izcīnījis arī paravieglatlēts Edgars Bergs, taču viņš veselības apsvērumu dēļ no starta Parīzē atteicās.

Izmantotie resursi:
LETA

  -2 [+] [-]

, 2024-09-08 16:37, pirms nedēļas
Lai jau nes, ja neviens negribēja to darīt

     [+] [-]

, 2024-09-08 17:07, pirms nedēļas
erred rakstīja: Lai jau nes, ja neviens negribēja to darīt
Kā Tu zini, ka neviens cits negribēja? Jo Tu tā izdomāji? Neviens cits negribēja, tapēc taisija balsošanu?

     [+] [-]

, 2024-09-08 19:29, pirms nedēļas
Aizklātais balsojums ir viegls risinājums kā neuzņemties atbildību par pieņemto lēmumu. Jaudīgākie jau nesa karogu atklāšanas ceremonijā un tālāk jau daudzi bija līdzīgākās pozīcijās. Lai nevienam nebūtu atklāta iemesla sākt apvainoties, tad šis ir ideāls variants. Papildus to visu var smuki "iepakot" kā visas komandas lēmumu.

     [+] [-]

, 2024-09-08 19:34, pirms nedēļas
Pirmdienas, 9. septembra, vakarā Rīgā no vasaras paralimpiskajām spēlēm atgriezīsies Latvijas paralimpiešu komanda. Pēc ielidošanas, aptuveni plkst. 23.00, pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpiešu svinīga sagaidīšana.
Ceru, ka būs pulks ar sagaidītājiem!

     [+] [-]

, 2024-09-08 22:49, pirms nedēļas
Te jau citi izvēles kritērīji, izvēlās to, kas fiziski viņu var panest, nejau kurš vairāk to pelnījis utml.