Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aizgājis Latvijas orientēšanās leģenda Rusins Vilks

Rolands Eliņš

Mūžībā aizgājis Latvijas orientēšanās leģenda Rusins Vilks
Rusins Vilks. Foto: Mārcis Bendiks/LOF

25. decembrī mūžībā aizgājis ilggadējais orientēšanās sporta treneris Rusins Vilks, vēsta Latvijas orientēšanas federācijas sabiedrisko attiecību daļa.

"Šobrīd daudzu orientieristu sirdīs ir skumjas. 25. decembrī no mūsu lielās ģimenes mūžībā devās izcils cilvēks un pedagogs - Rusins Vilks," vēstīts LOF paziņojumā.

"Simtiem orientieristu viņu sauc ne tikai par savu treneri, bet arī kā dzīves skolotāju un tēvu, jo vairāk nekā 40 gadus Rusins bija piemērs ne tikai tā laika Rīgas Pionieru pils audzēkņiem, bet visai orientieristu saimei. Rusina Vilka raksturojošais teikums ir: “Ir svarīgi izaudzināt, pirmkārt, labu cilvēku un tikai tad sportistu”. Viņa audzēkņi ir pasaules, Eiropas un PSRS čempioni, kā arī profesori, doktori, finansisti, uzņēmēji, pedagogi, mākslinieki, viens no pirmajiem atjaunotās neatkarīgās Latvijas ministru prezidentiem un vienkārši - savas zemes patrioti."

Rusins Vilks mūžībā aizgājis 86 gadu vecumā.

Izmantotie resursi:
https://lof.lv/os-zinas-arhivs?id=3...