Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa finālā orientēšanās sportā garajā distancē labākie Upītis un Ķuze

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules kausa finālā orientēšanās sportā garajā distancē labākie Upītis un Ķuze
Pirmais trijnieks vīriešiem. Foto: Hannu Keränen.

Septembra nogalē Somijas pilsētā Kuopio norisinās šīs sezonas Pasaules kausa orientēšanās pēdējā posma sacensības, ko daudzi sportisti izmanto kā sagatavošanos nākamā gada pasaules čempionātam, kas turpat Kuopio notiks nākamā gada jūlijā. Pasaules kausa noslēdzošais posms iesākts ar samērā pieticīgiem rezultātiem, labākajiem no Latvijas esot Uldim Upītim un Elzai Ķuzei.

Lai labāk sagatavotos nākamā gada pasaules čempionātam Latvijas izlase uz Somiju devās kuplā skaitā – lai vairāk iepazītu pasaules čempionāta apvidu, stafetēm pieteiktas trīs vīriešu un divas sieviešu komandas. „Mērķis ir sagatavoties pasaules čempionātam, bet, protams, arī izcīnītās vietas Pasaules kausā ir ļoti svarīgas, jo tās tiek ņemtas vērā, veidojot nāciju rangu, pēc kura tiek noteikts, ar cik sportistiem katra valsts varēs piedalīties nākamās sezonas Pasaules kausa sacensībās,” skaidro LOF valdes loceklis, atbildīgais par izlasēm Jānis Krūmiņš.

Pasaules kausa pēdējais posms iesākās ar sacensībām garajā distancē, kur ļoti spēcīgā konkurencē mūsu orientieristi ar augstvērtīgiem rezultātiem neizcēlās. Vīriem uz starta 14,5 km garajā distancē izgāja 138 sportisti (reti kurā sporta veidā šāda līmeņa sacensībās ir tik daudz dalībnieku), un no Latvijas orientieristiem labākais bija Uldis Upītis, kurš finišēja 44. vietā, no uzvarētāja Mikas Kirmulas atpaliekot 13 minūtes un 44 sekundes.

Divas minūtes ilgāk distancē pavadīja Fricis Spektors, kuram 51. vieta. Astotajā desmitā ierindojās Jēkabs Ločmelis un Rihards Krūmiņš, zaudējot uzvarētājam vairāk nekā 20 minūtes, bet Matīss Saulīte noslēdza deviņdesmitnieku. Savukārt Latvijas izlases līderis un labākais no mūsu orientieristiem pasaules kausa kopvērtējumā Rūdolfs Zērnis izstājās.

Arī dāmām mūsu sportistes bija tālu no līderēm. 11,7 km distancē, 112 dalībnieču konkurencē uzvarēja Tūve Aleksanderssone, kura Simonu Aebersoldu apsteidza par četrām minūtēm. No Latvijas orientieristēm labākā ir Elza Ķuze, kura ieguva 39. vietu, bet Sandrai Grosbergai 47. rezultāts. Leonarda Baltiņa noslēdza 80-nieku, bet turpat arī Madara Brice un Laura Puķīte, kurām 83. un 88. vieta, visām trim zaudējot uzvarētājai vairāk nekā 40 minūtes.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums