Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Kļaviņš paralimpiskajās spēlēs debitē ar 13.vietu tāllēkšanā

Kļaviņš paralimpiskajās spēlēs debitē ar 13.vietu tāllēkšanā
Edgars Kļaviņš
Foto: london2012.com

Šodien Londonas paralimpiskajās spēlēs debitēja Latvijas vieglatlēts Edgars Kļaviņš, kurš tāllēkšanas sacensībās ar rezultātu 5,57 m ierindojās 13.vietā.

Edgaram šajās sacensībās bija 3.kārtas numurs. Pirmais viņa mēģinājums nebija pārāk sekmīgs, toties, atšķirībā no četriem sāncenšiem, ieskaitīts – 5,57 m un 10.vieta. No 11.vietas viņu šķīra viens centimetrs, bet no vietas finālā – 10 cm. Par līderi kļuva kubietis Luiss Felipe Gutierezs, kurš uzreiz par 32 centimetriem laboja 16 gadus veco medicīniskās grupas F13 paralimpisko spēļu rekordu – 7,49 m.

Otrajā lēcienā, kurā laikā bija pretvējš 0,7 m/s, mūsu paralimpietis savu rezultātu diemžēl neuzlaboja – 5,29 m. Konkurenti latvieti atbīdīja uz 13.pozīciju, bet līdz vietai finālā pietrūka nu jau 37 cm. Tas nozīmēja, ka trešajā mēģinājumā Edgaram bija jālec sava personiskā rekorda (6,05 m) robežās.

Savā trešajā piegājienā Edgars aizlidoja 5,27, tātad - finālā neiekļuva. Turkmēnis Sohbets Čarijevs, kurš 2.mēģinājumā uzstādīja savu personisko rekordu (5,53 m), 3.mēģinājumā to neuzlaboja, līdz ar to paralimpisko spēļu debitants Edgads Kļaviņš bija izpildījis mūsdienu olimpiskās kustības pamatlicēja Pjēra de Kubertēna novēlējumu: "Galvenais ir piedalīties un nepalikt pēdējam!"

Līderis Luiss Felipe Gutierezs savā 3.mēģinājumā vēl par pieciem cm uzlaboja paralimpisko spēļu rekordu – 7,54 m, 4.piegājienā – 7,47 m, bet pēdējos divus pat izlaida, jo viņa pārākums un pretenzijas uz čempiona titulu bija neapstrīdamas. Vicečempiona tituls vēl vienam kubietim – Angelam Džimenezam Kabezam (7,14 m), bet paralimpiskā bronza – bulgāram Radoslavam Zlatanovam (6,81 m).

Mūsu vieglatlēts Edgars Kļaviņš uzreiz pēc sacensībām sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka ar savu startu nav apmierināts. Ja būtu lecis savā līmenī, noteikti iekļūtu finālā. Pats vien esot vainīgs, jo jau pirmajā lēcienā rezultāts būtu krietni labāks, bet sev "nozadzis" vismaz pusmetru, jo nepievilcis vienu kāju. Otrajā mēģinājumā bijusi tā pati vaina, bet pēdējā iznācis "satipināt"... Paralimpietis saglabājis un uzsvēra, ka toties tagad ir iespēja mācīties no kļūdām.

Izmantotie resursi:
london2012.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-01 16:05, pirms 12 gadiem
Priekš debijas jau tīri labi..
Galvenais lai turpina strādāt un gan jau pēc kāda laika progresēs vēl..

Pagaidām patiešam iepreicina sportistu starti
, 2012-09-01 18:50, pirms 12 gadiem
Viss kārtībā !
, 2012-09-01 21:57, pirms 12 gadiem
Par to,ka startē un cīnās šie sportisti ir pelnījuši cieņu
, 2012-09-01 22:53, pirms 12 gadiem
Jauna Kubertēna idejas interpretācija?
Kaut kā iepriekš nebiju dzirdējis par nepalikšanu pēdējam...
, 2012-09-02 09:46, pirms 12 gadiem
Cieņa šiem sportistiem tikai par to, ka viņi piedalās olimpiādē, jo bez gribaaspēka neko te neizdarīt.
Foto: worldparavolley.org

Latvija pasaules čempionātā pludmales paravolejbolā cīnīsies par bronzas medaļām

LETA. Latvijas izlase Ķīnā notiekošajā pirmajā pasaules čempionātā pludmales paravolejbolās svētdien cīnīsies par bronzas medaļām.
Foto: worldparavolley.org

Latvija pasaules čempionātu pludmales paravolejbolā sāk ar uzvaru un zaudējumu

LETA. Latvijas izlase ceturtdien Ķīnā pasaules čempionātā pludmales paravolejbolā uzvarēja vienā no divām pirmās dienas spēlēm.
Jānis Juhņēvičs. Foto: Latvijas Paralimpiskā komiteja

Juhņēvičam pasaules čempionātā paravieglatlētikā sestā vieta lodes grūšanā

LETA. Latvijas parasportists Jānis Juhņēvičs sestdien Kobē pasaules čempionātā paravieglatlētikā ieņēma sesto vietu lodes grūšanā F-33 medicīnas grupā.