Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

papildināts Snikus paralimpiskajā iejādē uzreiz aiz goda pjedestāla

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Snikus paralimpiskajā iejādē uzreiz aiz goda pjedestāla
Rihards Snikus kopā ar trenerēm Olgu Šelleri (no kreisās) un Darju Tihomirovu
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Šodien Londonā pararalimpiskās iejādes sacensībās medicīnas grupā 1a augsto 4.vietu izcīnīja latvietis Rihards Snikus, kurš startēja ar zirgu Šardonē.

Paralimpiskajā iejādē medicīnas grupā 1a, kurā startē paralimpieši ar vislielākajām veselības problēmām, R.Snikum bija 13 konkurentu. Aizvakar, kad notika komandu sacensības, Snikus tajās piedalījās ārpus konkursa un ar 68,118 punktiem ierindojās 9.vietā. Riharda treneres Darja Tihomirova un Olga Šellere pirms šodienas sacensībām bija pārliecinātas, ka mūsu sportists, parādot visu labāko, ko viņš prot, varētu nostartēt krietni labāk, ja ne iegūstot bronzas medaļu, tad vietu paralimpiskajā sešiniekā jau nu noteikti. Uz uzvaru treneres gan necerēja, jo sacensību favorītes tomēr ir galvastiesu pārākas par pārējiem jātniekiem.

Tā arī bija – mājiniece Sofija Kristiansena kā pirmā devās izpildīt vingrinājumu un uzreiz pacēla paralimpiskā zelta latiņu līdz 82,750 punktiem. Neviens no konkurentiem viņai tā arī netika ne tuvu. Sudraba medaļu izcīnīja īriete Helēna Kērnija (76.700 punkti), bet bronza tika Singapūras sportistei Laurentijai Tanai (73,650 punkti). Kopumā gandrīz visu paralimpiešu rezultāti bija vājāki, nekā pirms divām dienām komandu sacensībās.

Mūsu paralimpietim Rihardam Snikum bija pēdējais starta numurs, tāpēc viņam un viņa zirgam Šardonē līdz savam iznācienam bija jāgaida vairāk nekā divas stundas. Ilgā gaidīšana Rihardu nebija nogurdinājusi – viņš startēja teicami, nopelnot 71,400 punktus un ierindojoties augstajā 4.vietā. No bronzas medaļnieces viņš atpalika par 2,250 punktiem. Parīt, 4.septembrī, mūsu paralimpietim paredzēts vēl viens starts – jācer, ka viņš savu rezultātu spēs vēl uzlabot.

Portāls Sportacentrs.com uzreiz pēc sacensībām sazvanīja Riharda treneri Darju Tihomirovu, kuras balsī jau no pirmās zilbes bija dzirdams prieks un ļoti pozitīvas emocijas. Tā arī bija – trenere ar sava audzēkņa sniegumu bija ļoti apmierināta. Viņa piekrita, ka lielākā daļa konkurentu šodienas sacensībās nopelnīja mazāk punktu, tāpēc Riharda sniegums ir vērtējams kā sevišķi labs. Arī pāris punkti līdz goda pjedestālam neesot nekāda nepārvarama aiza – katrā ziņā tas ir sasniedzams mērķis. D.Tihomirova uzteica savu kolēģi – otru treneri Olgu Šelleri, kura ļoti labi ieplānojusi laiku, kad iesildīt zirgu. Tas noteikti bija arī viņas nopelns, ka Riharda zirgs Šardonē šodien startēja praktiski nevainojami. Šīsdienas sacensībās paralimpiskās iejādes dalībniekiem bija jāizpilda obligātā programma, bet parīt, 4.septembrī, paredzētas izvēles sacensības. Cerēsim, ka Rihards un viņa Šardonē mūs vēl Londonā iepriecinās ar lielisku sniegumu un augstu vietu.

Izmantotie resursi:
london2012.com/paralympics

 +10 [+] [-]

, 2012-09-02 20:37, pirms 12 gadiem
2,250 punktu līdz bronzai.Mazliet pietrūka,bet tāpat atzīstams sniegums.24 gadi tomēr puisim.

  +9 [+] [-]

, 2012-09-02 20:47, pirms 12 gadiem
Paraolimpiskās spēles!
Par sporta terminu paraolimpiskās spēles

 +10 [+] [-]

, 2012-09-02 21:09, pirms 12 gadiem
Malacis!

  +1 [+] [-]

, 2012-09-03 01:35, pirms 12 gadiem
Rihard! Tu esi malacis! Turies!Mēs turam par Tevi īkšķus
Oskara Opis.

  +3 [+] [-]

, 2012-09-03 03:50, pirms 12 gadiem
Tiešām, neizsakāms prieks un lepnums par mūsu olimpiešiem! Par apņēmību, mērķiem un ambīcijām, par panākumiem un pats galvenais - par dzīvesprieku! Jūs esat spilgts paraugs neatlaidībai un spējai dzīvot koši, neskatoties ne uz ko!

Paldies, Rihard un paldies pārējiem mūsu pārstāvjiem! Lai veicas!

p.s. Tajā pat laikā gribētos pieminēt, ka varēja jau nu mūsu mediji aizbraukt un izveidot kaut kādas olimpiskās dienasgrāmatas ar apskatiem, intervijām un materiāliem par to, kā mūsējiem tur iet. Tāpat arī tos sporta veidus, kuros mūsu sportisti startē, tos pa tv parādīt. Bet nekā, diezgan maz info un video materiālu - medijiem citas prioritātes. Bet lai vai kā, lai mūsu atlēti zin, ka jūtam un sekojam viņiem līdzi un no sirds priecājamies par panākumiem un katru startu!

  +4 [+] [-]

, 2012-09-03 11:33, pirms 12 gadiem
Es arī gribētu piekrist Būbas teiktajam, jo piemēram, par Rihardu sporta ziņās pasaka 1 teikumu un neko neparāda, bet pēc tam sīki informē piemēram par pirmās formulas sacensībām. Jā - tajās piedalās pasaulē labākie braucēji, bet tur nav neviena no Latvijas, taču arī tas pats Rihards ir viens no labākajiem pasaulē un turklāt mūsu valsts pārstāvis - vai viņš nebūtu pelnījis kaut nelielu TV sižetu sporta ziņās, ja piedalās ar labiem rezultātiem olimpiskajās spēlēs, kuras notiek tikai reizi 4 gados? Paši jau šādi nemācam savējos lepoties ar savu valsti - neiepazīstinām cilvēkus paši ar saviem panākumiem, bet stāstām tik daudz par NHL, pirmo formulu, u.c. sporta aktivitātēm, kas ar mums bieži vien nemaz nav tik saistītas.

     [+] [-]

, 2012-09-04 13:51, pirms 12 gadiem
Lai tie izcilie skepmeteji konsultajas pie vina., un visa psihologija