Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

PČ parabobslejā: Klots pēc diviem braucieniem sestais, Brants 12. pozīcijā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

PČ parabobslejā: Klots pēc diviem braucieniem sestais, Brants 12. pozīcijā
Arturs Klots. Foto: Ģirts Kehris/bobslejs.lv

LETA. Latvijas pilots Arturs Klots pasaules čempionātā parabobslejā, kas norisinās Sanktmoricas trasē Šveicē, pēc pirmajiem diviem braucieniem ieņem sesto vietu, kamēr Alvils Brants ir 12 pozīcijā.

Pirmajā braucienā Klots trasi veica minūtē un 13,63 sekundēs, kas deva septīto vietu, bet Brants uzrādīja rezultātu minūte un 14,12 sekundes, kas 18 startējušo sportistu vidū ļāva ierindoties 12.vietā.

Līderis pēc pirmā brauciena ar laiku minūte un 13,18 sekundes bija Kristofers Stjuarts no Šveices.

Otrajā brauciena Klots savu rezultātu uzlaboja par 0,15 sekundēm un bija piektais ātrākais, kamēr Brants bija par 0,48 sekundēm ātrāks kā pirmajā braucienā, joprojām esot 12.vietā.

Summā Klots pēc otrā brauciena ar laiku divas minūtes un 27,11 sekundes pakāpās uz sesto vietu, līderim Stjuartam zaudējot 0,66 sekundes, bet Brants saglabāja 12.pozīciju un no līdera atpaliek 1,33 sekundes.

Otrais pēc diviem braucieniem ir austrietis Hermans Elmaijers, kurš no Stjuarta atpaliek 0,19 sekundes, bet trešais ir Giljermo Kastillo no ASV, kurš līderim zaudē 0,55 sekundes.

Rīt plkst.10 pēc Latvijas laika sāksies trešais brauciens, bet pusotru stundu vēlāk arī noslēdzošais ceturtais brauciens.

Pasaules čempionātu parabobslejā tiešraidē translē kanāls "TV3 Sport Open".

Šī gada Eiropas čempions Klots ir 2017. un 2018.gada pasaules čempions, kā arī izcīnījis bronzu 2016.gadā. Brants savukārt ir 2016.gada pasaules vicečempions.

Sezonas pirmajos divos Pasaules kausa posmos, kas norisinājās Leikplesidas trasē ASV, piedalījās tikai Klots, kurš izcīnīja 12. un devīto vietu. Pēc tam Insbrukā Klotam bija ceturtā un pirmā vieta, bet Brants šajā pašā trasē sezonas pirmajos mačos izcīnīja divas piektās pozīcijas.

Pēc pasaules čempionāta no 7. līdz 12.februārim Lillehammerē, Norvēģijā, paredzētas Pasaules kausa sezonas pēdējās sacensības.

Izmantotie resursi:
LETA