Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Arī vidējā distancē Pasaules kausā orientēšanās sportā labākie no Latvijas Upītis un Ķuze

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Arī vidējā distancē Pasaules kausā orientēšanās sportā labākie no Latvijas Upītis un Ķuze
Tuve Aleksanderssone. Foto: Hannu Keränen.

Somijā notiekšajā Pasaules kausā orientēšanās sportā vidējā distancē vēlreiz labākās vietas no Latvijas pārstāvjiem ieguva Elza Ķuze un Uldis Upītis, kuriem attiecīgi 39. un 43. vieta.

Iepriekš informējām, ka Pasaules kausa noslēdzošais posms orientēšanās sportā Somijā iesākts ar samērā pieticīgiem rezultātiem, labākajiem no Latvijas garajā distancē esot Uldim Upītim un Elzai Ķuzei, kuri ieguva 44. un 39. vietu. Arī otrajā disciplīnā vidējā distancē labākos rezultātus uzrādīja Upītis ar Ķuzi, abiem nostartējot faktiski identiski, jo Elza ieguva to pašu vietu, bet Uldis bija par pozīciju augstāk.

Vīriešiem 5500 metru distancē uz starta stājās 143 orientieristi. Uldis Upītis finišēja 43. vietā (+5;25), Rūdolfs Zērnis astoņas pozīcijas zemāk jeb tieši aiz piecdesmitnieka 51. vietā (+6:18). Arī Fricis Spektors apsteidz vairāk nekā pusi no konkurentiem un ieņēma 61. vietu (+7:33).

Savukārt dāmām 4500 metru distancē un 117 dalībnieču konkurencē Elzai Ķuzei 39. vieta (+6:48), bet Sandrai Grosbergai, pavadot distancē par minūti ilgāk, 46. vieta (+7:46).

Uzvaras izcīnīja norvēģis Eiriks Langedāls Breiviks, kurš pirms pusotra mēneša Ungārijā kļuva par Eiropas čempionu šajā distancē, un zviedriete Tuve Aleksandressone, kura šī gada Eiropas čempionātā uzvarēja garajā distancē. Otrās vietas ieņēma Kaspers Harlems Fossers no Norvēģijas un viņa draudzene Simona Abersolda no Šveices.