Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Ogres orientieristi gūst vēsturiskus panākumus Jukolas stafetē Somijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ogres orientieristi gūst vēsturiskus panākumus Jukolas stafetē Somijā
OK "Ogre" pārstāvji. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Naktī no 21. uz 22. augustu Somijas ziemeļos tieši uz polārā loka norisinājās Pasaulē lielākās klubu stafetes Jukola 2021, kuras orientēšanās kluba "Ogre" orientieristi izcīnīja augsto 82. vietu. Tas ir labākais līdzšinējais Latvijas komandu panākums šajās sacensībās neatkarīgās Latvijas laikā.

Nakts stafešu sacensību garumā distancē devās vairāk nekā 6500 dalībnieku no pieciem kontinentiem. Iekļūšana TOP 100 ir ilgstošs Latvijas vīru komandu mērķis. Ogrēnieši ir vienīgie, kam tas izdevies, turklāt jau otro reizi. Komandas sastāvā startēja Renārs Roze, Dāvis Dišlers, Nauris Neimanis, Andris Kivlenieks, Edgars Ustinovs, Andris Svilāns un Raivo Kivlenieks. Astoņu stundu laikā dalībnieki veica kopā vairāk nekā 88 kilometrus, pārvarot klintis, purvus un akmens laukus naktī. Komandas panākumus atzinīgi novērtē ne tikai paši ogrēnieši, bet arī ārvalstu sportisti. Turklāt jaunajiem sportistiem šādi panākumi ir dzinulis un sniedz mērķi, veidojot spēcīgu personību.

Labākā Latvijas dāmu komanda šoreiz bija no orientēšanās kluba "Kāpa", kur Magda Cigle, Ieva Nāgele, Irita Puķīte un Ieva Rukšāne "Venlas" stafetē finišēja 95. vietā. Augstus rezultātus sasniedza arī ārzemju klubos startējošie latvieši, iekļūstot labāko divdesmitniekā. Dāmu "Venlas" stafetē 17. vietu ar Lietuvas klubu "Igtisa" izcīnīja Sandra Grosberga. Vīru stafetē 11. vieta kopā ar somu klubu "Turun Metsänkävijät" Mārtiņam Sirmajam un Edgaram Bertukam, bet šī paša kluba otrās komandas sastāvā 13. vieta Fricim Spektoram, Rihardam Krūmiņam un Uldim Upītim. Cita somu kluba "Kalevan Rasti" sastāvā 12. vieta Rūdolfam Zērnim.

Izmantotie resursi
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums

     [+] [-]

, 2021-08-24 18:17, pirms 3 gadiem
Šķiet, ka virsraksts tomēr par skaļu?