Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Latvijā atklās pirmās parasportistu un treneru akadēmijas

Agris Suveizda

Latvijā atklās pirmās parasportistu un treneru akadēmijas
Foto: Latvijas Paralimpiskā komiteja

Svētdien, 9. jūnijā, Murjāņu sporta ģimnāzijas stadionā norisināsies ikgadējais Latvijas čempionāts paravieglatlētikā, kuru organizē Latvijas Paralimpiskā komiteja un Latvijas Invalīdu sporta federācija. Vienlaikus pasākuma laikā Latvijas Paralimpiskā komiteja un IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite Latvija” atklās divus parasportam nozīmīgus projektus – Latvijā pirmās Treneru un Parasportistu akadēmijas. To mērķis ir uzlabot parasportistu profesionālo sniegumu, popularizēt parasportu Latvijā, kā arī īstenot padziļinātas apmācības esošajiem un topošajiem parasporta treneriem.

“Šis ir paralimpiskais gads, un mēs esam priecīgi, ka šajā sestdienā sacensību dalībnieku vidū būs arī mūsu paralimpiskie čempioni Aigars Apinis, Emīls Dzilna un Diāna Krūmiņa, kuri jau ir nodrošinājuši savu dalību šī gada Parīzes paralimpiskajās spēlēs. Tāpat šis Latvijas čempionāts paravieglatlētikā būs īpaši zīmīgs ar to, ka atklāsim Latvijā pirmās treneru un parasportistu akadēmijas. Par šādām akadēmijām esam domājuši jau sen, tomēr līdz šim tam nav pieticis resursu – gan palīdzīgu roku, gan finanšu līdzekļu, tāpēc tas ir nozīmīgs solis Latvijas parasporta attīstībā, ko beidzot varēsim īstenot ar mūsu ģenerālo partneru atbalstu,” saka Daiga Dadzīte, Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente.

Šogad janvārī “Bite Latvija” un “TV3 Group Latvija” kļuva par Latvijas Paralimpiskās komitejas ģenerālajiem partneriem, parakstot četru gadu nodomu līgumu viena miljona eiro apmērā, tā dubultojot valsts sniegto atbalstu komitejai. Abu partneru sniegtais finansējums būs pamats sporta un treneru akadēmiju darba uzsākšanā.

“Bites sadarbībai ar Latvijas Paralimpisko komiteju ir viens mērķis – stiprināt paralimpisko kustību, vairojot tās popularitāti sabiedrības vidū un piesaistot jaunus dalībniekus, paralēli palīdzot attīstīt parasportistu sniegumu un viņu treneru kompetences, kam ir milzīga loma sportisko mērķu un rezultātu sasniegšanā. Rūpes par cilvēkiem ir viena no nemainīgām Bites vērtībām, tāpēc ir tik aizraujoši redzēt, ka mūsu sadarbība ir tālredzīga un ar taustāmu rezultātu,” akcentē Arūns Mickevičs, “Bite Latvija” ģenerāldirektors.

2024. gada Latvijas čempionāts paravieglatlētikā notiks 9. jūnijā Murjāņu sporta ģimnāzijas stadionā (Murjāņi, Sējas novads, Klintslejas 4). Sacensību dalībnieki ir aicināti ierasties līdz plkst. 10.30, savukārt čempionāta sākums un Sportistu akadēmijas, kā arī Treneru akadēmijas atklāšana paredzēta plkst. 11.00. Pasākuma laikā uzrunas sniegs un plašāk par tālākajiem soļiem Sportistu un Treneru akadēmiju attīstībā stāstīs Daiga Dadzīte, Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente, kā arī Arūns Mickevičs, “Bite Latvija” ģenerāldirektors, un paralimpietis Aigars Apinis.

Vēlāk sacensībās parasportistiem būs iespēja piedalīties vairākās paravieglatlētikas disciplīnās: lodes grūšanā, diska mešanā, šķēpa mešanā, vālītes mešanā, tāllēkšanā, kā arī 100 m un 800 m skriešanā. Gaidāmais čempionāts būs iespēja sacensību dalībniekiem sportot kopā ar pasaules labākajiem parasportistiem, kā arī uzzināt vērtīgus, sportiskus padomus.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Paralimpiskās komiteja