Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Zērnis uzstādījis orientieristu rekordu 5000m un trešo labāko rezultātu šogad Latvijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Zērnis uzstādījis orientieristu rekordu 5000m un trešo labāko rezultātu šogad Latvijā
Rūdolfs Zērnis. Foto: LOF.

Latvijas izlases orientierists Rūdolfs Zērnis 27. augusta vakarā Stokholmas olimpiskajā stadionā sacensībās “Stockholm Sommarspelen” 5000m noskrējis 14:25,73. Tas ir visu laiku labākais Latvijas orientieristu rezultāts šajā distancē.

Šobrīd labākais Latvijas orientierists Rūdolfs Zērnis dzīvo, strādā un trenējas Zviedrijā, tur piedaloties ne tikai orientēšanās sacensībās, bet ik pa laikam uzrādot teicamus rezultātus arī skriešanas sacensībās šosejā un tagad arī stadionā. Pirms nedēļas nostrtējis Eiropas čempionātā orientēšanās Ungārijā, kur ar 24. vietu vidējā distancē bija labākais no mūsu vīriešiem, Rūdolfs devās uz dzīvesvietu Zviedrijā un piedalījās vieglatlētikas sacensībās.

Zērnis 27. augusta vakarā piedzīvoja debiju 5000m distancē sacensībās “Stockholm Sommarspelen” jeb Stokholmas “vasaras spēlēs”. Vasaras noslēgums Stokholmas olimpiskajā stadionā izdevās lieliski, jo uzrādītais rezultāts 14:25,73 ir ne tikai jauns orientieristu rekords, bet arī trešais ātrākais latviešu rezultāts šajā distancē šosezon. Ātrāk skrējuši ir tikai Artūrs Medveds (13:46,70) un Edgars Šumskis (14:24,97). Dmitrijs Serjogins ir ceturtais, skrienot 14:40.

Orientēšanās kluba "Saldus" pārstāvis tagad var lepoties arī ar Saldus rekordu 5000m distancē. Pašās sacensībās Zērnim otrā vieta.

Vēl viens izcils rezultāts šosejas skriešanā Zērnim izdevās šīs vasaras sākumā. 8. jūnijā 10km skrējienā “Söder Runt” apkārt Stokholmas centrālajai salai Sodermalmai somu klubu “Kalevan rasti” pārstāvošajam saldeniekam ar rezultātu 30:14 izdevās izcīnīt otro vietu. Arī šis rezultāts ir ātrākais starp visiem Latvijas orientieristiem centieniem šajā distancē. Turklāt šis ir viens no augstākajiem latviešu rezultātiem 10km distancē šosezon — nupat LČ 10km šosejā uzvaru varēja izcīnīt, finišējot ar laiku 30:47.

Savukārt 10km šosejā labāko sezonas laiku uzrādījis Latvijas rekordists šajā disciplīnā Serjogins, kurš skrējis ātrāk par pusstundu jeb 30 minūtēm, turklāt to paveicot divas reizes. Vispirms janvārī Barselonā Dmitrijs noskrēja 29:44, bet aprīlī Vācijā gandrīz atkārtoja to pašu rezultātu - 29:48.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums