Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Pirmajās disciplīnās Eiropas čempionātā velo orientēšanās Latvijas pārstāvji ap četrdesmitnieku

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pirmajās disciplīnās Eiropas čempionātā velo orientēšanās Latvijas pārstāvji ap četrdesmitnieku
Andris Sarskņa. Foto: EMTBO.

Eiropas velo orientēšanās čempionātā (MTBO), kas šo trešdien sākās Loules pilsētas apkārtnē Portugālē, Latvijas pārstāvji Andris Sarksņa un Mārtiņš Linde pirmajās divās disciplīnās ierindojušies ap četrdesmitnieku vairāk nekā sešdesmit dalībnieku konkurencē.

Eiropas MTBO čempionātā Portugālē Latvijas ir pārstāvēta ar diviem dalībniekiem - Andri Sarksņu (OK Ogre) un Mārtiņu Lindi (Ozons). Kopā ar kontinenta čempionātu tas ir arī Pasaules kausa pirmais posms.

Čempionāts trešdien Loules pilsētas apkārtnē sākās ar vidējo distanci, Andrim un Mārtiņam cīnoties ar konkurentiem 20,5 km distancē ar 265m kāpumu un +30 grādu karstumā. Labāk nostartēja Sarksņa, kurš uzvarētājam zaudēja nedaudz virs astonām minūtēm, bet pavadīja distancē par trim minūtēm mazāk nekā Linde, uzrādot 37. rezultātu (56:09) un par piecām pozīcijām apsteidzot komandas biedru. Dubultuzvara Čehijai, par čempionu kļūstot Vojteham Stranskim un vicečempiona titulu iegūstot Krištofam Bogaram. Bronzu nopelnīja soms Andre Hāga.

Arī otrajā dienā garajā distancē ar masu startu, veicot 30,4 km ar 825 m kāpumu, nedaudz labāks latviešu vidū bija Sarksņa. Ogrēnietis trasē pavadīja 1:44:54, kas ļāva noslēgt četrdesmitnieku (+20:12). Lindem bija nepieciešamas nepilnas četras minūtes vairāk, ieņemot 45. vietu.

Šoreiz godalgas izcīnīja trīs nāciju pārstāvji, turklāt cīņa par uzvaru bija ārkārtīgi līdzīga. Zeltu Somijai atnesa Samuels Pokala, kurš par vienu sekundi apsteidza mājinieku Dāvidi Mačado. Čehijai šoreiz bronza, ko sarūpēja Vojtehs Kraljs.

Sieviešu konkurencē divi zelti Dānijai, pateicoties Kamilai Sēgordai un Nikolinei Splitorfai. Savukārt lietuviete Gabriela Andrašiuņiene masu starta distancē izcīnīja sudrabu.